Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo iškvietimas į namus

QUOTE(saulyte69 @ 2008 01 21, 16:47)
vat taip ir nemoka , uz iskvietimus i namus gydytojam nieks nemoka, jie eina "savo malonumiu" taip galima pasakyti, o poliklinikoj sedi po 5 ar 4 val i diena, o db sedes ilgiau, nes nereik eit i kvietimus.

Na nesutinku, kad sedi smile.gif be abejo nekalbu apie visus gydytojus, bet apie tuos kuriuos zinau-dirba tas -tarkim darbo polikliklinikoj laikas 4 val, kai kur 5-ios, priemimas niekada nesibaigia laiku ir neprasideda, pries priemima reik perziureti tyrimus, kazkiek pasiruosti darbui , po priemimo lieka kalnu kalnai nesurasytu korteliu, jas surasyti reik panasiai tiek laiko kiek trunka priemimas, dar nepamirskim visokiu nedarbingumu, neigalumu, ir kitokiu popierizmu (ypac vaiku poliklinikoj ju daug) , o dabar Sodra labai kabinejasi prie irasu, siuntimu specialistams (LOR ir pan) , tad reik korteles rayti super tvarkingai ir teisingai, dar nepamirskim nuolatiniu skambuciu i mobilu-juk jei yra apie 1000 vaiku apylinkej, patikekit tel skamba nuolat smile.gif , dar naujagimiai-musu poliklinikoj per metus yra apie 100 naujagimiuku wub.gif darbo-oho, labai smagu, kad mamos buna orientuotos, bet deja ne visada, kartais labai daug joms reik pagalbos, ateina i priemima kai uz duru daaaug vaikuciu, keli su temperatura, o naujagimiuka reik pasverti paziureti kaip auga svoriukas, na darbelio daug, dar ir mamyte reik paguosti pamokinti. Na nesedi gydytoja, nei sesute, tikrai nesedi 4u.gif

QUOTE(ingulia @ 2008 01 21, 17:01)
Ne per seniausiai vaikui buvo temperatūra, bet dar ne super didelė, tai ėjom į polikliniką. Kadangi iš anksto talono pasiėmę aišku neturėjom, tai davė papildomą. Pralaukėm tris valandas verysad.gif Ir dar kažkodėl gydytojai pasidarę pietų pertraukas pusvalandį, nors sėdi penkias valandas wub.gif

Tas pertraukas padare priverstinai doh.gif tpsakant isakymas is auksciau.
Atsakyti
na mes vaikui greitaja kvietem, nes buvo ilgas sventinis savaitgalis, ir seimos klinika nedirbo, o musu gydytoja kaip tik i uzsieni buvo isvykusi. na vaikui dar tik 5men buvo, temperatura virs 38.5. atvaziuoja, ir tokia nemaloni sesele (ar kas ten) uzeina. buvo apie 7h ryto, tai nei labas rytas, nei visogero nesugebejo net pasakyti. po to klausia del ko kvietem. sakau vaikui auksta temperatura. sako - tik del to? o as sakau - dar del ko butu galima? tai sunervino. toks mazas vaikas, ir taip neisivaizduoji ka daryti, o cia dar tokia chame atvaziavo. kita karta tikrai nekviesciau, o tiesiai pati i ligonine vaziuociau.
Atsakyti
QUOTE(ajja @ 2008 11 23, 23:29)
Manau reiktu skirti gydytojam papildomai pinigu vizitams i namus, kad jie taptu suinteresuoti eiti, nes svarbiausia sveikata sveikatos sistemoje, o ne kazkas kitas. Kazkas kraupaus. Kas gali buti svarbiau nei vaiko sveikata. Kazkokia biurokratija, poliklinikos problema stumdo greitajai, o nukencia ligoniai. Kai paklausau sveikatos ministro kalbu pvz. profilaktiniai patikrinimai daromi, nes taip sutaupoma daugiau pinigu, kuriuos reiktu isleist gydymui. Pinigu!!! Jei apsimoka finansiskai tai darys profilaktinius tyrimus, jei neapsimoka ne  doh.gif  Kaip verslo struktura. Nu zodz vaikas serga galvoju ka daryt, kviesiu gydytoja ryt i namus. Jei nevaziuos uzsispirsiu prizadesiu pinigu ir pasikviesiu. Jei valstybe nesugeba vaikais rupintis teks paciai.

Aš su jumis visiškai sutinku, tačiau valstybėje viskas skaičiuojama pinigais. Iš kur tų pinigų paims, jei jų nėra? Turi atimti iš kažkur kitur? Bet tada ten skylė... Taip žinoma, valstybėje preoritetai nesutvarkyti, bet taip visvien problemų neišspręsime... Taupymas, vienas iš sprendimų būdų. O pinigus sveikatos priežiūrai sumažinti vienas iš pagrindinių būdų ir yra ligų profilaktika - kuo mažiau bus žalingų faktorių, sukeliančių ligas, traumas ir negalias, tuo mažiau žmonės sirgs. Kuo mažiau žmonės sirgs, tuo daugiau pinigų liks sveikatos sistemos tobulinimai ir paslaugų kokybei, tuo bus daugiau sveikų darbingų žmonių, kurie taip pat atneš pinigus į biudžetą, iš kurių taip pat didesnė dalis pateks sveikatos priežiūrai... Profilaktiniai patikrinimai jau per vėlu: reikia mažinti rūkymą, alkoholio vartojimą (idealiausia būtų visai uždrausti ir išimti iš apyvartos), mokinti sveikai maitintis ir fizinės kultūros nuo darželio laikų ir šeimose...
O dėl gydytojo į namus... Na nesupykite, bet aukšta temperatūtą, jei nėra traukulių, nėra kontraindikacija vaiką atsivežti į polikliniką. Prieš tai aišku rekomenduojama temperatūrą "nusimušti" reikiama paracetamolio, ar kito vaisto nuo temperatūros doze... Patikėkit manimi, niekam vykimas pas gydytoją su aukšta temperatūra dar nepakenkė. Užsienyje jus visai būtumėte nesuprasta, jei pirmą ar antrą dieną vaikui iškilus temperatūrai, nesant kitų simptomų, išsikviestumėte gydytoją į namus... Dar gal kiek rizikingiau su kūdikiais iki 6 mėn., bet ir tai laukas tikrai nepakenkia... Jei mokslu būtų įrodyta kitaip, niekas net nediskutuotų dėl iškvietimų į namus. Tai tarsi komforto paslauga... Jei žinoma temperatūros nepavyksta numušti, yra dusulys, vaikas vangus, mieguistas, negeria skysčių - tuomet kitas reikalas, būtina pasikonsultuoti su gydytoju, galbūt tuomet gerai būtų ir išsikviesti greitają, ar vaiką gabenti į stacionarą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindudo: 24 lapkričio 2008 - 18:23
4u.gif
Atsakyti
Man panasi situacija buvo dar pries kokiu 5-6 metus. Registraturoje apsauke, kad atnesciau vaika(nebuvo dar ne metu, lik dar net nesedejo) su auksta temperatura), nes daktares neturi laiko ir taip daug darbo yra. O cia dar nieko baisaus. Jai pati paeini, zodziu tempk vaika. Apsirengiau as ja, ir kaip tik gydytoja atejo, apziurejo sako lauk neikit. Matyt paburbulaivo, bet vistiek gydytojai perdave.
Atsakyti
Įdomu būtų rasti kažkokį oficialų raštą dėl iškvietimų į namus. Auginu du mažamečius vaikus, stengiuos niekad nekviesti į namus. Tai teko daryti tik po kartą kiekvienam iš vaikų, nes buvo aukšta tempa (virš 39), o namie juk ir kitas vaikas, kuris yra sveikas, bet jam vos keletas mėnesių. Gydytoja atėjo, nors registratūroje labai iškamantinmėjo, kodėl noriu išsikviesti. O gydytoja ir atėjus klausia ale manęs ale dukrytės, kodėl mažoji nenorėjo pas ją ateiti doh.gif šiaip visad net su didžiausia tempa ją vedam, jei tik vyras namie ir gali nuvežti
Atsakyti
Išpindėję, atsiprašant, visai tie gydytojai. Ne visi, bet mūsų tai tikrai(nenoriu pavardės minėti, nes paskui dar daugiau išsidirbinės).
Mano vaikas rudenį, žiemą, pavasarį lb dažnai serga. Serga astma, bronchitais, plaučių uždegimais. Pradžioj, kai rinkosi sau ligoniukus į kliniką - tai viskas ok - ir vizituos namuose, jei reikės, ir šiaip lb maloni. Kai į naujai atsidariusią kliniką pas ją prisirašė daug ligoniukų - tai ir į namus važiuoti nenori - tipo atvežkit, palauksit eilėj ir jus priims. Vaikui kada kokie 38,5 temperatūros tai tikrai labai sunku ten kokią gerą valandą už durų prasėdėti. Na bet čia nelabai ir sureikšminu - tokia tvarka, su tokia temperatūra ir nuvežu ir priima.
Bet gražiausia buvo, kai kelis kartus pas vaiką temperatūra virš 39, jis tikrai negali net atsikelti, koks tada gali būti važiavimas į polikliniką. Skambini į registratūrą, registruoji vizitą į namus. Atvyksta gydytoja ir pradeda šnekėti, kad jai atvažiuoti KAINUOJA KURAS. Kad jei kitą kartą ją kviesimės į namus- turėtumėme jai už vizitą sumokėti, nes ir AMORTIZACIJA AUTOMOBILIO KAINUOJA, IR TEPALĄ JI PYLĖSI NESENIAI UŽ 200 LT.
unsure.gif Žinot, neturėjau jai ką ir atsakyti, sumokėjau tuos nelemtus 20 lt. Kelis kartus taip pat mokėjau , kada negalėdavo vaikas keltis, jau koks skirtumas, kad tik atvyktų, kad nereiktų prie kabineto durų laukti.
O pas kitus ar irgi tokie variantai? O gal čia normalu dabar skaitosi?
Tik mano nuomone, jei tu dirbi tokį darbą, tai žinai, kad ir vizitai į namus būna ir tavo gydytojau problemos kaip tu tuos vizitacijos namus pasieksi - nori savo automobiliu, nori taksi važiuok, o jei auto nėra - tai ir pėstute galima vaikščioti. Kai aš buvau maža ir sirgdavau, tai vizituodavo gydytojai namuose ir ateidavo ir nedejuodavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilcė: 13 rugsėjo 2011 - 14:10
Jokių problemų dėl iškvietimo į namus nebuvo, paskambindavau į registratūrą, pasakydavau, kad vaikas mažas iki 2 metų ir aukšta temperatūra, dar iš pradžių norėdavo, kad vaiką vežčiau, bet sakau žiemą, kai už lango - 20, arba rudenį kai siaučia vėjai, plius dar kai visi aplinkui serga mažo karščiuojančio vaiko nevešiu ir visada atvažiuodavo nebuvo jokių problemų. Dabar kai vaikas didesnis nuvažiuojam, bt jeigu vaikui bus 39 ir lauke baisus oras vėl kviesiu į namus ir nematau problemos, tai yra gydytojų darbo dalis.
Atsakyti