Rekomenduosiu kimštas bulvytes:)
Reikės:
*Bulvių ( man labiau patinka nedidukės, bet jei šeima didesnė,tai rinkitės didesnias bulves).
*Faršo
*Prieskonių
*Morkytės
*Svogūno
*Poro
*Česnako
*Pievagrybių
*Grietinėlės
Bulves perpjaunam per puse ir išskobiam vidų ( aš tai darau su šaukštuku ). Tik neišmeskite tų bulvių viduriukų, aš juos kepu kartu.
Pagaminame faršą: supjaustome smulkiai svogūną, sutarkuojame morką, sudedame išspaustą česnaką, prieskonius.
Bulves kemšame farsu ir dedame į indą kepimui, įpilame vandens, kad nepritrauktų bulvių. Pašauname į orkaitę. Kepame 30-40 min,kol bulvės suminkštės. Tada ant viršaus dedame stambiai pjaustytus pievagrybius,pjaustytą porą ir užpilame grietinėle, dar troškiname 15min.
Kartais prieš pat patiekiant, užtarkuoju sūrio ( kietasis skaniausia).
Valgyti su daržovėmis
Na maniškis labai pamėgo
Skanaus!
Papildyta:
Dar pridėsiu mamytės receptuką

(2porcijom man užteko ir dar liko )
Reikės:
*100g faršo (galima ir daugiau, kaip kam patinka)
*Dvi didesnės virtos bulvės
*Viena didelė virta morka
*Kiaušinis
*Prieskoniai
Į faršą dedame sutarkuotas bulves bei morką ( tarkuot geriausia per burokinę tarką),įmušam kiaušinį, dedame prieskonių ir sumaišome.
Turi gautis masė kaip kotletams. Iš šios masės formuojame mažiukus kotletukus ir kepame keptuvėje.
Patiekti galima su įvairiu garnyru. Na man skaniausia makaronais bei sviesopadažu.
Skanaus:)
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 02 17, 21:04)
Visai nesenai ruošiau,vištienos faršą,su alyvuogėmis ir žirnių mase.
Faršą ruošiausi{iš vištienos krūtinėlų},sudėjau į kombainą+sudėjau žalias alyvuoges+pakepintus svogūnus+baltus pipirus+ciberžolės miltelius+dž.krapus+kiausinius
Žirnius išplaunu,išverdu,sudedu į kombainą+įdedu apvirtas morkas+apvirtus džiovintus grybus+įpilu tirpinto sviesto.
Tuomet kepimo indelius ištepu sviestu,dedu šaukštą žirnių masės ,tuomet dedu vištienos masę.
Kepu orkaitėje.Bebaigiant kepti užberiu tarkuoto surio sumaišyto su sviestu tarkuotu+pankolio sėklų.
Valgau su turimomis salotomis.
Dariau pirmą kartą,patiko,tik,jeigu daryčiau,kitą sykį vietoj žirnių masės naudočiau avinžirnius,
Regna, paskaičiau ir susidomėjau..Sakyk, o tai tos masės gaunasi vientisos? Kaip supratau, mali viską kartu (žirnius,morkas bei grybus), na košės konsistencijos? Ar iškepus patiekalas nebūna subliuškęs?