Įkraunama...
Įkraunama...

Hipoterapija

Mielos mamytės. Raudondvaryje atsirado galimybė mūsų vaikučiams pajodinėti žirgais. Kol kas tai tik paprastas jodinėjimas, bet šiais metais bus jau ir tikri hipoterapijos užsiėmimai. Mes ten jodinėjam kiekviena savaitgali ir esame LABAI patenkinti (vaikui šeši metai, VCP, epilepsija, elgesio sutrykimai) smile.gif beje galima ne tik jodinėti, bet ir bendrauti, darugauti, kaip ir tokie socializacijos užsiėmimai:) kas susidomėjo skambinkit tel 868214311, Jolanta.
Papildyta:
HIPOTERAPIJA (jojimo terapija)


Hipoterapija (gydomasis jojimas)- gydymas, panaudojant arklį. Tai terapija, kurios metu arklys, jo judesiai atveria žmogui naujų judėjimo ir suvokimo galimybių. Ji taikoma:

-sutrikusio intelekto žmonėms;

-vaikams turintiem autizmo sindromą;

-akliesiems;

-vaikams, turintiems fizinę, bei kompleksinę negalę.

Hipoterapija siekiama ne tik ugdyti motorinius įgūdžius bei šalinti judėjimo sutrikimus, bet taip pat formuoti psichosocialinį elgesio būdą grupės gyvenime.Vaikui, pasitelkus į pagalbą žirgą, kuriama aplinka, kurioje jis galėtų patirti teigiamą asmenybės vystymąsi.

Arklys suteikia žmogaus eisenos įspūdį;

Arklio žinginės judesiai panašūs į žmogaus ėjimą. Žingsniuojant arklio nugara juda trimis kryptimis. Trimačiai judesiai persiduoda raitelio kojoms, liemeniui, dubeniui, pečiams, rankoms, kurie yra identiški sveiko einančio žmogaus judesiams.

Arklys padidina judesių ribotumą;

Asmenys, kurių judėjimas ribotas, atsisėdę ant žirgo gali pajusti ėjimo judesius bei lengviau juos treniruoti. Kuo daugiau susiformuoja judesių atlikimo schemų, tuo lengviau galima išmoki naują judesį.

Arklys sumažina funkcinius raumenų simetrinius pakitimus;

Ritmingi, švelnūs, tolygūs arklio lingavimai, priverčia dirbti tiek kairės, tiek dešinės kūno pusės raumenis. Padidėjusių raumenų tonusas sumažėja, o sumažėjusių- padidėja. Taip stiprėja nusilpusios kūno pusės raumenų jėga.


Arklys moko;

Hipoterapijos metu asmeniui bendraujant su specialistu, plečiasi kalbos, kūno, aplinkos žinios bei suvokimas. Hipoterapija ugdo savarankiškumą, atsakingumą, bendravimą bei tarpusavio supratimą ir pagalbą.

Arklys žadina teigiamus jausmus;

Prisilietimas prie žirgo, kaklo kasymas, įvairios žirgo spalvos, jo specifinis kvapas, kanopų dundėjimas- visa tai stimuliuoja įvairias (motorinę, propriorecepcinę, vestibiulinę, sensorinę, psichinę) organizmo sistemas. Be to formuoja supratimą apie kūną ir jo orientaciją erdvėje
Atsakyti
4u.gif sveika, zinai tu terapiju yra visokiu daug. esu ieskojus ir radus ne viena. yra gydimas su sunimis, arkliais ir delfinais . kiekviena mama iesko kaip padeti savo vaikiui tik reikai atrasti ta tikraja kuri istikruju padeda. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audratum @ 2009 05 18, 11:03)
4u.gif sveika, zinai tu terapiju yra visokiu daug. esu ieskojus ir radus ne viena. yra gydimas su sunimis, arkliais ir delfinais . kiekviena mama iesko kaip padeti savo vaikiui tik reikai atrasti ta tikraja kuri istikruju padeda. biggrin.gif

As esu taip susizavejus hipoterapija, nes mes jau esame ja isbande... Buvom sanatorijoje Ukrainoje, jodinejome menesi kasdien (be iseiginiu). Mano sunui tuomet buvo 5 metukai, VCP, ataksija, epilepsija. Ispradziu sedejo ant zirgo susirietes, su instruktore...po menesio - vienas tiesiai thumbup.gif Ir tai buvo tik jodinejimas, be pratimu...O dziaugsmo kiek - zodziais neperduosiu:) Labai laukem kol pas mus atsiras tokia galimybe...Ir labai smagu, kad atsirado:) Tai kad jei jus kur nors prie Vilniuas gyvenete - labai patariu apsilankyti:)
Pas delfinus taip pat labai norejom, bet sako kad negalima su epilepsija g.gif
Atsakyti
sveika zinai, kad gyvenu ne LT, bet kai grisiu butinai pabandysiu. maniskei gyvena Kaune raudonvario plente tai manau varysim i Raudondvari, bet mano maziui tik trys metai ar tokius mazus sodina ant zirgo? smagu kad jums padeda
Atsakyti
QUOTE(audratum @ 2009 05 19, 16:25)
sveika zinai, kad gyvenu  ne LT, bet kai grisiu butinai pabandysiu. maniskei gyvena Kaune raudonvario plente tai manau varysim i Raudondvari, bet mano maziui tik trys metai ar tokius mazus sodina ant zirgo? smagu kad jums padeda

O kur jus gyvenat? Uzsieni labai daug kur praktikuoja hipoterapija, gal vertetu pasidometi? Raudondvarys Vilniuje...smile.gif Bet Kaune man atrodo taip pat galima pajodineti. Del amziaus tai nezinau...mes pirma karta ant zirgo 1,4 atsisedom:) buvo juodas mamyciukas, nei zingsnio nuo manes, ant zirgo atsisedo ir apie mama pamirso:))) vos nuemiau:) tai kad tryju metu galit drasiai jodineti:)
Atsakyti
thumbup.gif . 4u.gif sveika gyvenu sicilijoje, bet apie sia terapija nesu girdejus. mano vyro draugas turi arkli, pora kartu bandem uzsodinti nesedo, bet labai susidraugovo su arkliuku, gloste, l]kalbejo. arkliukas irgi buvo svelnus, labai atsargus, laize rankeles visdelto kokie protingi gyvuliai arkliai. manau, kad si terapija veiksminga kai grisiu i LT butinai isbandysim.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mes jau porą kartų buvome Raudondvaryje. Dukrytė serga VCP. Jodinėja kartu su instruktore. Sėdi jos ant tokio specialaus balno per kurį jaučiasi visi arklio judesai. Pirmi du kartai buvo po 10 min., veliau bus po 20 min.
Justynai labai patiko, bet apie kažkokį poveikį dar anksti kalbėti 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kas būtent turi vykti per hipoterapiją? Ar 30min jodinėjimas? Ar pratimų darymas ant arklio?
Atsakyti
QUOTE(dtania1973 @ 2009 08 01, 12:58)
Norėjau paklausti, kas būtent turi vykti per hipoterapiją? Ar 30min jodinėjimas? Ar pratimų darymas ant arklio?

Tik jodinejimas nera hipoterapija, nors irgi vaikui yra labai naudinga. hipoterapijos metu ant zyrgo daromi tam tikri pratimai
Atsakyti
atsiprasau kad isikisiu, bet pati daug metu jojau. Domejausi ir apie Hipoterapija. Manau kad tikrai geras dakykas kai ji atlieka tikras profesionalas. Utenoje dirba labai sauni trenere. Ji ir su hipo uzsiimineja, ir pati sportuoja. Beje aelita, neparasei kad Vilniaus raj. jojat. Turbut pas Civinsku zirgus prisiglaude mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meletė: 13 rugpjūčio 2009 - 21:22
sveikos.
ar kas galite placiau papasakoti apie ta jodinejima?
ar yra vilniuje,ar vilniaus raj, toks zirgynas,kiek tai kainuoja,ar ten tik jodineja ar ir manksteles kokias daro?
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2009 08 14, 09:55)
sveikos.
ar kas galite placiau papasakoti apie ta jodinejima?
ar yra vilniuje,ar vilniaus raj,  toks zirgynas,kiek tai kainuoja,ar ten tik jodineja ar ir manksteles kokias daro?

Žirgynas yra Raudondvaryje, Moletų plentu važiuoti, sukti prie Žaldokinės į dešnę. 20 min. kainuoja 20 lt. Pirmus kartus tik jodinėja vaikutis, o poto jau daro pratimukus.
Atsakyti