Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tkrai auklė- menkos kvalifikacijos

QUOTE(alfija @ 2009 06 15, 18:11)
ir ką pasirinkote? Geriančią auklę ar būti namuose? Ar uždirbti ir sutaupyti pinigai atpirko nuolat patiriamą stresą dėl nepatikimo žmogaus palikto su vaiku?


Auklę. Bet stresas buvo tik pirmas porą savaičių. Ir ne dėl auklės schmoll.gif , o dėl to, kad vaikas nenorėjo manęs niekur išleist (bent prie mano akių ax.gif ).
_____
Šiaip su aukle man ir vaikui pasisekė ax.gif . Sėkmės ir sveikatos jai.
Atsakyti
QUOTE(*Loli* @ 2009 06 15, 18:34)
Auklę. Bet stresas buvo tik pirmas porą savaičių. Ir ne dėl auklės  schmoll.gif , o dėl to, kad vaikas nenorėjo manęs niekur išleist (bent prie mano akių  ax.gif ).
_____
Šiaip su aukle man ir vaikui pasisekė  ax.gif . Sėkmės ir sveikatos jai.


džiaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 15, 13:41)
idomus sitas sakinys..jei aukle tai negali uzsidirbti ir susitaupyti kelionems i siltus krastus.. g.gif ar tik geru darbdaviu (siuo atveju teveliu ) deka aukles siltuose krastuose ilsisi g.gif o ne uz savo uzdirbtus pinigelius ax.gif
Tai jei mama negali moketi,nes jos finasine padetis tokia,tai reiskias aukles turi susitaikyti,kad ji mokes mazai...tai gal tada reiktu aukles nesamdyti,iseiciu visiems yra ir jus pinigelius sutaupytumete.As gaudama 1500lt neisgalejau sunui pasamdyti aukles,tas kurias isgalejau man netiko,o kurios buvo geros aukles,tai ir atlygis atitinkamas,NET NEBANDZIAU NUMUSINETI KAINOS,NES NE VISKA ZMOGUS GALI IPIRKTI...aisku radau kita iseiti biggrin.gif KAIP IR VISI RANDA.. 4u.gif


Dar kartą pasikartosiu, nereik perlenkt lazdos, visi matom kokia situacija dabar LT. Nereik toli dairytis, žmogus džiaugiasi, kad darbą turi, nekalbant apie tai, kad nemokamų atsotogų dažnam darbe siunčia. Šiandein dirbi, o ryt nežinia ką veiksi.
PAgal jūsų logiką išeina, jei darbdavys šiuo sunkiu metu mažai mokės, neit į darbą ir dantis ant lentynos dėt? Mažiesiems tą patį paaiškint? Kad žinai, mažai moka, tai visai neisiu doh.gif Nesakau, kad tėveliai aukles į šiltus kraštus siunčia, bet mano darbdaviui, taip pat galvos neskauda, kad tik per teliką reklaminę Turkiją matau.
Jei jau mama auklės ieško, tai vadinasi kitos išeities nemato.

Ką siūlot tokiu atveju mamai daryt, jei ne savo noriu "džiaugiasi" nemokamom atostotogom? Iš ko auklei sumokėt? Ar kartu tas dvi savaites sėdėt? Galiu ne vieną įmonę išvardint, kuri saugodama savo darbuotojus, kiek bendru sutarimu, kiek ir nelabai, siuntė, ir siunčia savo darbuotojus pakaitom nemokamų atostogų. Ir tik tam, kad nereiktų žmonių atleidinėt. Galų gale, auklės ne kitoj planetoj gyvena ir tiek kvalifikuota, tiek mažiau kvalifikuota, žinias klauso ir turėtų suprast, kad ne visiems dirbantiems dabar geri laikai. Ir nereik kalbėt apie KAINŲ NUMUŠINĖJIMUS, ar kalbėt apie tai, KAD NE VISKĄ ŽMOGUS GALI ĮPIRKT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 15 birželio 2009 - 19:34
QUOTE(a79 @ 2009 06 15, 20:33)


ir po tokio ilgo pasisakymo aiškiau nepasidarė kodėl vaiką reikėtų patikėti pačiam prasčiausiam auklės variantui.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 15, 18:11)
ir ką pasirinkote? Geriančią auklę ar būti namuose? Ar uždirbti ir sutaupyti pinigai atpirko nuolat patiriamą stresą dėl nepatikimo žmogaus palikto su vaiku?



As manau kad toks poziuris nelabai toliaregiskas - siandien gali pasirinkti sedeti namuose, bet juk reikia mastyti ir i perspektyva - o rytoj ka darysi? Ne kiekviena realiai gali sedeti namuose, net jei istatymas ta leidzia.

Del aukles kvalifikacijos. Manau, kaip ir kiekviename darbe cia yra kvalifikuotu ir ne. Tai, kad aukles darbas atsakingas, savaime negarantuoja, kad visi ji dirbantys - kvalifikuoti. Beje, didele kaina taipogi nerodo aukles kokybes savaime. Juk aukle taip pat darbas - ar imsite teigti, kad pvz gydytojas yra nekvalifikuotas, nes sutinka dirbti uz jo atsakomybes akivaizdziai neatitinkanti atlyginima? Kaip ir visur kitur, yra zmoniu, kurie nesutiks dirbti uz maziau, ir yra tokiu, kurie sutiks, nes jiems svarbu tureti darba, ypac siuo sunkmeciu. Ar tai reiskia, kad pirmasis ju labiau kvalifikuotas? Mano nuomone, tikrai ne, nes toki sprendima gali salygoti begale kitu priezasciu.
As asmeniskai nebeisgaledama moketi auklei sutarto atlyginimo, siulyciau maziau, o jei nesutiktu - keisciau aukle. Kita vertus tikrai nedaryciau to siaip sau - tik del to, kad visiems aplink sumazino atlyginima.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 15, 20:53)
ir po tokio ilgo pasisakymo aiškiau nepasidarė kodėl vaiką reikėtų patikėti pačiam prasčiausiam auklės variantui.



Panašu, kad Mey atsakė į Jūsų klausimą aiškiau, nei man pavyko tai padaryt. Pasirašau po kiekvienu jos žodžiu.

Reikalaujama atlyginimo suma neparodo auklės kvalifikacijos lygio. Kaip ir aukščiausios kvalifikacijos specialistas, neturi "imuniteto" nuo alkoholizmo. Tad gal reiktų kažkaip kitaip auklės "blogumą" apbūdint, nei "gerianti auklė".
Atsakyti
QUOTE(Mey @ 2009 06 16, 00:53)
, ir yra tokiu, kurie sutiks, nes jiems svarbu tureti darba, ypac siuo sunkmeciu.


apie tai ir kalbu ir aš, tam reikia laiko ir pasiryžimo. Nė vienai mamai išlėkt darban, kaip atsiprašant į dilgėles nereikia. Bet 90% mamų tai atideda paskutinėms dviems savaitėm. IR tada pasirenka bet ką. Jūs manot, kad vaiko auklių kaita neveikia, kad jam psichologiškai viskas gerai- vis prisitaikyti prie naujos as mėnuo ar du. Dažniausia vaikui per porą metų yra pakeičiamos trys- keturios auklės. Ir jūs norit pasakyt, kad tai yra atsakingo požiūrio, žinojimo ko sieki ir ką renkiesi pasekmė?
Atsakyti
QUOTE(*Loli* @ 2009 06 15, 15:16)
Gerai, kai gali rasti tą išeitį. Deja, ne visi tokie laimingi  schmoll.gif . Gerai, kai yra tėvai, o ypač tam pačiam mieste, gerai, kai šalia gyvena kokia kita giminaitė, neturinti darbo, gerai, kai atostogos dabar mamoms tęsiasi du metus. O kokią pavyzdžiui išeitį (KAIP IR VISI RANDA  rolleyes.gif ) galėjo rasti šeima prieš du metus, kai pašalpas mokėjo tik metus, kai Vilniuje nebuvo nė vieno giminaičio, nekalbant apie galinčius prižiūrėti vaiką, kai tėra gyva tik viena vaiko močiutė ir gyvena ji už 300 km, kai metinuko į darželį niekas nepriima, a? Va tau ir išeitis - arba auklė arba namie tupinti ir pajamų negaunanti mama...  4u.gif

jus situacija analogiska maniskei buvo......teveliai uz 300km tuo metu gyveno,persikeliau i visiskai svetima miesta,giminiu,draugu nulis..niekas nepades....pasalpa mokejo iki metu ir ji jau buvo pasibaigusi..susiradau isties puiku darba,kuriame deja negalima buvo imti biuleteniu..atostogu irgi isejau tik po geru poros metu.....na surandi zmogus iseiti..nepriima i viena,tai priims i kita darzeli mirksiukas.gif na paveziosi toliau,atsikelsi anskciau,bet jei neisgali moketi auklei( o bet kokiai auklei irgi nenorejau palikti,kuri itin pigiai priziuretu,kad tik darba gauti) tiesiog prisiderini....negali visko tureti is karto vienu metu....vaikas sirgti negalejo tai grudinomes thumbup.gif na isgyvenom visas krizes,sunkumus...kad ir nebuvo tu sunkumu kai pagalvoji,svarbiausia optimizmas,paziurejimas i savo problema is salies ir sprendimu ieskojimas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(a79 @ 2009 06 15, 18:33)
Dar kartą pasikartosiu, nereik perlenkt lazdos, visi matom kokia situacija dabar LT.

apie tai ir kalbejau..nereikia perlenkti lazdos... 4u.gif
Kiekvienas uzsidirbame patys ir i siltus krastus vyksta seimos uz savo pingius nesvarbu kiek moka darbdavys..gal kazkas turi pilna skolu,paskolu,o kiti be ju gyvena ir gali susitaupyti,tai,kad jus negalite,nereiskia,kad net ir mazesnes pajamas zmones gaunantis negali isvykti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 16, 19:28)
Dažniausia vaikui per porą metų yra pakeičiamos trys- keturios auklės. Ir jūs norit pasakyt, kad tai yra atsakingo požiūrio, žinojimo ko sieki ir ką renkiesi pasekmė?



Na man sunku komentuoti, nes mano aplinkoje nezinau nei vieno atvejo, kad aukle butu keiciama siaip sau schmoll.gif O kad vaikui reikia priprasti prie aukles - sventa tiesa.
Atsakyti
Ne visiems pasiseka tinkamą auklę rasti iš pirmo karto. Ar net iš ketvirto. Tai laimės dalykas, kaip loterijoje. Todėl neskubėčiau nurašyti tokių tėvų, kuriems tiesiog nepasiseka. Vistik auklės taip pat mėgsta parodyti save iš geresnės pusės prieš įdarbinant, nei yra. Be to tik praktikoje atsiskleidžia tam tikros savybės, kurių gali nepastebėti bendraujant pirmuose pokalbiuose ar per pirmus darbo mėnesius.

Pritariu nuomonei, kad pinigai nelemia nei auklės kvalifikacijos, nei savybių. Gali būti su aukštuoju, visa superduper, bet realiai nemokanti dirbti su vaiku. Arba neturi širdies. Ir atvirkščiai, gali būti paprastas žmogus, bet su plačia dūšia. Kita problema, kad dažnai aukle nori dirbti tos moterys, kurios niekur neįsidarbina, t.y. jei jau niekur nepavyks, tai tada dirbs aukle/namų tvarkytoja/valytoja/sarge ir pan. Bet darbas su vaikais yra visai kitoks. Ne kiekvienas gali ir ne kiekvienam duota.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 15, 21:53)
ir po tokio ilgo pasisakymo aiškiau nepasidarė kodėl vaiką reikėtų patikėti pačiam prasčiausiam auklės variantui.





lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 06 15, 13:33)
Sutikčiau auklei ir milijoną mokėt, ale iš kur jį paimt, kai pati neturiu. Samdyčiau ir kvalifikuotą, ir mokytą, ir visokią kitokią pačia -iausia, bet atleiskit, pati 1500 gaudama, negaliu jai mokėt 2000 ir pan. Elementari matematika. IR nereik čia dviračio išradinėt.
MAmos ne aukles nuvertina, ar savo vaikais nesirūpina ir bet kam numeta, o paprasčiausiai finansinė situacija ne visų tokia, kad galėtų auklei užtikrint poilsį šiltuos kraštuos.
Ir nereik visai nusivažiuot su tokiais pasvarstymais, kad taupom auklių sąskaita kelionėm, prabangai ar dar kam.... Čia jau nesąmonė. Atidėjau keliones ir prabangos dalykus geresniems laikams (gal kai vaikai paaugs, dabar pačiai juokas ima).


Niekaip nesuprantu tu mamu, kurios pacios ne ka teuzdirbdamos aukles samdosi. Kame cia kampas, jei visa alga atiduoda auklei? Begimas nuo vaiko? Juk tas pats iseitu jei pacios savo vaikus augintu, nereiktu aukles, uz mama vaikui nieko geriau nera.
Atsakyti