QUOTE(katyte mamyte @ 2009 05 06, 03:53)
gal nesikartosiu-isbandeme swedish meatballs-viskas valgoma
farso- apie 600 gramu-turejom jautienos
trupiniu- apie puse puodelio
1 kiausinis
krakmolas-apie 2 saukstus
1 arb.s maltu kvapiuju pipiru
1arb. s.prieskoniu kiaulienai
viska sumaisyti. Formuoti rutuliukus ir kepti gilioje keptuveje.Paskui uzpilti , kad apsemtu buljono is skardines-galima ir stiklinej praskiesto kubelio ir tusinti geras 30-40 min.Baigiant tusintis dar imaisyti krakmolo arba miltu i padaza

dejau krakmola-viskas dingo per 20 minuciu
koks įdomus patiekalas, reikės pamėginti
QUOTE(Veidrodine* @ 2009 05 06, 21:04)
As neseniai sugalvojau siokia tokia naujiena, nes kotletai atsibodo.

pakepinau farsa su prieskoniais,ir saldytu darzoviu pridejau,viska kepiau kol suminkstejo darzoves,po to truputi paskrudinau

Na niekad taip buvau nedarius tai visai neblogai gavosi

valgem su bulvem
mes labai dažnai taip valgom,nes labai greit pagaminama

Tik aš dar verdu ryžius/grikius / makaronus ir juos suverčiu į keptuvę prie mėsos su daržovėmis ir dar truputį patroškinu kartu

Kartais dar dedu pomidorų padažo arba virimui skirtos grietinėlės- su grietinėle itin skanu
Kadangi ta makaliūzė atsibodo

tai sumąsčiau kitokį greit paruošiamą patiekalą- maltą mėsą sumaišiau su prieskoniais ir suformavau mažiukus rutuliukus, truputį apviriau, tada į tą patį puodą įmečiau šiek tiek daržovių ir toliau viriau, tuo pačiu išsiviau makaronų. Į lėkštę dėjau makaronus, ant jų mėsos rutuliukus, viską užpyliau padažu, kurį pagaminau iš tų virtų daržovių- į tą striubytę įdėjau truputį miltų (geriau būtų lydytas sūrelis, bet neturėjau) ir viską sumaišiusi sublenderiavau- gavosi kaip tiršta sriuba, tik nedidelis jos kiekis. Valgėm su šviežių daržovių salotomis