QUOTE(Dietologė @ 2005 09 09, 13:07)
1. Žiūrint, kaip jūs suprantate žodį "dieta"

Drastiškų maisto ribojimo programų tikrai nereikia, bet keisti mitybos įpročius būtina.
2. Neužtenka. Duonos gaminių visiškai pašalinti iš raciono nereikia, reikia riboti suvalgomą kiekį.
3. Optimalus kūno masės mažėjimas, nekenkiantis organizmui-2 kg per mėnesį.
4. Veiksminga, jei miegoti einate ne 1-2 val. nakties. Kitu atveju-per ilgas laiko tarpas be maisto.
5. Patarčiau sportuoti kasdien, bent po 30 min. Aerobika bei bėgiojimas-tinkamos sporto rūšys tikslui pasiekti. Jei kūno masė nemažėja, gal vis dar per daug suvalgote
Kad beveik nieko ir nesuvalgau ir svarbiausia, kad alkio nejauciu...

Paprastai valgau 2 - 3 kartus per dieną, bet tikrai labai nereguliariai. Kaip kada išeina. Jau 2 dienas, pavyzdžiui, kaip tik papusryčiauti išeina, nes beveik visą dieną nebūnu namuose, grįžtu vakare, o kadangi pastačiau sau tokį tikslą po 18 - 19 nevalgyti, tai ir negaliu valgyti
O sveikai maitintis nemoku

Studentė esu

Paprasčiausiai mano šeimoje niekad to neakcentavo, ką pagamina tą ir valgom

Šiaip esu linkusi valgyti rečiau, bet daugiau, nei kad dažniau, bet mažomis porcijomis. Kai pamatau, kad lėkštėje 2 šaukštai salotų, tai jau gėriau nieko nevalgysiu, nes paskui dar norėsiu... Ar tai labai nesveika?
O dietą suprantu, kaip tam tikrą "režimą" ką gali valgyti, ko ne. Man draugė siūlė staigiai apriboti produktų, kuriuose daug angliavandenių, suvartojimą. Sakė, labai veiksminga. Bet kažkaip valgyti vien tik mėsą, žuvį, pieno gaminius bei daržoves, visiškai vengiant kruopas, bulves ir net vaisius, tai nežinau, ar tai nepakenktų sveikatai...

Čia kaip man aiškino organizmas pajunta angliavandenių trūkumą ir juos sau "pasigamina" iš riebalų.
Beje, sakė, kad ne riebalai, o būtent angliavandeniai svorio kilimo pagrindiniai "kaltininkai". Ar čia teisybė? Taip įtikinamai pasakojo, kad net išbraukiau iš savo raciono košes bei duoną
Labai ačiū už atsakymus!