Įkraunama...
Įkraunama...

Vabzdžių įkandimai

Sakykite, ar katinai būna alergiški vabzdžių (bičių, širšių) įgėlimams? Kokie alergijos požymiai? Kokia pirmoji pagalba?

Atsakyti
QUOTE(Vasska @ 2006 06 28, 09:38)
Sakykite, ar katinai būna alergiški vabzdžių (bičių, širšių) įgėlimams? Kokie alergijos požymiai? Kokia pirmoji pagalba?


Na, bičių ir širšių įgėlimams retas alergiškas nebūna... Šių vabzdžių "nuodai" yra stiprūs ir sukelia sutinimus, todėl alergijos požymiai ir sunkumas priklauso nuo vietos, į kurią įgelia. Jei tai koja ar lūpa, tuomet ta vieta sutinsta, būna skausminga. Jei gyvūnas bitę ar širšę praryja, gali baigtis ir liūdniau – jei vabalas spėja įgelti į gerklę, užtinsta kvėpavimo takai ir gyvūnas uždūsta. Taip atsitinka labai greitai, todėl pagalba turi būti suteikta kuo greičiau.
Todėl namie būtų gerai turėti antialerginių vaistų – senojo gerojo Dimedrol (bet jo lygtais jau nebėr), Tavegyl, Suprastin, Lomilan ar dar kokių nors (vaistinėse tikrai jų pilna). Taip pat šiek tiek pagelbėti gali šalčio kompresai ant įgeltos vietos (mažina patinimą). imtesniu atveju reikia leidžiamų vaistų, bet jų paprastai turi veterinarai, todėl geriausiai būtų po ranka turėti veterinaro telefoną arba su gyvūnu lėkti į gydyklą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 28 birželio 2006 - 11:43
Nezinau ar i ta tema pataikiau, bet mano sunaitelis, kai buvo visiskai maziukas buvo alergiskas net uodu ikandimams. Jei igeldavo uodas tai ta vieta sutindavo, kaip nuo bites ikandimo. buvau rimtai issigandusi, bet ta alergija pati savaime praejo. Matyt, organizmas parts pradejo kovoti su tuo. Kalbant apie pirmaja pagalba, tai mes ant ikandimo vietos dedavos svoguno. Ar laiska ar galva per pus perpjovus. Tikrai labai geras dalykas ir karsti nuima ir niezejima ir neistinsta ta vieta taip stipriai, tik reikia svoguna deti kuo greiciau po ikandimo. Siuo budu ir dabar "gydomes" jei kokia vapsva igelia. Gal kas ir kitokiu budu zino?
Atsakyti