QUOTE(simoselis @ 2009 05 29, 18:54)
O gal receptukų koldūnų formai turit?
Plikyta tešla virtinukams, koldūnams
500g miltų, 1 kiaušinis, 1 arbat šaukštelis druskos, 3 šaukštai aliejaus, 250 300 ml vandens, (galima dėti šaukštelį šafrano)
Miltus supilame į dubenį tešlai, dedame druską, aliejų, kiaušinį, viską sumaišome, tada užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome mentele tešlai. Iš tešlos gaminame virtinukus.
Įdaras
Špinatus dedame į verdantį vandenį ir palaikome 1 min, nukošiame, dedame į Quick shef ir sumalame, sutarkuojame citrinos žievelę, sutarkuojame parmezano sūrį ir sumaišome, įdedame 200gr švelniosios varškes. Viską išmaišome.
Darome virtinukus ir verdame 10 min
Padažas
Pakepiname svogūną, išspaustą česnaką, supjaustytus pievagrybius. Įdedam druskos, pipirų, įpilame sultinio, grietinėlės,
Koldūnus dedam į verdantį padažą ir serviruojame
Tešlai reiktų:
1 kg miltų (Nr 505)
5 kiaušinių tryniai
100 ml vandens
3 g druskos
Įdarui su žuvimi:
500 g šviežios lašišos
100 g svogūnų
3 g česnakų
30 ml alyvų aliejaus
150 g duonos skrudinimui
100 ml pieno
druskos, pipirų, krapų
Įdarui su faršu:
0,5 kgveršienos faršo
100 g parmezano
100 g svogūnų
3 g česnako
50 ml raudono vyno
30 ml alyvų aliejaus
100 g duonos skrudinimui
druskos, pipirų
Pomidorų padažui:
100 ml svogūnų
50 g česnakų
30 ml alyvų aliejaus
500 g konservuotų pomidorų
druskos, pipirų
Virti 30 minučių
Neapolio padažui:
150 g pomidorų padažo
50 ml grietinėlės
50 g parmezano
druskos, pipirų
Padažui su jūros gėrybėmis:
100 gjūros gėrybių
3 g česnakų30 g svogūnų
30 ml grietinėlės
200 ml pomidorų padažo
druskos, pipirų
Ypatingi koldūnai
600g miltų,
1 kiaušinio,
1stilinės vandens,
1 šaukštelio druskos
150g alyvuogių
120g migdolų
2 šaukštelius garstyčių 3 šaukštelius alyvų aliejaus