Laba diena
Jau kuris laikas abi su dukra svaigstam, kaip norim tų bulvinių kukuliu bet kainele jų nemaža - už 2 porcijas suplotume virš 20 litų, o dar juk reikia ir gert pasiimt. Gal kuri gaminat namie tokius? Internete radau kažką panašaus, bet verdami vandenyje, o Čilyje jie tokie apskrudę būna, gal reik virt aliejuje
Nu žodžiu visoms kulinarėms ir laukiu idėjų
QUOTE(beladona @ 2009 06 05, 11:31)
Laba diena
Jau kuris laikas abi su dukra svaigstam, kaip norim tų bulvinių kukuliu bet kainele jų nemaža - už 2 porcijas suplotume virš 20 litų, o dar juk reikia ir gert pasiimt. Gal kuri gaminat namie tokius? Internete radau kažką panašaus, bet verdami vandenyje, o Čilyje jie tokie apskrudę būna, gal reik virt aliejuje
Nu žodžiu visoms kulinarėms ir laukiu idėjų
Jau kuris laikas abi su dukra svaigstam, kaip norim tų bulvinių kukuliu bet kainele jų nemaža - už 2 porcijas suplotume virš 20 litų, o dar juk reikia ir gert pasiimt. Gal kuri gaminat namie tokius? Internete radau kažką panašaus, bet verdami vandenyje, o Čilyje jie tokie apskrudę būna, gal reik virt aliejuje
Nu žodžiu visoms kulinarėms ir laukiu idėjų
nu as darau ir bulviu koses ir krakmolo.aisku verdu.bet jei juos pagruzdinus gruzdintuveje
Siūlyčiau pasiieškoti internete bulvių kroketų receptuko, į vidų įspausti sūrio ir kepti (virti) aliejuje , gausis, manau, labai panašiai.
yra pirkt liutuko gamybos bulvines lazdeles su suriu ir su mesa ir vien is bulviu.labai skanu kepti fritiurineje.
QUOTE(amileta @ 2009 06 06, 21:52)
yra pirkt liutuko gamybos bulvines lazdeles su suriu ir su mesa ir vien is bulviu.labai skanu kepti fritiurineje.
as darau taip vitos bulves sumalu ,dedu varskes ant varskes truputi kefyro ,o ant jo sauksteli sodos, krakmolo ,druskos .suminkau .padarau tokius kaip blinelius gali but kaip kukuliai.na kas kaip sukombinuosit. i vidu tarkuoto surio ,ir kepu aliejuje.SKANAUS .
čia gal turėtų būt kažkas tokio, kaip į sutrintas virtas bulves įkalt kiaušinį, įdėt truputį krakmolo (kad elastingesnė tešla būtų), pasūdyt, o paskui aplipdyt ja sūrio kubelius, suspaust į rutuliukus ir išvirt aliejuje...
QUOTE(dmu @ 2009 08 14, 17:54)
čia gal turėtų būt kažkas tokio, kaip į sutrintas virtas bulves įkalt kiaušinį, įdėt truputį krakmolo (kad elastingesnė tešla būtų), pasūdyt, o paskui aplipdyt ja sūrio kubelius, suspaust į rutuliukus ir išvirt aliejuje...
dar varske dedasi ir pavoliot dziuveseliuose pries kepant aliejuj. MB labai megsta si patiekala cili kaime, tad karts nuo karto pamaloninu ji namie. super!
man iseina lygiai kaip Cili.virtas bulves sutrinu,atvesusia bulviu mase(is akies imu,bet gal koks kg) suminkau su pakeliu varskes,imusu kiausini,dedu 2 saukstus krakmolo ir 2 saukstus miltu (jei limpa prie ranku idekit daugiau).isminkau,imu po gabaliuka dedu surio ir formuoju kukuliukus,juos metu i verdanti alieju.l.skanu
QUOTE(due drops @ 2009 09 12, 22:28)
man iseina lygiai kaip Cili.virtas bulves sutrinu,atvesusia bulviu mase(is akies imu,bet gal koks kg) suminkau su pakeliu varskes,imusu kiausini,dedu 2 saukstus krakmolo ir 2 saukstus miltu (jei limpa prie ranku idekit daugiau).isminkau,imu po gabaliuka dedu surio ir formuoju kukuliukus,juos metu i verdanti alieju.l.skanu
o kaip valgyti? be jokio padazo?
QUOTE(MuzikALI @ 2009 10 12, 15:43)
o kaip valgyti? be jokio padazo?
as darau sviesto-grietines padaza
QUOTE(due drops @ 2009 09 12, 22:28)
man iseina lygiai kaip Cili.virtas bulves sutrinu,atvesusia bulviu mase(is akies imu,bet gal koks kg) suminkau su pakeliu varskes,imusu kiausini,dedu 2 saukstus krakmolo ir 2 saukstus miltu (jei limpa prie ranku idekit daugiau).isminkau,imu po gabaliuka dedu surio ir formuoju kukuliukus,juos metu i verdanti alieju.l.skanu
Kiek laiko tam aliejuj virti O butinai fritiurinėj,ar galima ir puode Kokio dydzio daryt Ar jie issipucia
QUOTE(Naminė @ 2009 10 21, 15:14)
Kiek laiko tam aliejuj virti O butinai fritiurinėj,ar galima ir puode Kokio dydzio daryt Ar jie issipucia
virt aliejuj kol apskrus, viskas gi ten jau paruosta. o puode irgi galima virt, tik gal nuvarvint sunkiau.