QUOTE(Lung @ 2009 07 15, 21:42)
Tiesą sakant, likau apakusi ir nieko nesupratusi  

 Ar čia receptas stebuklingas, ar orkaitėj kepta ruginė duona taip žymiai skiriasi nuo duonkepinės  

  Tokios skanios juodos duonos dar ir parduotuvėj ne visada nusipirksi, tik ūkininkų turgeliuose.  Plona traški plutelė, minkštutėlis mikštimas, nerūgšti  

  Kepdama į orkaitės apačią buvau įstačius aukštą blėką su vandeniu, tai tiesiog garuose kepė. 
Prisipažinsiu, išsigandau recepte valgomojo šaukšto druskos. Bet viskas ten gerai  

 Gal tik sekantį kartą dėsiu daugiau sauso raugo - 2 a.š., na mėgstu aš rūgštelę  
 Ulitka ir kitos kepėjėlės, drąsiai kepkite. Ir geriausiai be jokių duonkepių - paprasta, greita, ir laaaabai skanu  
 Nataliuncik, didelis dėkui  
  
  
 LUNG tikras skanumelis))) 
 Cia pagal Nataliunciko recepta????Pagal ta????
200g rupiu ruginiu miltu(stambesnio malimo)
50ml salyklo 
kmynu
310ml verdančio vandens!
1 v. š. aliejaus
350g rupiu kvietiniu miltu
1 v. š. druskos
2 a. š. cukraus(druską ir cukrų dėt į skirtingas vietas)
1 a. š. sauso raugo
1,5 a. š. sausu mielių
Viską sudėt pagal recepto eiliškumą ir duot pastovėt apie 30min(nemaišant!), po to įjungt tešlos režimą. Kai tešla bus išmaišyta, duot pastovėt apie valanda, o po to kept 
50ml salyklo ---sauso taip??????
Rupiu miltu neturiu(( bandyti kepti su paprastu ar  ne??
aciu labai)))