QUOTE(gabrieliux @ 2009 05 21, 13:43)
sveikos kulineres

, norejau paklausti jusu kokia tesla darote kalmaru ziedeliams? baruose juos lb skaniai daro, gal kas zino kaip ten juos gamina?
Šiaip tai yra ne viena tema apie jūros gėrybes, ten kalbama ir apie receptus.
Be saviškiu galiu pasidalinti.
Aštrūs gruzdinti kalmarų žiedeliai
3 v.š. miltų
2 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios parikos miltelių ar smulkinto džiovinto čili
česnako miltelių
0,5 a.š pipirų
0,5-1 a.š. druskos
aliejaus gruzdinimui
Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyti, aliejų užvirti. Nusausinus kalmarus popieriniu rankšluosčiu, juos gerai apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje bei dėti į įkaitusį aliejų ir virti 2-3 minutes (kad tešla spėtų apskrusti, o kalmarai liktų minkšti). Ištraukus iš aliejus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ir viskas. Galima valgyti smile.gif Skaniausia su kokiu saldžiaaštriu padažu.
O atrodo štai taip.