Įkraunama...
Įkraunama...

Vaika pazemino

Jeigu vaikui patiko bendrauti su psichologe, tai gal nereikėtų labai mėtytis - geras kontaktas yra pagrindinė sėkmingos konsultacijos sąlyga. Konsultuotis pas kelis psichologus vienu metu nėra gerai, nes skiriasi darbo stiliai ir vietoj "prašviesėjimo" galima dar labiau susipainioti. Tiesiog su psichologe aptarkit visas vaiko problemas, ne tik mokslo.
Jei jau užsiregistravote psich.-ped. tarnyboje, aišku, nueikit - galėsit rinktis.
Beje, gali paaiškėti, kad psichologinės pagalbos reikia (kitaip situacija mažai keisis) ir kitiems šeimos nariams. Būkit tam nusiteikusi.
Atsakyti
QUOTE (Jolanta Skrebiene @ 2004 04 02, 12:45)
Beje, gali paaiškėti, kad psichologinės pagalbos reikia (kitaip situacija mažai keisis) ir kitiems šeimos nariams. Būkit tam nusiteikusi.

kad pagalbos reiks ir mums, as net neabejoju. Turim ir mes problemu, juo labaiu, kad vaikas auga ne su savo tevu. TAd problemu del bendravimo turi ne tik mano sunus, bet ir mano vyras. Manau, kad ir as pati ne viska darau taip, kaip reikia daryti. KA darau ne taip, nezinau huh.gif
Atsakyti
Tokiu atveju, išsiaiškinkit su vaiko psichologu, ar jis galės teikti jums pagalbą (ne visi ir ne visais atvejais apsiima), ar reikės paraleliai ieškotis suaugusiųjų psichologo. Bet kuriuo atveju, svarbiausia, kad jūs jau pajudinot ledą ir yra reali galimybė susigražinti ramybę į namus. Ištvermės jūsų šeimynėlei!
Atsakyti
Na smurka, jau ne pirmame pokalbyje randu tavo pasisakymus apie sunaus problemas mokykloje. Kadangi pati dirbu mokykloje ir butent soc. pedagoge, tai galiu pasakyti, kad taves kviesti nereikia, kai apklausiamas tavo vaikas-uztenka soc. pedagogo.
Kitas dalykas-siulau kuo skubiau ieskoti pagalbos del sunui, nes veliau, patikek bus tik sunkiau. Zinoma, galeciau tau bandyti padeti, bet reikia zinoti ar tavo sunus buvo tirtas pedagogineje-psichologineje tarnyboje? Ar jam nustatyti kokie nors sutrikimai? Ka sako psichologas?
Sutinku, jei soc. pedagoge reke ant tavo Gintauto ir dar taip ji vadino, tai ji nekompetetinga. Siulau pasikalbeti su ja, situacijai pasikartojus-pabendrauti ir su mokyklos valdzia. Bet isklausyk ir ja-kaip ji mato tavo sunaus problemas. Labai daznai tevai linke pateisinti savo vaiku elgesi, nors jis buna ir piktybinis ir tycinis. Tiesiog pateisina apkaltindami pedagogus ar ka kita, o ne iesko tokio vaiko elgesio priezasciu.
Dar viena problema-tevai aptarineja mokytoju elgesi, pokalbi su jais prie vaiko. O tas viska girdi kaip jo mama soc. pedagoge vadina soc. pirdagoge, o policininke -mente. Tai turi nezmoniska itaka jo elgesiui su siomis specialistemis.
Taip kad kartais labai verta pasiziuret i savo seimos problema is salies ir nekaltinti visu aplinkui del elgesio su vaiku. Galbut ir tas vaikas savo poelgiais pazeidzia mokytoju teises? (taip dabar daznai buna). Svarbiausia, kad vaikai dabar labai gerai zino savo teises, bet visai nezinos apie PAREIGAS.
mad.gif
Atsakyti