Įkraunama...
Įkraunama...

Skrudinti kalmarų žiedeliai

sveikos kulineres mirksiukas.gif , norejau paklausti jusu kokia tesla darote kalmaru ziedeliams? baruose juos lb skaniai daro, gal kas zino kaip ten juos gamina? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrieliux @ 2009 05 21, 13:43)
sveikos kulineres mirksiukas.gif , norejau paklausti jusu kokia tesla darote kalmaru ziedeliams? baruose juos lb skaniai daro, gal kas zino kaip ten juos gamina? ax.gif


Šiaip tai yra ne viena tema apie jūros gėrybes, ten kalbama ir apie receptus.
Be saviškiu galiu pasidalinti.

Aštrūs gruzdinti kalmarų žiedeliai

3 v.š. miltų
2 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios parikos miltelių ar smulkinto džiovinto čili
česnako miltelių
0,5 a.š pipirų
0,5-1 a.š. druskos
aliejaus gruzdinimui

Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyti, aliejų užvirti. Nusausinus kalmarus popieriniu rankšluosčiu, juos gerai apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje bei dėti į įkaitusį aliejų ir virti 2-3 minutes (kad tešla spėtų apskrusti, o kalmarai liktų minkšti). Ištraukus iš aliejus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ir viskas. Galima valgyti smile.gif Skaniausia su kokiu saldžiaaštriu padažu.

O atrodo štai taip.
user posted image
Atsakyti
o gal zinot kuri kaip padaryti, kad jie butu storesneje tesloje, tokius pas drauge valgiau vina kart jie buvo is kazkur pirke ax.gif
Atsakyti
tai niekas negali man paarti? 4u.gif
Atsakyti
smile.gif yra dar ir alaus tesloje biggrin.gif kalmaru ziedai gaunasi purus tokie.... tai tada reikes: sviesaus alaus stiklines, kiausinio, jei neklystu pieno dar ir miltu deti keleta saukstu ir ziureti kad mase butu neperdau skysta.. na ir tada mirkyti kalmarus ir skrudinti tongue.gif ax.gif galima juos valgyti su cesnakiniu padazu mirksiukas.gif Majonezas,pom.padazas,ispausti cesnako biggrin.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
šiandien kepiau visai be jokios tešlos - tik su prieskoniais thumbup.gif ir labai thumbup.gif
Atsakyti
kepiau pirktinius ,saldytus tesloj
man nepatiko,bet nuo stalo greit dingo ir visiem buvo lb.skanu
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 21, 20:14)

Aštrūs gruzdinti kalmarų žiedeliai[/b][/i]
3 v.š. miltų
2 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios parikos miltelių ar smulkinto džiovinto čili
česnako miltelių
0,5 a.š pipirų
0,5-1 a.š. druskos
aliejaus gruzdinimui




Žiūriu, čia visai be jokios "drėgmės" ... g.gif Ir dar pačius žiedus nusausint liepta... Nenubyra?
Atsakyti
As naudoju tesla Tempura.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 24, 16:08)
Žiūriu, čia visai be jokios "drėgmės" ...  g.gif  Ir dar pačius žiedus nusausint liepta... Nenubyra?

nurodytu mišiniu žiedai puikiai aplimpa, o jei koks grūdelis kepant ir nubyra, juk nieko tokio mirksiukas.gif
Atsakyti
labiausiai megstam kalmaru ziedus apvoliotus miltuose,kiausinio palkiny ir vel i miltus tada jau i karsta aliejuka.i miltus dedu pipiriukus ir druskyte,skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 24, 16:08)
Žiūriu, čia visai be jokios "drėgmės" ...  g.gif  Ir dar pačius žiedus nusausint liepta... Nenubyra?


tikrai ne smile.gif
Atsakyti