Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(Aushrita @ 2010 10 09, 19:20)
O ka pasiulytumete pagaminti is farso sumaisyto su ryziais? (liko nuo balandeliu o vel juos daryt nebesinori,atsivalgem)  smile.gif


Idarytas paprikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 10 09, 19:42)
Aushrita,

bent aš įmuščiau kiaušinių{pora,bet galima ir viena}įpjaustyčiau poro pakepinto ant sviesto,įpilčiau grietinėlės,ir išsikepčiau užkepėlę.

{gerai viską išmaišyčiau}

Aciu sita gal ir isbandysiu,megstu uzkepeles ax.gif
Papildyta:
QUOTE(doruta @ 2010 10 09, 20:52)
Idarytas paprikas smile.gif

Na nebent vyrui padaryt as tai papriku nevalgau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(viketa @ 2010 10 09, 20:32)
Vieną kartą taip atsikračiau faršo likučių - bet buvo be ryžių, liko nuo piragaičių - užtepiau ant batono ir į keptuvę. Faršas turi buti apačioje, keptuvė įkaitusi, kai apkeps - apversti, apkepinti iš kitos pusės. NIAM-NIAM! Šeimyna suvalgė akimirksnių.

Aha o mano farsas su ryziais,ir farso maziau nei tu ryziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijana @ 2010 06 14, 19:10)
Del ivairumo,kartais darau:kotletus is paprasto farso(kiaul.+jaut.)+svogunas+kiausinis+druska+mirkyta bulka, o i viduri kotleto idedu mirkytu dziovintu abrikosu arba juoduju slyvu arba razinu. Kotletukus apvolioju 1 isplaktame kiausinyje, po to dziuveseliuose. Gaunasi kotletukai su plutelia ir su "siurprizu",kaip vaikai sako,nes kol nesuvalgai,nezinai kas viduje  smile.gif Mums skanu ir vidus tikrai visada iskepes, prasom pameginti  mirksiukas.gif

aš kartais padarau kotletukus su garnyru viduje - tradiciškai paruošiamas faršas, formuojamas blynelis, dedu bulvių košės arba skiltelę virtos bulvės, padarau kotletukus ir kepu skardoje. Belieka pasigamint salotų thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2010 10 09, 19:20)
O ka pasiulytumete pagaminti is farso sumaisyto su ryziais? (liko nuo balandeliu o vel juos daryt nebesinori,atsivalgem)  smile.gif

Jau turbūt neaktualu, bet kepčiau lengvai padaromą pyragą : ant šaldytos tešlos lakšto tepčiau faršą, užkločiau dar vienu sluoksniu tešlos (nebūtinai), patepčiau kiaušiniu ir į orkaitę. Mėgstu į faršą įmaišyti aštresnių prieskonių, pripjaustyti paprikos, galima ir kitokių daržovių (šaldytos morkos su žirneliais ar pan.)
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2010 10 13, 19:40)
Jau turbūt neaktualu, bet kepčiau lengvai padaromą pyragą : ant šaldytos tešlos lakšto tepčiau faršą, užkločiau dar vienu sluoksniu tešlos (nebūtinai), patepčiau kiaušiniu ir į orkaitę. Mėgstu į faršą įmaišyti aštresnių prieskonių, pripjaustyti paprikos, galima ir kitokių daržovių (šaldytos morkos su žirneliais ar pan.)

Dar aktualu,guli kameroj vis dar biggrin.gif O kokia tesla turi buti,mieline? (as su tesla nedraugauju tai mazai orientuojuosi biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(prettiness @ 2010 04 20, 11:02)
As megstu "palaida" farsa iskepti su pievagrybiais arba darzovemis, ji sumaisyti su virtais makaronais bei pomidoru padazu, ir galiausiai uzkepti suriu. Greita ir skanu.

Aš irgi taip darau.....
Atsakyti
Noriu pasiūliti pasigaminti grybukus su faršu, labai paprastas ir greitas patieklas smile.gif
Reikės : šampijonų dėžutės, faršo apie 0,5 kg, kiaušinio , džiuvesėlių na ir aišku prieskonių į mėsytę pagal skonį. Imame grybą(pjaustyt nereikia) ir aplipinam gražiai faršu tada dedam į kiaušinio plakinį ir į džiuvesėlius, gaunasi kukuliukas. Ir kepam įkaitintoj keptuvėj.
Atsakyti
Maniškis tai labai mėgsta čili troškinį su faršu thumbup.gif Ir prie alaus tinka ir sotu biggrin.gif
Kadangi mes tik dviese, tai man pilnai užtenka:
300g faršo
300g konservuotų pupelių
1 svogūno
1 čili pipiro
1l vandens
1-2 pomidorų
1 morkos
1 šaukšto miltų
druskos ir pipirų
petražolių

Gaminimas:
Keptuvėje pakepimu faršą su svogūnu. Apkeptą faršą dedu į puodą, suberiu pupeles (tik visad nupilu konservuotų pupelių skystį ir perplaunu), užpilu vandeniu, sudedu smulkintą čili pipirą, tarkuotą morką ir pjaustytą pomidorą. Puodą uždengiu ir ant silpnos ugnies troškinu apie 50 minučių. Likus troškinti apie 10 minučių suberiu miltus, kad pridėtų tirštumo.Patiekiu su juoda rugine duona thumbup.gif
(Jei netingiu dar prieš dedama pomidorus juos blančiruoju, nes labai erzina tos žievelės)
Atsakyti
as dazniausiai toki troskini darau vienkartiniuose folijos indeliuose,arba jei neturit i stiklini arba molini troskinimo inda !!

ant dugno dedu paprieskoniauta farsa,sekantis sluoksnis - pakepintos morkytes su vogunu,tada dedu majoneza sumaisyta su kecupu ir paskleidziu kad uzdengtu visas morkas su svogunu,tada zalias bulves sutarkuoju per burokine tarka ir sumaisau su grietinele arba grietine bei bulviu prieskoniais arba vegeta,dedam ant ant virsau ir i oraite uzdengus kad gerai issitroskintu,kai baigia issitroskinti ant virsaus tarkuoju surio ir kepam orkaitej atidengta kol suris graziais apskrus bigsmile.gif

labiausiai tinka folijos indeliai nes kaip tik buna kiekvienam ideali porcija essen.gif:

skanaus ! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2004 04 19, 12:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio


isbandziau si recepta. be zodziu kaip skanu. nesitikejau, bet kad visos taip gyre, nusprendziau pabadyti. meapsirikau drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti