Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo išvarža

Laba diena,
Išnaršiau visą nėštukių sveikatos skyrelį, bet neradau nė vienos temos apie tai.
Turiu bėdą- pilvo išvaržą. Leliukui augant didėja spaudimas pilvo apačiai ir dėl to išlenda kažkokia žarna dešinėj pusėj ties gaktikauliu. Gulimoj padėty ji ji grįžta į pradinę padėtį. Kentėt galima, bet maudena vaikštant, kartais sėdint. Nuolat norisi gulėti. Laukiuos 6mėn, tai kas bus 8-9mėn?
Baisiausia, kad yra įstrigimo galimybė. T.y. jei ji nesulenda atgal atsigulus ir skausmas darosi aštrus, reikia kuo skubiausiai važiuoti operuotis (konsultavausi pas chirurgą). Gimdyti natūriai galima, bet yra rizika, kad gimdymo metu, ypač stumiant ta žarna ims ir užstrigs.
Ar yra panašios patirties turinčių mamyčių?
Gal nebegalvoti apie natūralų gimdymą? planuotis cezarį? unsure.gif
Atsakyti
čia retas atvejis? g.gif
Atsakyti
Kaip baisu unsure.gif Realiai pirmą kart girdžiu unsure.gif
Atsakyti
Man ginė pasakojo, kad daugybę tokių atvejų mačius savo praktikoj, o va bendrabėdžių nerandu rolleyes.gif
Atsakyti
Matai gal dauguma merginu net nezino, kad turi sia problema g.gif
Atsakyti
Aš irgi nežinau apie šią bėdą schmoll.gif O kada tau ji atsirado? Ir pastebėjai pirmiausia pati ar gynė pamatė?
Atsakyti
Pastebėjau pati, nes maudent ėmė tą vietą ir guziukas jautės.
Dabar liko ne pilnos 3 sav iki termino. Negalėčiau pasakyt, kad labai paūmėjo ar blogiau jaučiuos. Gal labiau morališkai reikėjo susidraugaut su ta savo išvarža. biggrin.gif Tikiu, kad pagimdysiu pati, natūraliai. Tik va chirurgo žodžiai buvo tokie :"vis tiek po gimdymo tau reikės ją išsioperuot". fe unsure.gif
Atsakyti
Nustate vakar ir man sita beda verysad.gif doh.gif Negi tikrai niekam daugiau taip nebuvo? Labai idomu butu suzinoti kokios viso to pasekmes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma4 @ 2012 08 29, 08:54)
Nustate vakar ir man sita beda  verysad.gif  doh.gif Negi tikrai niekam daugiau taip nebuvo? Labai idomu butu suzinoti kokios viso to pasekmes ax.gif

As uzsitaisiau isvarza po pirmosios (kaip supratau gimdymo metu "pasigavau"), tai man irgi pasake, kad jei planuoju dar vaiku, tai reik isoperuot, kad nebutu bedu ateity. Na tai ir isoperavo smile.gif Jei ji atsirastu nestumo metu, manau apart stebejimo nieko kito cia ir nebepadarysi, operacijos juk nedarys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siges @ 2012 08 30, 23:02)
As uzsitaisiau isvarza po pirmosios (kaip supratau gimdymo metu "pasigavau"), tai man irgi pasake, kad jei planuoju dar vaiku, tai reik isoperuot, kad nebutu bedu ateity. Na tai ir isoperavo smile.gif Jei ji atsirastu nestumo metu, manau apart stebejimo nieko kito cia ir nebepadarysi, operacijos juk nedarys smile.gif

Tai per antra nestuma kaip suprantu bedu del to nebuvo g.gif O po kiek laiko nuo atsiradimo operavo? Ir kaip ta operacija? Sudetinga? Kiek dienu po jos reikejo gulet ligonineje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilma4: 31 rugpjūčio 2012 - 10:40
QUOTE(Vilma4 @ 2012 08 31, 10:39)
Tai per antra nestuma kaip suprantu bedu del to nebuvo  g.gif O po kiek laiko nuo atsiradimo operavo? Ir kaip ta operacija? Sudetinga? Kiek dienu po jos reikejo gulet ligonineje?

Tik dabar užėjau vėl paskaityt doh.gif blush2.gif Atsirado kaip suprantu gimdant, operavo kažkur po metų ir kelių mėnesių (nes tik tada kreipiausi pati, po kreipimosi išoperavo per kelias dienas). Operacijos sudėtingumo nežinau, gauni pilna narkozę, prapjauna pilva (ar tą vietą kur yra išvarža) sutvarko ir susiuva. Kadangi man buvo operuotas pilvas, tai buvo labai skaudu keltis iš lovos, operavo penktadienį, išleido sekmadienį smile.gif Žodžiu manau priklauso nuo operuotos vietos, man pjūvis darytas vertikaliai virš bambos kokio piršto ilgumo doh.gif Tai dar ilgaaai maniau, kad pilvas išsižios per tą vietą doh.gif lotuliukas.gif

Viskas kaip ir gerai, ale randas tai deja bjaurus liko sad.gif
Atsakyti