Sveiki, nors ir tema jau senai apmirus, bet gal kas atrašys. 4u.gif Labai senai jau norėjau Niufaundlendo, bet niekaip nesiryžau, visi atkalbinėjo, neva daug priežiūros reikia. ax.gif Bet metams einant mano noras tik sustiprėjo, o liamamą sprendimą prieėmiau dėl savo dvynukių, kurios yra eįgalios (raidos atsilikimas, kalbos vėlavimas ir t.t.), kad mums reikia būtent šio tipo šunio ir joks kitas netinka. Dabar nesismulkinsiu, jei kam bus įdomu, tada parašysiu kodėl būtent toks šuo tinka mano mažylėms.
Rašau dėl to, jog kažkodėl randu labai mažai info apie niufaundlendu veislynus. Seni kontaktai neveikia. Šiuo metu esu atsirinkus šiuos du veislynus: "Nuo Ozo kalvų" ir "Kilnioji širdis". Abiejų planuojama vada artimiausiu metu. Žinoma idealiausi pagal temperamentą būtų šuniukai iš veislyno "Fantastiškos lianos" (dėja, šiuo metu negalim sau leist tiek pinigų).
Gal dar kas žinote kokius veislynus, kurių aš nežinau aplink Kauną, Vilnių ar Alytų? Labai norėtume šuniuką įsigyti iki naujųjų metų, kadangi nuo pavasario grįžtu į tarnybą, o mažam šuniukui norėtųsi skirti kuo daugiau dėmėsio. ax.gif