

4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto
Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.