Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybų metu abiems likę įsipareigojimai bankui

tai tu laiduotoja tik kaip suprantu?
Atsakyti
mama laiduotoja as bendraskole,as seip turto neturiu,bet kad ir neturetu ka is maes atimti,tai visa likusi gyvenima tureciau savo alga slepti,ar dirbti nelegaliai,bet seip jei skirtumemes vyras nepriestarautu jog man nurasytu skola,nes jis nera blogas zmogus.Tik va banko pozicija manau butu priesinga
Atsakyti
Man žinokite sukasi galva blink.gif ir iš nevilties ašaros byra ir vėl nusiramini ir galvoji nėra padėties be išeities...

Situacija tokia : pasiėmėm būsto paskolą iš Swedbanko, nusipirkom namą. Kredito sutartis sudaryta mano vardu, vyras - laiduotojas. Susirašėm bendru sutarimu skyrybų sutartį, kad namas lieka man, banko paskola man. Pasiūliau bankui, kaip alternatyvą vyro laidavimui, mamos laidavimą ( pajamos lygios, mamos padėtis turto atžvilgiu daug geresnė), bet bankas nesutiko ir nusiuntė atsakymą teismui 1/2 namo vyrui ir 1/2 paskolos vyrui blink.gif Vyras negyvena name metus, paskolą dengiuosi viena... Tai kokia absurdiška situacija 18 metų dar mokėti, aš gyvensiu darysiuosi remontą ir t.t. kišiu pinigus į tą namą, o jis sumokėjęs kokį 50 000 lt pareikalaus iš manęs 100 000 lt ar net daugiau doh.gif nekalbu apie jokį žodinį susitarimą, nes jūs žinote ko vertas ex žodis...... Apie namo pardavimą nenoriu net galvoti ir tokį sprendimą net nesvarstau.
Šiandien nuėjau pas advokatę, ji sako tik nekvailiok ir duok ieškinį prieš Swedbanką blink.gif jis savavališkai keičia sutarties sąlygas ir perlenkia lazdą. Pasak advokatės laukiam dabar teismo datos ir nesutinkam su Swedbanko pasiūlymu.
Aš jau prisikaičiau n istorijų su Swedbanku, kad jie tikrai visai nežiūri žmogaus.... Bet kaip jie gali taip elgtis, lai palieka tą vyrą kaip laiduotoją, bet nedalina tos paskolos kaip ir namo juk jie turės lygiai tokį pat garantą kaip iki šiol... Pati esu dirbanti ir atlyginimas nemažesnis už vyro. Ir esu tikra, kad sugebėsiu mokėti įmokas, kaip mokėjau iki šiol....
Ir dar nesuprantu bankas vis kalba "bendraskolis" bet koks bendraskolis, jei ant kredito sutarties aiškiai parašyta kredito gavėjas ir mano vardas ir pavardė, o jo parašas figuruoja tik ant laidavimo sutarties.... doh.gif
Kažkas baisaus, atrodo, kad skiriesi ne su vyru, o su banku.

Ir dar manasis nežino to atsakymo, tai net neabejoju, kad jis begalo apsidžiaugs.... unsure.gif Nors kaip "kompensacija" jam nereikalauju išlaikymo vaikui ir ta pinigų suma jam susidarys daug didesnė, nei turėčiau jam sumokėti...
Atsakyti

QUOTE(sniegosunys @ 2011 08 25, 22:10)
Ir dar nesuprantu bankas vis kalba "bendraskolis" bet koks bendraskolis, jei ant kredito sutarties aiškiai parašyta kredito gavėjas ir mano vardas ir pavardė, o jo parašas figuruoja tik ant laidavimo sutarties....  doh.gif

Na, jei turite advokatę kai kuriuos dalykus ji tikrai turėjo paaiškinti.. Bandraskolis reiškia: jūs ir laiduotojas esate solidariai atsakingi bankui pagal jūsų prievolę. Jei jūs kredito įmokų nemokėsite, bankas gali pareikalauti jas mokėti tiek jus, tiek vyrą, tiek jus abu kartu. Taigi, prievolės nevykdymo atveju jūs abu tampate banko skolininkais.
O dalinti paskolą per puse tikrai absurdas. Čia jau sakyčiau, vyras turėtų prieštarauti, nes tokiu atveju jis įmokas turėtų mokėti ne tik jūsų nemokėjimo atveju, bet savo dalį tvarkingai kiekvieną mėnesį.
Atsakyti
laba diena, tokia situacija, kad po skyrybu bustas liko dviems, ir paskola dviems.. turiu toki klausima, o gal kas susidurete.. ar imanoma padaryti dvi saskaitas, kas ex vyras moketu tik savo dali, o as savo... nes dabar gaunasi taip, kad jis mokes, o as turesiu jam pervesti pinigus... nenoriu tiesiog su juo tureti jokiu bendru reikalu ..
nes banko vadybininke, su kuria bendraujam, grieztai pasake ne.. bet jei to imtusi advokatas, gal butu galima isspresti klausima
Atsakyti
QUOTE(saldūška @ 2011 08 28, 18:02)
laba diena,  tokia situacija, kad po skyrybu bustas liko dviems,  ir paskola dviems.. turiu toki klausima, o gal kas susidurete..  ar imanoma padaryti dvi saskaitas,  kas ex vyras moketu tik savo dali,  o as savo... nes dabar gaunasi taip,  kad jis mokes,  o as turesiu jam pervesti pinigus... nenoriu tiesiog su juo tureti jokiu bendru reikalu ..
nes banko vadybininke,  su kuria bendraujam,  grieztai pasake ne.. bet jei to imtusi advokatas,  gal butu galima isspresti klausima

Jeigu vyras neįmokės kiek reikia įmokai,tai praėjus terminui, automatiškai turėtu trūkstamu pinigų ieškoti jūsų sąskaitoj. Bent jau pas mane taip yra. Nors ir pas mane sąskaitoj nebūna minuso.
Atsakyti
idomu ar butu galima buta atiduoti bankui,nes nebeisgalime paskolos moketi,atidavus paskola,nebelieka nei mokesciams,nei pragyvenimui,esame 4 asmenu seima.
Atsakyti
QUOTE(s@l@ @ 2011 12 14, 10:23)
idomu ar butu galima buta atiduoti bankui,nes nebeisgalime paskolos moketi,atidavus paskola,nebelieka nei mokesciams,nei pragyvenimui,esame 4 asmenu seima.

galite patys parduoti buta, padengti banko isipareigojimus ir likusia suma pasilikti, bet gali buti ir toks variantas, kad nebeparduosite uz ta suma, kurios reikia paskolai padengti doh.gif
Atsakyti
sveiki,

oi pas mane iri situacija ziauri,su ex vyru buvome santuokoje pasieme irgi busto paskola,nusipirkome buta,jis savaime aisku kainuoja dvigubai dabar maziau,
taigi dabar mes issikyreme,skirybos buvo taikios abu sutareme taip,jis man pries skirybas pasake kad uz buto paskola mokes pats,ir buta pasiliks sau,ir kai gales bankui irodyti kad gali issimoketi buto paskola vienas perims viska jis pats,taip susitarem,daiktus issidalinom,padavem skirybom,jos buvo greitos nebrangios,papratos,skirybu dokumentuose irasyta daiktai issidalinti iki skirybu,kas kam kokie priklauso nenurodyta,o del paskolos liko viskas kaip buve,iki skirybu,utartis nesikeite,abu likome solidarus.
taigi,po skirybo praejo savaite,jis man pareiske,butas lieka per pus,mat jis mane kad esu laiduotoja tik,tad nelabai jau priista prie paskolos,o usizinojo kad skaitausi bendrasavininke,tai nusprende kam jam vienam moketi viska jei esu ir as blink.gif

mokescius padalino perpus,yra atskiros saskiatos,paskola pakolkas sustabdyta metams,man tuo metu jis nedirbo,o mano pajamos moketi neisnese,dabar jis dirba uzsienyje,
toliau,as noriu i buta ileisti nuomininkus,i savo dali,nes jis siaip tai nesutiko nuomoti,as pasikalbejau su advokatu pasake i savo dali galiu ileisti ka noriu,nes man svarbu kad butu zmogus kuris sumokes man nors komunalines,bet butas yra ziauriam stovyje,mat jis pamanes kad pasiliks buta savo pradejo remonta tapetai nuplesyti,na zodziu perdirbes pridirbes,po to kai pasakiau ileisiu nuomininkus,jis isvis issilupo visa vituvini,ji issinese dujine virykle,kriaukle ,as buvau soke,kaip as galiu kazka ten dabar ileisti gyventi kai nieko ten nebera,ten turiu investuoti pinigus kad atstatyti viska,
paraiau as pareiskima i policija kad dingo bendro naudojimo patalpos daiktai,nes as ju jam tikrai nepalieku,bet dabar laukiu is ten atsakymo kas kaip,jis jau buvo pakvistas apklausimui,kiek supratau ji apkaltino kaip vagyste,bet jis man reiskia kad ten jo daiktai,nors nei mano nei jo daiktu kas kam padalinta nera nurodyta,
na zodziu pas mus valakita tikra.
toliau kaip bus su paskola kai ja reiks vel moketi,man buto nereik,moketi is ko neturiu,gerai dabar dar dirbu,o jei nebedirbsiu,turime bendra vaika,darzelinuka,alimentus moka,gyvenu su draugu,realiai galeciau nedirbti,isgyvenam laisvai is mano draugo,tai kas manes lauktu tokioje situacijoje,nedirbu,neturiu is ko moketi paskolos,o buves ex moka tik puse dalies paskolos,

esu tokioje ziaurioje situacijoje kad baisu,
Atsakyti
Sveikos,situacija tokia- tevas eme paskola 30000lt,mama buvo laiduotoja.Dbr vyksta skirybu procesas,imokos moketos tvarkingai,liko moket apie 6men,tevas iseina is darbo savo noru ir gazdina mama,kad tipo jinai mokes jo paskola,gal zinot ar taip gali but?Mama dirbanti.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
pas mane situacija tokia kad po skyrybu likom su ex moketi paskola solidariai, jam liko butas ir sutarem kad mokes paskola jisai, bet dabar jis nori is manes prisiteisiti puse jo sumoketos paskolos. Ar jam tai pavyks?
Atsakyti
QUOTE(Acolyte @ 2013 07 31, 10:59)
Sveikos merginos  4u.gif
pas mane situacija tokia kad po skyrybu likom su ex  moketi paskola solidariai, jam liko butas ir sutarem kad mokes paskola jisai, bet dabar jis nori is manes prisiteisiti puse jo sumoketos paskolos. Ar jam tai pavyks?

O kieko nuosavybė liko? Jei abiejų, tuomet gali priteisti.
Atsakyti