Kaip matau, tema verta demesio, todel pratesiau

QUOTE(pupux @ 2009 06 20, 02:41)
Tai ka nors i tema reikejo pasakyt, kokia rutuliotina minti. Galinga.
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 06 20, 09:48)
Tai ka nors i tema reikejo pasakyt, kokia rutuliotina minti. Galinga.
As tikiu minciu galia.KAzkur knygoje radau sakini, kaip tu gyveni siandien, tai parodo, apie ka tu galvojai praeityje. MAnu, kad tai tiesa.
Arba, kad savo mintimis pritrauki zmones, aplinka, kurioje tu esi.Kuo labiau i tai gilinuosi, tuo esu labiau isistikinusi , kad tai tiesa.
QUOTE(pupux @ 2009 06 20, 10:31)
kaip tu gyveni siandien, tai parodo, apie ka tu galvojai praeityje. MAnu, kad tai tiesa.
Bet kaip tada su neissipildziusiomis svajonemis, lukesciais? Pazystu daug zmoniu, kurie grauzia save, sakydami, jog gyvena ne taip, kaip svajojo, galvojo, planavosi. Paprastai tam koja pakisa pilkoji realybe.
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 06 20, 10:39)
Bet kaip tada su neissipildziusiomis svajonemis, lukesciais? Pazystu daug zmoniu, kurie grauzia save, sakydami, jog gyvena ne taip, kaip svajojo, galvojo, planavosi. Paprastai tam koja pakisa pilkoji realybe.
Reikalas tame, kad zmones linke atkreipti demesi tik i tuos ivykius, kurie ivyko taip, kaip jie tikejosi. ir vadina tai Minciu galia

Zmones pastebi tik tai, ka nori pastebet

QUOTE(Shatura @ 2009 06 20, 11:36)
O va cia tai sutinku. Lengva pasakyti, kad tu ''uzkodavai'' ivykius ar kitu zmoniu pelgius pagal tai, kokios mintys vyravo tavyje, kai ivykiai eina pagal plana. O vat kai neivyksta taip, kaip planuota, ka tada sakyti? Kad mintys nebuvo pakankamai galingos?
Kul tik nukreipdami mintis ir fizines jegas i tikslo pasiekimo priemones, pasieksime norima tiksla. Jei as sedesiu susikaupusi viduryje kambario, sukaupusi visas mintis i tai, kad mane paaukstintu pareigose, kazin, per kiek laiko mano mintys pataps tokios galingos, kad pasiekciau norima tiksla?
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 06 20, 13:19)
O va cia tai sutinku. Lengva pasakyti, kad tu ''uzkodavai'' ivykius ar kitu zmoniu pelgius pagal tai, kokios mintys vyravo tavyje, kai ivykiai eina pagal plana. O vat kai neivyksta taip, kaip planuota, ka tada sakyti? Kad mintys nebuvo pakankamai galingos?
Kul tik nukreipdami mintis ir fizines jegas i tikslo pasiekimo priemones, pasieksime norima tiksla. Jei as sedesiu susikaupusi viduryje kambario, sukaupusi visas mintis i tai, kad mane paaukstintu pareigose, kazin, per kiek laiko mano mintys pataps tokios galingos, kad pasiekciau norima tiksla?

Sveikos! Matau tema itin aktuali
teko nemažai skaityti knygų susijusių su minties galia, pradedant nuo Murphio baigiant šventraščiais. Mintis iš ties galinga, ką pasėsi tą ir pjausi - čia jau faktas. Esmė, kad kur daugiausia sutelkiame dėmesį, tas ir didėja. Jei dėmesį telkiame ties savo bėdomis, nuolatos mąstome, analizuojame - jos ir didėja, tuo tarpu jei dažniau žvelgtume į tai, kas mums pasisekė, analogiškai susilauktume ir geresnių rezultatų. Visi šie pasisakymai kaip ir aiškūs, tačiau man vis tiek kyla daug klausimų... Pavyzdžiui šventraščiuose rašoma, kad žmogų žlugdo troškimai, jie nuveda į kančią į nežinojimą ir neleidžia žmogui dvasiškai tobulėti. Mąstymas ir bandymas save užprogramuoti sėkmei - tai nėra troškimas? Juk nuolatos pradedi mąstyti, kaip tau pasiseks, koks tu būsi laimingas, jei įvyks tas ar anas, juk tai mąstymas apie troškimus ar ne? Tai kur čia šuo pakastas?

QUOTE(Celtic*Sun @ 2009 06 20, 15:01)
Pavyzdžiui šventraščiuose rašoma, kad žmogų žlugdo troškimai, jie nuveda į kančią į nežinojimą ir neleidžia žmogui dvasiškai tobulėti.
O kokiuose cia sventrasciuose? Gal ten norima pasakyti, kad tereikia leisti ivykiams ir mintims dzenbudiskai teketi sava vaga, ir tiesiog neprievartauti likimo?
Vedos, Upanišados net ir ta pati Biblija...
Na pvz kelios mintys:
Kuo daugiau prašai, tuo daugiau kažko trokšti ir tuo daugiau tai nutolsta. O tą akimirką, kai liausies ir tiesiog ilsėsies Tikrajame Aš, pamatysi, kad visi šie dalykai ateina, gausėja.
Minčių programavimas tai nėra savotiškas prašymas? Tu nuolatos mąstai apie tai, ko tu norėtum, bet ne apie tai, ką jau turi.
Na pvz kelios mintys:
Kuo daugiau prašai, tuo daugiau kažko trokšti ir tuo daugiau tai nutolsta. O tą akimirką, kai liausies ir tiesiog ilsėsies Tikrajame Aš, pamatysi, kad visi šie dalykai ateina, gausėja.
Minčių programavimas tai nėra savotiškas prašymas? Tu nuolatos mąstai apie tai, ko tu norėtum, bet ne apie tai, ką jau turi.
QUOTE(Celtic*Sun @ 2009 06 20, 15:25)
Tikrajame Aš, pamatysi
Tada menkiausiai tobulejam ir daugiausiai kankinames tol, kol sita tikraji as atrandame po daugeliu savo karnavaliniu rubu. Kai patikesi, kad tu esi toks, koks esi, o ne toks, kokiu nori buti, ir susitaikysi su tuo, galesi pradeti keisti save, tuo paciu ir mintis savo.
Žinai, man rodos tiesą sakai
..tuomet viskas aišku... nes manydavau, kad minčių programavimas, tai tiesiog savęs apgaudinėjimas, klampinant save į dar didesnę nežinomybę..
Ir netikėtai radau šitą citatą
Mes esame tai, apie ka galvojame:
visa, kas mes esame, gimsta iš mūsų minčių.
Savo mintimis mes sukuriame pasaulį. (Buda)

Ir netikėtai radau šitą citatą
Mes esame tai, apie ka galvojame:
visa, kas mes esame, gimsta iš mūsų minčių.
Savo mintimis mes sukuriame pasaulį. (Buda)