Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko gimtadienis: ką paruošti įdomaus?

Kokias vaises ruosiat savo atzaleliu baliukams (gimtadieniams) g.gif ? Juk ju nei prie stalo susodinsi, nei tvarkingai valgyt paprasysi biggrin.gif , o po baliaus taip nesinori is kilimo misrainiu ir torto likuciu krapstyti mad.gif . Pasidalinkit idejom, ka..........
Atsakyti
Cia viskas priklauso nuo vaikuciu amziaus wink.gif
Atsakyti
na, jei pas mus butu gimtadienis, ir jo dalyviai butu darzelinio amziaus, tada as daryciau mazdaug taip:
rinkciausi maizta, kuris valgomas gabaliukais - bananai, sausainiai, kukuruzai (nors nuo ju daug trupiniu bus, tai gal atsisakyciau), mazycii sumustinukai, perverti pagaliukais, ananaso gabaliukai, javainiukai.
Atsigerti - sulciu, gaivos. karstos arbatos turbut nedaryciau, kad nebutu nelaimiu.

Visas savo pastangas deciau maisto papuosimui - gal lekstese veidelius is vaisiu ar kt. produktu pastatyciau ar pan.

Nupirkciau spalvingu vienkartiniu lekstuciu ir irankiu, siaudeliu ir kitu stalo papuosimu.

vaises sudeciau kambario kraste ant staliuko gal... kad vaikams netrukdytu stalas zaisti rolleyes.gif
Atsakyti
mano panelytei bus 3 metai. Su vaikais kaip ir viskas aisku - jiems svarbu linksmybes ir zaidimai, o tik po to maistas. Bet ka daryti su mazuju mamomis g.gif , joms tai tikrai neuzteks sumustinuku........
Atsakyti
kazkur cia forume skaiciau kad galima vaikui gimtadieni paruosti pasirinkus viena tema (pzv. drugelis) ir siulo nupirkti balionu, lekstuciu vienkartiniu su drugeliais, sudelioti sumustinius drugelio forma...ar padaryti visiems po drugelio kauke ar sparnelius...juk vaikam maistas tikrai ne pirmoje vietoje...
na o mamytems manau konjako buteliukas ir kavute su sokalada tikrai tiks biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukrytei tuoj metukai. Gal kas gali padeti su receptukais?
Atsakyti
jauciu ne i ta skyreli pataikei wink.gif Kur musu moderatore ziuri g.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (RutaCz @ 2004 03 30, 21:15)
Mano dukrytei tuoj metukai. Gal kas gali padeti su receptukais?

O kokiu receptuku noretum?
Kai maniskei buvo metukai, tai torta dariau is zele, braskiu ir melyniu. smile.gif
Atsakyti
Kai manajam buvo metukai tai dariau visokiu uzkandeliu vaikams kad i raka paimti.. agurkeliu, sausainiuku.. o saldaus net nepamenu kas buvo...
Atsakyti
Labutis, mergaites! Savaitgali dukryte sves 9 metuku jubilieju wub.gif . Pasidalinkite savo patarimais ir patirtimi, ka gaminate per vaikuciu(tik vaikuciu!!!) tortadienius! Norisi kazko naujo clap.gif thumbup.gif clap.gif . Aciu.
Atsakyti
TEŠLA
500 g miltų, 250ml pieno, 1 kiaušinis, 40 g mielių
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, jas sutrupinti su peiliu tešlai, įmušti kiaušinį, suberti cukrų. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį (labai svarbu, kad dangtelis būtų sausas). Po to atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą. Paplakti (t.y. krestelti 1-3 kartus) išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti atmatuotus miltus, druską, bei viską supilti iš greitkračio. Supilti aliejų. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiam dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi), ir statom jį į karštą vandenį. Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildinam dar kartą.
Priklausomai nuo to ką gaminsime tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę reromenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Vaikui sventei idarui labai tinka sumaisyti supjaustytas desreles su tarkuotu suriu, o kita krokodiliuka galima padaryti pvz su obuoliais, sumaisytais su cukrumi ir cinamonu:
Atsakyti
Sveikos, arteja vaiko 3m. gimtadienis. Planuojam svecius pasikviest i namus, bet nesugalvoju, kuo idomiau pavaisinti. Noretusi kazko netradicisko, bet kartu ir paprasto. Gal turit ideju? Aciu.
Atsakyti