Įkraunama...
Įkraunama...

Kvailiui išmintingi mokymai ne į naudą!

QUOTE(Vanduo @ 2009 06 12, 14:11)
O jeigu susiduri su nesuprantamu? Gali ir suerzinti, bet tai ir yra šansas! Bet norint pasinaudoti tuo šansu be atsidarymo, atsivėrimo, žavėjimosi nesuprantamu – ne realu. Būna, kad nieko nesupranti ir tai net erzina, bet kažkas iš vidaus stipriai traukia. Susižavi, atsiveri, įninki tai irgi yra mokymosi principas ir kelias.  Bet kas vadovausis šiuo principu tam negali būti blogų mokytojų, o yra tik netikę mokiniai.

Taip, galima susidurti su nesuprantamu ir ... Nesupratau ką jūs siūlote daryti toliau. Rašote daug žodžių, bet jų visų prasmė kokia? Pabandyti suprasti. O jau tam, kad suprasti reikalinga "atsidaryti, atsiverti, žavėtis" ir tt. Bet tikslas - suprasti. Šiuo atveju netinka žodis "mokymai". Ir net "mokymasis" netinka smile.gif Jei tu pats bandai suprasti tai tu nesimokai, tu darai atradimą. Tačiau atradimai jau nebėra šios temos dalykas, nes joje kalbama apie išmintingus mokymus, kurie ne į naudą kvailiams.
Temą galiu suprasti taip - kvailiai neįsiklauso į mokytoją, neišmoksta to, ko siekiama, bet naudoja tarpines žinias ir nuo to nukenčia. Pavyzdžiu galėtų būti teroristų - sprogdintojų kursai. Ar ne? Sprogdinti išmoko, apsisaugoti - ne.

Man dažnai būna keista, kai "tobulesni" ar "dvasingesni" bando savo žinias ar "dvasingumą" įvilkti į labai sudėtingą rūbą. O kai paprastas žmogus ateina pas tą "dvasingą" ir paklausia - ar žinai kaip kvepia mėšlas, ant kurio užaugo ta tavo ką tik pasišventinta duonos riekė? Tuomet "dvasingasis" negali pasakyti, kad nežino ir pasako žmogeliui - aš galėčiau paaiškinti visatos tvarką, pagal kurią auga duona, išmokyti tave per šią duoną persikelti per aštuonis trancendentinius lygius, bet tu esi kvailas ir tau tos žinios pakenktų.
Atsakyti
Tame ir esmė, kad išminčiui jokie išmintingi mokymai neegzistuoja. Jis gyvena, jam tai natūraliai gaunasi, tai jo kasdienybė.
O “priėjęs ribą protas“ prisiskaito šventų knygų ir iš to apie ką ten rašoma padaro vertybę. Vertybę nori paimti bet paimti negali nes jam tai nepriklauso. Todėl nėra jokių mokymų, metodikos kaip tapti išmintingu. Yra tik orientacinė informacija apie naujas galimybes.
Todėl niekas niekados neišmokys kaip būti išminčiumi. Tai įmanoma tik kaip asmenis atradimas.
Bet jeigu toks atradimas įvyks tuomet išmintis nebebus vertybė o taps natūrali kasdienybė.
Gaunasi, kad tik kvailiai iš išminties padaro vertybę ir vaikosi tos vertybės. O išmintingas jau išmintyje ir jam tai jokia vertybė o natūrali kasdienybė.
Didelė klasta slypi tame, kad "priėjęs ribą protas" prisiskaitęs šventraščių, padaręs iš to kas ten rašoma vertybę bet negalėdamas paimti - priskiria sau tai.
Perskaičiau, supratau ir priskyriau sau tai ką supratau. Tai didžiulė savęs apgaulė, bet už tat kokia visažinystė! Viską žino ir kitą pamokys bet savo realioje kasdienybėje visiškas autas. Irzlumas, dirglumas, problemų krūva ir sveikatėlė pašlubuoja ir t.t. Todėl rytų vienuolynuose yra sakoma, kad tik kvailys mano esąs išmintingas.
Gaunasi, kad tarp "priėjusio ribą" ir "išmintingo proto", tarp "kvailio" ir "išminčiaus" yra didelė praraja, juos skiria bedugnė be tilto. Iki bedugnės abiems tik vienas žingsnis todėl yra sakoma, kad tą akimirką kai supratai jog esi išmintingas iškarto tapai kvailiu ir tą akimirką kai supratai, kad esi kvailas jau išmintingas.

Atsakyti
Jūs labai absoliutinate ir savo mintis pateikiate kaip tvirtą faktą ar tai, kas tikria yra... Keistoka skaityti tvirtinimą, kad tvirtinimai yra kvaili smile.gif Bet čia tik šiaip....

Kaip manote, kodėl Pitagoro teorema vadinama taip, nors ją dabar gali įrodyti kiekvienas vyresnis nei 13 metų? Pitagoras buvo atradėjas, daugelis paauglių yra mokiniai. Jų žinios (Pitagoro ir mokinių) apie trikampius yra vienodos. Bet vienas - atradėjas, kiti - paprasti varvanosiai...
Mokymas egzistuoja ir nereikia jo nuvertinti. Skaitome knygas, klausomės aiškinimų, kai ką priimame besąlygiškai, kai ką priimame suprasdami. Apie didžiają dalį žinių iš vis nesusimąstome, bet puikiai jomis naudojamės.
Vaikai, gyvenę su gyvūnais vaikšto keturiomis, o ne taip, kaip mes... Jie mokėsi.

Ir dar... manau, kad "praraja" tarp "kvailio" ir "išminčiaus" yra labai labai nedidelė smile.gif Ir dažniausiai priklauso tik nuo trečiojo - stebėtojo supratimo biggrin.gif
Atsakyti
Visus pasisakymus mes filtruojame per savo asmeninio proto filtrą, todėl kokias gauname išvadas jos mūsų. Jei susiduriame su prieštaravimais tai jie irgi mūsų, ne kažkieno. Ir gyventi su tuo irgi mums...
Jūsų palyginimas apie Pitagorą, jo teoremą ir mokinius visiškai ne tinkamas šioje vietoje.
Kažką žinoti tai dar nereiškia pritaikyti tas žinias. Žinios ir gebėjimas pritaikyti žinias yra visiškai skirtingi dalykai. Pavyzdžiui; kalbėti apie meilę ir išties mylėti yra visiškai skirtingi dalykai ir t.t. Žinojimas yra gerai, bet be gebėjimo pritaikyti tai ką žinai – pilnas autas. Krūva nereikalingo šlamšto nuo kurio paskui ir krūva problemų.
Kaip pritaikyti pavyzdžiui žinias apie meilę, tokių mokymų ir metodikos nėra.
Arba myli arba ne, padarai šį atradimą arba ne. Ir išmintis ne elektros jungiklis uždegti šviesai virtuvėje... Jungiklį paspaudei ir dega, o kaip su gyvenimo problemomis...Žinoti, kad tas "jungiklis" yra nepakanka reikia dar jį savyje atrasti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 12 birželio 2009 - 16:27
QUOTE(Vanduo @ 2009 06 12, 17:00)
Kaip pritaikyti pavyzdžiui žinias apie meilę, tokių mokymų ir metodikos nėra.

Šiuo sakiniu jūs pasmerkėte šį forumą biggrin.gif Didžioji dalis žinučių čia apie tai, kaip pritaikyti vienokias ar kitokias žinias, patirtį, nuojautas, mintis...
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2009 06 12, 17:00)
Kažką žinoti tai dar nereiškia pritaikyti tas žinias. Žinios ir gebėjimas pritaikyti žinias yra visiškai skirtingi dalykai.

Bet dėl šito jūs teisus. Dauguma žmonių sugeba pritaikyti žinias. Nenaudojamos (nepritaikomos) žinios užsimiršta. Jūs tikriausiai rašote apie "dvasines" žinias. Tos žinios, kurios žmogui reikalingos bus išmoktos ir naudojamos. Kai kurie žmonės nori sužinoti tai, ko nereikia daugumai žmonių. Jie jaučiasi ypatingi turėdami tokių žinių. Tikriausiai taip ir yra. Bet ar jie jas naudoja - kitas klausimas, į kurį aš neturiu atsakymo, nes tokių žinių nenaudoju ir neturiu.

Aš neprieštarauju jūsų minčiai, tiesiog manau darote kai kurias logines klaidas.
O šiaip - pati mintis gera, jei ji iš ties nuoširdi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 06 12, 18:56)
Šiuo sakiniu jūs pasmerkėte šį forumą biggrin.gif Didžioji dalis žinučių čia apie tai, kaip pritaikyti vienokias ar kitokias žinias, patirtį, nuojautas, mintis...


Šis forumas yra "priėjusio ribą proto". Todėl jis jau pasmerktas.
Ar yra šansas? Yra bet ne šiame forume. Jeigu gyvenimas susidarytų tik iš šio forumo tuomet taip. Deja reikia dar save aprūpinti maistu, rūbais, emocijom, gera savijauta, dirbti, mokėti mokesčius ir t.t.
"Protui priėjusiam ribą" šis forumas tai tik dar viena galimybė pasireikšti ir įtvirtinti save. Todėl ir reiškiama savo nuomonė. Čia galite tapti profesoriais visose temose o gyvenime visiškas autas. Finansinės problemos, nesėkmės šeimoje, darbe, ligos ir t.t.
"Protui priėjusiam ribą" svarbiausia išsaugoti save, o šis forumas būtent ir yra viena iš tų vietų. Gyvenime autas, o čia "priėjusiam ribą protui" malonumas nes jis išsisaugo save.
Paradoksas yra tame, kad kuo protingesni darysitės įvairiose forumo temose tuo mažiau gyvybingesni tapsite gyvenime. Čia visažiniai žyniai, o gyvenime krūva problemų...

Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2009 06 16, 12:17)
Čia visažiniai žyniai, o gyvenime krūva problemų...

Kodėl vieni žmonės toje pačioje situacijoje mato problemą, o kiti jos nemato? Kaip čia veikia protas?
Atsakyti
Vanduo, ko čia pariniesi? eik gyventi gyvenimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 06 16, 11:27)
Kodėl vieni žmonės toje pačioje situacijoje mato problemą, o kiti jos nemato? Kaip čia veikia protas?


Ten kur problemos nejauti reiškia ten dar nepriėjai savo asmeninės ribos. O protas veikia labai paprastai iki ribos jis vystosi, pereina savo vystymosi stadijas. Todėl vieni ir tie patys dalykai vienus stimuliuoja, o kitoje proto vystymosi stadijoje tai kas anksčiau stimuliavo tampa nebeįdomu, ankstesni metodai tampa nebe veiksmingi ir t.t.
Pavyzdžiui; Medinis jau turi savo asmeninę nuomonę bet to ne gana - reikia joje įsitvirtinti. Todėl šis forumas puiki galimybė ją išsakyti ir paspartinti užribį. Užribyje ta užauginta asmeninė nuomonė ir taps pagrindine problemų ir nepasitenkinimo priežastimi.
Tame ir yra šio forumo pagrindinis pliusas, kad jis padeda greičiau pasiekti savo užribį. Tuomet prasidės tikrosios problemos, o tai kas anksčiau padėdavo ne be padės ir tuomet tik “asmeniniai atradimai“... Na dar kitais žodžiais tariant, tapsite jus teisūs, visažiniai, protingi o priėjus ribą reiks kratytis savo teisumo, visažinystės, protingumo ir t.t. Kaip to atsikratyti metodikos nėra arba padarai asmeninį atradimą arba ne...
adaptacijaa labai gražiai pasakė – eik į gyvenimą...

Atsakyti
Tiesą sakant nelabai supratau... Ar tikrai mūsų tikslas (proto ypatybė), kad mes pasiektume kažkokią ribą, sukeltume problemą ir tuomet bandytume ją išspręsti?
Ar tikrai protas negali nekelti problemų, taip išvengiant jų sprendimo?
Jei <Medinis> turi asmeninę nuomonę, tai protas siekia ją įtvirtinti. Sutinku. O jei <Medinis> neturi asmeninės nuomonės? ar tikrai protui tos nuomonės reikia? Va čia manau yra silpna vieta... Bent jau man taip atrodo, iš asmeninių savistebėjimų.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2009 06 11, 18:48)
Ne naujagimiams gi ši tema. Yra proto vystymosi stadijos ir riba. Iki ribos viskas į naudą, o priėjus ribą atvirkščiai. "Protą priėjusį ribą" galima palyginti su pelke, kuri lėtai traukia pakliuvusį į save. Nesibaigiančių problemų pelkė ir skatina ieškojimus.
Bet ar realu išsikapanoti iš nepasitenkinimo liūno su tuo pačiu protu, kuris į tai ir atvedė? Argi realu pabėgti nuo savo paties proto, kuris priėjo ribą ir tapo kančių priežastimi?
Reikalingas visiškai naujas protas. Bet prasideda neršimas pasiūlymų turguje – paskaitos, knygos ir t.t. Skaitančiam pradeda atrodyti, kad jis pagaliau suprato ir dabar jau jis ten kur nebėra problemų ir nepasitenkinimo. Deja "priėjęs ribą protas" labai klastingas ir stengsis išsaugoti pats save. "Suprasti" juk tai vis to paties  "priėjusio ribą proto" savybė! Nuo to ir kenčiama, kad viskas aišku ir suprantama, bet problemų ir nepasitenkinimo nemažėja. "Suprasti" tai reiškia nepasikeisti!
Jeigu neskanius saldainius įvyniosime į gražius popiergalius, tai nereiškia, kad jų skonis pasikeis. "Priėjęs ribą protas" gali suprasti kas yra išmintis, dievas, sveikata, dvasingumas, meilė ir t.t. ir skaityti šiomis temomis lekcijas, bet išties visa tai "priėjusiam ribą protui" nepriklauso, tai tik jo temos. Taip yra padaromos temos iš ko tik norime – rytų išmintis, joga, religijos ir t.t. Terškiasi šiose temose "priėjęs ribą protas". O realiame gyvenime ir konkrečiose situacijose gaunasi viskas ne taip kaip tose temose. Serga visažinis, neapykantoje kalbantis apie meilę, chamas iškeliantis dvasingumą, suirzęs, piktas, nepritekliuje ir ligotas propaguojantis išmintį ir t.t. Štai ir vėl rytų vienuolynų išmintis: viskas aišku ir žinau, bet negaliu - miręs!




cia tai JOOOOOOOOOOOOOOOOOOO unsure.gif ALKOHOLIS- BLOGIS, UZ TAI JI REIKIA NAIKINTI doh.gif


LENKIAM GALVAS SKIA blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chouchou: 23 birželio 2009 - 23:04
Mano gyvenimas - Mano rankose "
=========================
Šių kursų metu vyks asmenybės sąmoningumo ugdymas:
- sąmoningumo ugdymas;
- atradimas,pažinimas savęs;
- destruktyvių emocijų pažinimas ir įvaldymas;
- mano vieta gyvenime;
- emocijos ir kūnas;
- meilė sau atradimas ir įvaldymas;
- ir daug kitos naudingos nformacijos....

Kursai nuo SPALIO 14 d vyks du kartus per savaitę K. Kalinausko g. 2 B, Vilniuje (įėjimas iš kiemo pusės). Lauksime Jūsų du kartus per savaitę (kiekvieną pirmadienį ir

trečiadienį) nuo 18.00 val. Vieno užsiėmimo trukmė 50 minučių. Grupėse bus iki 10 žmonių. Su savimi turėti patiesaliuką ir patogią aprangą

(kad jaukiai jaustumėtės sėdėdami ant žemės). Mokymų kaina 250 Lt mėnesiui. Daugiau informacijos ir registracija tel. 862059500 arba el.p registrascom@gmail.com


Papildyta:
,, Neigiamų emocijų įvaldymas "
=========================================

Šių kursų metu išmoksite:

§ - tvarkytis su pykčiu , nerimu , abejonėmis, stresinėmis situacijomis ;
§ - visų vyraujančių destruktyvių emocijų įvaldymas ;
§ - neigiamų emocijų panaudojimas pozityviai.

Kursai nuo SPALIO 15 d

vyks du kartus per savaitę K. Kalinausko g. 2 B, Vilniuje (įėjimas iš kiemo pusės). Lauksime Jūsų du kartus per savaitę (kiekvieną

antradienį, ketvirtadienį) nuo 10 val. ryto. Vieno užsiėmimo trukmė 50 minučių. Grupėse bus iki 10 žmonių. Su savimi turėti

patiesaliuką ir patogią aprangą (kad jaukiai jaustumėtės sėdėdami ant žemės). Mokymų kaina 250 Lt mėnesiui. Daugiau informacijos ir

registracija tel. 862059500 arba el. p.registrascom@gmail.com
Atsakyti