QUOTE(rosee @ 2009 06 27, 16:22)
oi nea, buvo jiems akcija, tai nugriebiau, nes lb spalvos gražios
jo, būtinai reikėjo perskalaut su šaltu vandeniu ir patept aliejumi. Tas aliejus lieka ant sienelių. Tikriausiai prisimenat, kad pilti į formas jau pradedančią stengt, o ne karštą želę.
Davija, kas ten tau neišeina, sudedi švarius agurkus, užmeti krapų, vyšnių, juodų serbentų lapų, česnako, jei turi krieno lapo ir užpili šviežiu pasūdytu vandeniu, kurį, santykiu 1l vandens x1 šaukštas druskos ir 1l Matavimo ąsotėlyje išmaišius, užpili ant žolių. Optimą sandariai uždarai.
Aš druskos dedu šaukštą su kaupu, bet čia skonio reikalas.
Rauginimui žolių galima gatavai pas babulkas nusipirkt po 1Lt.
as irgi panasiai raugiu

visko ko reikia randu kaimukyje

tik krienu ir cesnaku nebandziau det

ant krienu musu seima laaabai pikta

nes tu parazitu pilna musu kiemo pievele

zole buna bepradedanti dygti o tie jau stypso didziausi

niekaip nepavyksta ju istrucinti

bet cia jau kita tema
Papildyta:
QUOTE(Vaidulė @ 2009 06 27, 16:42)
Dėl tų agurkų ir temperatūros, tai nenoriu sutikti - nes man jei reik skubiai, aš užpilu šiltu (kaip maudynėms) vandeniu ir palieku šiltai, ryte padarau, vakare jau būna tokie vos vos aprūgę niam niam tokie

O jei neskubu, tai šaltu, bet jų nereik iškart dėt į šakdytuvą, nes jie net nepradeda rūgti, rūgimui reikia šilumos

Kai jau būna skanučiai, tada į šaldytuvą ir ilgai išlieka skanūs
as dar niekad nedejau y saldytuva

gal del to kad lb greit pas mus jie susivalgo

aisku jei uzsilaiko koks vienas tai jau buna po to visai isruges