Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos

Norėjojau paklausti, i kokį darželį leidžiate savo vaikučius rytinėje Londono dalyje? Kokie jusu atsiliepimai apie juos? Ar lankote full-timr ar part-time? Kiek mokate?

Nuo pavasario vidurio ketiname leisti savo 2,5 metų dukrelę i darželį, tačiau kankina abejonės, kurį pasirinkti... Taipogi abejojame, ar lankyti full ar part time...
Kadangi dar nesame su tuo susidūrę, nežinome ar valstybė kažkiek tax-creditų dėka kompensuoja darželio išlaidas, o galbūt darželiai kompensuojami tik tiems, kurie gyvena iš pašalpų (mūsų situacija tokia, vyras dirba full-time, uždirba gerai, todėl jokių pašalpų nedideles pajamas gaunantiems žmonėms negauname; aš pati iki šiol nedirbau, nes auginau dukrytę, pavasarį ketinu pradėti dirbti).

Idomu išgirsti jūsų nuomonę apie darželius smile.gif
Atsakyti
Sveika, mano mergyte beveik tokio pat amziaus kaip tavoji 4u.gif Mes nuo gruodzio lankom nursery. Pasirinkom 2 dienas pradziai, galim buti nuo 8 iki 6 vakaro. Bet tiek ilgai as jos nepalieku. Dazniausiai 3 valandom kokiom. Is pradziu nelabai jai ten patiko, dabar jau atsiputusi. Kaina ju yra 45 svarai per diena.Gan daug, bet buna ir daugiau. Apie nemokamus nieko nezinau, bet atrodo yra tokiu. Dabar pervesiu i montessori mokyklele. Eisim 4 popieteles po 2.5 valandos. Nes ilgai buti, man atrodo, ji dar per maza, uztenka ir part time. Kainuoja jie po 20 svaru uz karta. Na geruma darzelio ar mokyklos detaliai nusako ofsted. http://schoolsfinder.direct.gov.uk/ cia gali pagal savo vieta susirasti koki darzeli, o is jo profilio toliau yra nuorodos i ofsted. Arba iskart per ofsted www.ofsted.gov.uk/ Yra jau panasi tema atrodo 4u.gif
O jus rytu Londone, tai kur? Mes esam Bow smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elba: 22 vasario 2009 - 23:14
Aciu uz informacija. Mes Plaistow'e. Visai linksma butu kada susimatyti, panas supazindinti, manau jos turetu ka veikti, ypac kai amzius beveik tas pats 4u.gif

Apie Ofsted zinojau, tik nezinojau ar jie darzelius tikrina. Dabar zinosiu ir butinai pasitikrinsiu. Mes irgi svarstom greiciausiai eiti part-time bent pirmai pradziai, kol pripras. Bet viena mano pazystama vos 2 metuku mergaite atidave full-time, tai jai ten taip patiko, kad vakare nenoredavo namo eiti smile.gif Cia greiciausiai nuo pacio vaiko priklauso. Maniske tai labai prisirisusi prie manes...

O kur ta Montessori yra? Visai faina butu, kad ir manoji toki lankytu. Cia gal kazkur netoliese jusu Bow? Ir dar vienas klausimelis, o pradzioje ar leido mamai pasilikti su vaiku, kol pilnai adaptuosis?
O ar laisvu laiku dirbi, ar tik siaip leidi i darzeli kad su vaikuciais pabendrautu?
4u.gif
Atsakyti
Tai mano mergiote irgi labai prie manes, del to ir gerai leisti pabuti atskirai, kad zinotu, kad mama niekur nepradings, gris pasiimti smile.gif Montessori yra Bethnal green, taip ir vadinasi Bethnal green montessori school. Toj nursery, kur baiginejam dabar, tai pirma diena buvom valanda, ir as su ja buvau kartu. Antra diena jau palikau ja viena irgi vienai valandai. Po to trecia diena - dviem valandom. Taip didino, tai atrodo 2 savaites darem. Vaikas tai pradzioj tai verkia, bet ta pagrindine auklyte visada paiimdavo ant ranku, rasdavo kuo uzimti. Tai paverkdavo tik pradzioj. Bet po to ir prijunko prie tos vienos, jei jos nebuna, tai i asaras - prie kitu nenoredavo eiti. Nors dabar jau tiek priprato, kad pasilieka su bet kuo. Nors iki siol su vaikais neeina miegoti, ir nelabai valgo. Del to as ir nuvesdavau tik i antra dienos puse 3 valandom, nes jai tai koks idomumas, kai visi miegoti eina. Ir prie ju rezimo jinai nepriprato, nes 2 dienu tikriausiai neuztenka. As dirbu tik savaitgaliais, savaites dienom laisva, bet i darza leidziu, nes noriu, kad bendrautu su leliais, kitom tetom, vistiek jie savarankiskesniais tampa. smile.gif
Atsakyti
Maniskis dar neturi 2ju metuku , bet as jau apsisprendziau- i angliska darzeli tikrai neleisiu schmoll.gif nes kiek teko paziureti kaip juos ten ziuri,kuo maitina ir kur vaikai miega , kokia rasiu misraine ten eina - fantazija atsoko... doh.gif ir dar uz tokias kainas schmoll.gif ...lauksim mes gal i lietuviska darzeli koki papulsim, o jeigu ne , tada jau lietuve aukle ieskosim su dar bent vienu vaikuciu ax.gif kad jam linksmiau butu...tai va... Zinoma,gal ir nuo kainos darzelis priklauso, bet jeigu as eisiu dirbti ir MB uzdirba normaliai nemanau,kad labai daug ka konpencuos valstybe... ax.gif niu bet cia tik mano nuomone 4u.gif sekmes paieskose
Atsakyti
Del aukliu tai irgi ivairiausiu nuomoniu yra: viena pazystama 2 metuku mergaite palikinejo tokiai lietuvei, viskas is pradziu buvo lyg ir gerai, mergaitei ten patiko, o viena diena pas ja atvaziavo kazkokiu sveciu is LT, kaip tik buvo labai salta ir lijo Londone, o jinai su tais sveciais issiveze mergaite i centra (per lietu, su metro...) ir mama po darbo atejusi nerado aukles nei vaiko namie, prisiskambinti taipogi nebuvo imanoma, gryzo jos tik 23 val... (kai mama apie 18 val visada pasiimdavo), po to ilgai gyde mergaite ir atsoko jai noras nuo tu aukliu... doh.gif
Kita irgi, berniuka 1,5 metu palikinedavo lietuvei su vaiku, karta gryzo anksciau, o jinai atidarius gardeno duris, abu vaikus ten palikusi (o dar ir prudas sode buvo), pati virsuj kambarius siurbliuoja...

Na bet zinoma yra ir geru pavyzdziu, cia laimes dalykas, ant kokio zmogaus pataikysi...

todel ir idomus jusu atsiliepimai, nes kankina dideles abejones, tiek del darzeliu, tiek del aukliu doh.gif
Atsakyti
na matai...jo...kad yra visokiausiau atsiliepimu tai sutinku... ax.gif va yra mamyciu kurios veda vaikucius ir laaaabai patenkintos auklem ir vaikuciu pasiekimais... smile.gif yra dar tox dalykas kaip childminderes smile.gif kurios ima maziau nei darzelis,bet jos registruotos ir priziuri keleta panasaus amziaus vaikuciu ... cia jau manau laimes reikalas , ir aukle ir darzelis...
Atsakyti
QUOTE(Agnuze1 @ 2009 02 22, 11:17)
Norėjojau paklausti, i kokį darželį leidžiate savo vaikučius rytinėje Londono dalyje? Kokie jusu atsiliepimai apie juos? Ar lankote full-timr ar part-time? Kiek mokate?

Nuo pavasario vidurio ketiname leisti savo 2,5 metų dukrelę i darželį, tačiau kankina abejonės, kurį pasirinkti... Taipogi abejojame, ar lankyti full ar part time...
Kadangi dar nesame su tuo susidūrę, nežinome ar valstybė kažkiek tax-creditų dėka kompensuoja darželio išlaidas, o galbūt darželiai kompensuojami tik tiems, kurie gyvena iš pašalpų (mūsų situacija tokia, vyras dirba full-time, uždirba gerai, todėl jokių pašalpų nedideles pajamas gaunantiems žmonėms negauname; aš pati iki šiol nedirbau, nes auginau dukrytę, pavasarį ketinu pradėti dirbti).

Idomu išgirsti jūsų nuomonę apie darželius  smile.gif

mes lankom part time sita darzeli "Busy Bees"
http://www_leapfrogdaynurseries_co_uk/
thumbup.gif

QUOTE(ugniukas @ 2009 02 23, 16:29)
Maniskis dar neturi 2ju metuku , bet as jau apsisprendziau- i angliska darzeli tikrai neleisiu schmoll.gif nes kiek teko paziureti kaip juos ten ziuri,kuo maitina ir kur vaikai miega , kokia rasiu misraine ten eina - fantazija atsoko... doh.gif ir dar uz tokias kainas schmoll.gif ...lauksim mes gal i lietuviska darzeli koki papulsim, o jeigu ne , tada jau lietuve aukle ieskosim su dar bent vienu vaikuciu ax.gif kad jam linksmiau butu...tai va... Zinoma,gal ir nuo kainos darzelis priklauso, bet jeigu as eisiu dirbti ir MB uzdirba normaliai nemanau,kad labai daug ka konpencuos valstybe... ax.gif niu bet cia tik mano nuomone 4u.gif sekmes paieskose

nu tu cia negatyvumo papylei lotuliukas.gif
mes angliskam darzely -atsidziaugt negalim!
visi vaikai ir aukletojos-balti,n kartu geriau viskas nei lietuviskam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniukas @ 2009 02 23, 19:29)
Maniskis dar neturi 2ju metuku , bet as jau apsisprendziau- i angliska darzeli tikrai neleisiu schmoll.gif nes kiek teko paziureti kaip juos ten ziuri,kuo maitina ir kur vaikai miega , kokia rasiu misraine ten eina - fantazija atsoko... doh.gif .....

Na mes irgi nursery pasirinkom Wansteade, cia kiek arciau nei Woodfordas, neblogi sitie rajonai vis dar kol kas. Padoriu baltu seimu vaikai dominuoja. Bet man tai nieko tokio, kad vienas kitas babajukas irgi ten yra, juoduku tai neteko matyti, bet kad jei ir butu, jei ne dauguma, tai nieko tokio. Vat auklytes tai daugumoj ne baltos rases. Bet mielos. Matai, abejoju, ar imanoma berasti darzeli ar mokykla, kur butu vien tik balti. Cia kalba apie Londona. Na nebent imti lietuviu darzeli. ax.gif
P.S. Sakau irgi Wansteade smile.gif as is tos puses, kad azijieciai ar afrikieciai, ar abieju mixas nebutu dominuojantys.Nes labai jau jie skirtingi, ir ne del to kad tamsios odos. Vistiek balti esam, tai noretusi ir buti daugumoj tarp baltu. Kaip sakant pasijausti, kad dar Europoj biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elba: 23 vasario 2009 - 22:55
QUOTE(Elba @ 2009 02 23, 20:36)
Na mes irgi nursery pasirinkom Wansteade, cia kiek arciau nei Woodfordas, neblogi sitie rajonai vis dar kol kas. Padoriu baltu seimu vaikai dominuoja. Bet man tai nieko tokio, kad vienas kitas babajukas irgi ten yra, juoduku tai neteko matyti, bet kad jei ir butu, jei ne dauguma, tai nieko tokio. Vat auklytes tai daugumoj ne baltos rases. Bet mielos. Matai, abejoju, ar imanoma berasti darzeli ar mokykla, kur butu vien tik balti. Cia kalba apie Londona. Na nebent imti lietuviu darzeli.  ax.gif

kaip sakiau ,musu darzelyje vien baltos aukletojos,vaikuciu kitokiu irgi neteko matyt nei vienoj grupej
Atsakyti
QUOTE(trylika @ 2009 02 23, 23:48)
kaip sakiau ,musu darzelyje vien baltos aukletojos,vaikuciu kitokiu irgi neteko matyt nei vienoj grupej

Net isijungiau London mapa paziureti kur tas Highams Park yra biggrin.gif Mintis buvo, gal kokiam south east Londone. Ten jau link tolimesniu zonu vien tik balti anglai. Yra pazistami ten, Hayes, atrodo, tai irgi minejo, kad nieko isskyru baltus. Bet tokiuose rajonuose man ir paciai nelabai jau smagu daros, nes vistiek manau, kad nemegsta tikri anglai imigrantu. ax.gif O kur toks siek tiek mixiukas, tai visai nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elba @ 2009 02 23, 21:05)
Net isijungiau London mapa paziureti kur tas Highams Park yra  biggrin.gif Mintis buvo, gal kokiam south east Londone. Ten jau link tolimesniu zonu vien tik balti anglai. Yra pazistami ten, Hayes, atrodo, tai irgi minejo, kad nieko isskyru baltus. Bet tokiuose rajonuose man ir paciai nelabai jau smagu daros, nes vistiek manau, kad nemegsta tikri anglai imigrantu.  ax.gif O kur toks siek tiek mixiukas, tai visai nieko  smile.gif

tavo tiesa-tikri anglai tikrai nemegsta atvykeliu drinks_cheers.gif ,musu visoj gatvej nesu macius kitu spalvu zmoniu
o pas mus cia salia namu ir koledzas yra ir mokyklos-pagrinde balti moksleiviai irgi,vos keleta kitu spalvu macius,toks tikrai baltas rajonelis biggrin.gif
o nedidelis mixiukas man irgi nemaiso drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trylika: 24 vasario 2009 - 11:14