Įkraunama...
Įkraunama...

Kas ir ką mąstot apie ketvirtą?

QUOTE(RitaRazi @ 2015 06 11, 15:56)
juk tų vaikų pačios norėjom, tai neverta viso nuovargio metu į galvą atėjusio "grūzo" ant vaikų kiekio sukabinti.


Pirma - dažnai nori kažko, bet nežinai, kiek tau tas kainuos. wink.gif
Antra - kartais lieka tik toks pasirinkimas: arba abortas, arba gimdyti dar vieną vaiką (Kt, spiralės etc kartais paveda)
Trečia- nuovargis tikrai didesnis su didesniu vaikų kiekiu.

Atsakyti
Kuomet mes visi buvome svarstymo etape dėl trečiojo, visi tai reiškia tai, kad įsitraukė ir mano, ir vyro tėvai. Na tai kaip nekeista, aršiausios priešininkės ir dėl tos pozicijos tarpusavyje nesusitarusios buvo mano mama (iš daugiavaikės šeimos) ir vyro mama, kuri pati trivaikė. Ir net gi pastaroji buvo žymiai kategoriškesnė.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 08, 10:48)
given444, o man toks požiūris, kad 2--3-4-... vaikus reikia turėti tam, kad vieno gali netekti, kažkoks nei šioks, nei toks g.gif Ne rankinukai ir ne batai  schmoll.gif

g.gif schmoll.gif kad visa ne TOKI POZIURI norejau pabrezt...
o atvirksciai....issivalai antra vaika, nes neva gelbeji pirmaji, o koks garantas kad vien ji ir turesi visus 20 metu ? rolleyes.gif juk ne rankinukas ir ne batas, kaip pacios sakot...

zodziu, viskas priklauso, kuriuo kampu paziuresi, todel ir tokie arsumai diskusijose gaunasi...


savigrauzoje irgi nematau prasmes, bet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 11 birželio 2015 - 16:44
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 06 11, 16:25)
Na tai kaip nekeista, aršiausios priešininkės ir dėl tos pozicijos tarpusavyje nesusitarusios buvo mano mama (iš daugiavaikės šeimos) ir vyro mama, kuri pati trivaikė. Ir net gi pastaroji buvo žymiai kategoriškesnė.


Žmonės žino, apie ką diskutuoja cool.gif


Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 06 11, 16:43)

o atvirksciai....issivalai antra vaika, nes neva gelbeji pirmaji, o koks garantas kad vien ji ir turesi visus 20 metu ?  rolleyes.gif juk ne rankinukas ir ne batas, kaip pacios sakot...



Ne taip buvau supratusi smile.gif
Papildyta:
Nežinau, aš nepavargusi nuo trijų, nepavargčiau ir nuo ketvirto. Man didžiausios kliūtys kitos - varginantys nėštumai, baimė vairuoti, o važinėti jau tektų su didesne negu penkiaviete, etc.
Atsakyti
O aš pavargau. Bet aš ir šiaip tokia greitai pavargstanti.
Atsakyti
As labiausiai nuo pirmo pavargau. Antras buvo atgaiva. Trecias pradzioje inese siek tiek bardakelio, nes pasijuto, kad vaiku daug. Ketvirtas pasijaute tik finansiskai. Bet ne del vieno nesigailiu. Pakartociau viska. Gal kad tarp mano vaiku pakankamai dideli metu skirtumai, min 4 m. Tai speji pailseti ir pasiilgsti mazo kukulio. Vyriausiai buvo 16 kai gime maziausias.
Atsakyti
Na, maniškiai irgi su geru amžiaus skirtumu wink.gif Ai, bet kažkaip...Per pastaruosius 2.5 mėnesio vyriausias du kartus gulėjo ligoninėje, abu kartus su bendra narkoze buvo darytos med. intervencijos. Mažiukas tame pačiame intervale "siuvosi" prakirstą antakį, paragavo indaplovės tabletės, ta proga apsilankė narkologiniame. Dabar tik tik išsikapstėme su vyriausiu, tai bac, mažiausiam sužydėjo atopinis dermatitas. Jau nė neskaičiuoju "mokyklinių" problemų ir t.t.
Toks nuolatinis, nepertraukiamas problemiškumas - kažkas jei ne tam, tai anam. Atsipalaiduoti geriau nė nepradėti.

Nenuobodu, vienok.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 11, 17:54)
Nežinau, aš nepavargusi nuo trijų, nepavargčiau ir nuo ketvirto. Man didžiausios kliūtys kitos - varginantys nėštumai, baimė vairuoti, o važinėti jau tektų su didesne negu penkiaviete, etc.


taigi vat, kad tas nuovargis neišsidėsto tolygiai, nes bendroj sumoj tai viskas gerai biggrin.gif kartais labai labai pavargusi, kartais visiškai šviežia.

Mano trečias nėštumas irgi buvo sunkus, gimdymas - irgi pats sunkiausias, be to, tas nuolatinis buvimas vienai su vaikais, kol vyras dirba.. Kiekvienai savi tarakonai dėl to ketvirtojo..

Ai, man jau atrodo, kad kūdikiškas etapas jau praeitas ir į jį vėl sugrįžti nenorėčiau..


Flight, maniškis sūnus irgi su siūlėmis, tik ant rankos - drožėsi strėlę doh.gif gerai, kad į priimamąjį visu "kolchozu" neteko važiuoti doh.gif - kaip tik pakeliui pas mus buvo svečiai, tai jie pabuvo su kitais dviem, kol lankininką siuvom smile.gif

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 06 11, 20:51)
Flight, maniškis sūnus irgi su siūlėmis, tik ant rankos - drožėsi strėlę doh.gif gerai, kad į priimamąjį visu "kolchozu" neteko važiuoti doh.gif  - kaip tik pakeliui pas mus buvo svečiai, tai jie pabuvo su kitais dviem, kol lankininką siuvom smile.gif


Oi tie bernai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 12, 01:15)
Oi tie bernai  doh.gif  biggrin.gif

ir ka tie bernai?
man su pana teko santariskiu priemime (del ivairiu traumu) daugiau kartu lankytis.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2015 06 12, 08:24)
ir ka tie bernai?
man su pana teko santariskiu priemime (del ivairiu traumu) daugiau kartu lankytis.



Ką galvojate apie ketvirtą? ax.gif
Atsakyti