
Reikalingi produktai:
Papločiui:
250 g miltų;
150 g cukraus;
80 g cukraus;
kiaušinis;
kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.
Kremui:
30 g želatinos;
450 g riebesnio jogurto;
150 g cukraus;
žalioji citrina;
200 g braškių.
Paruošimas:
Kiaušinį ir kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti miltus, žiupsnelį druskos ir suminkyti tešlą. Valandai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti lakštą ir įkloti į kepimo formą, kad kraštai užsilenktų į viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Atvėsusį išimti iš formos.
Želatiną išbrinkyti su keliais šaukštais vandens. Jogurtą sumaišyti su cukrumi, žaliosios citrinos žievelėmis bei sultimis. Nuplautas braškes sutrinti šakute.
Išbrinkusią želatiną išlydyti karšto vandens vonelėje. Kai ims vėsti, ipilti šiek tiek jogurto kremo ir išsukti. Tada sumaišyti su likusiu jogurto kremu. Sudėti trintas braškes ir dar sykį atsargiai išmaišyti. Pradėjusi stingti kremą sukrėsti ant biskvito ir kelioms valandoms pastatyti jį į šaldytuvą.

Labai skanus, gaivus "torčiukas".Puikiai dera braškės ir citrina. Beje,dėjau natūralų jogurtą, tačiau esu tikra, kad tiktų ir bet koks vaisinis.