Įkraunama...
Įkraunama...

Kazachstanas

sveikos, keliautojos,
rugpjucio pabaigoje ruosiuosi vykti i kazachstana 3 savaitem. bet informacijos turistams apie sia sali beveik nera g.gif gal esate kuri nors buvusi kazachstane, tadzikistane, uzbekijoj ar pan.? arba gal zinote kur butu galima apie tai pasiskaityti? domina ne tik lankytinos vietos, bet ir saugumas, bendravimas. vykti planuoju viena (bet tai jau toli grazu ne pirmas kartas). rusiskai, deja, neskaitau, tad nuorodos i puslapius rusu kalba netinka
Atsakyti
g.gif g.gif jei rusiskai nemoki, tai mano nuomone, tokiuose krastuose sunkiai su kita kalba bus g.gif g.gif Del saitu nezinau, bet bendradarbis yra isgyres ir prigyres ta regiona, taip, kad ji aplankyt i mano planuose.
Ar skaitei, domejaisi "Silko keliu", kur vyko V.Radzevicius ir M.Starkus? Jie buvo Uzbekijoje.
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2009 07 02, 12:35)
sveikos, keliautojos,
rugpjucio pabaigoje ruosiuosi vykti i kazachstana 3 savaitem. bet informacijos turistams apie sia sali beveik nera  g.gif gal esate kuri nors buvusi kazachstane, tadzikistane, uzbekijoj ar pan.? arba gal zinote kur butu galima apie tai pasiskaityti? domina ne tik lankytinos vietos, bet ir saugumas, bendravimas. vykti planuoju viena (bet tai jau toli grazu ne pirmas kartas). rusiskai, deja, neskaitau, tad nuorodos i puslapius rusu kalba netinka

aš esu buvusi Kazachstane gyvenau Kargandoje blush2.gif na iš tiesų jei rusų kalbos nemokate tai susikalbėti bus tikrai sunku ypač su vyresnio amžiaus žmonėmis, o su jaunimu tai ir ne ką geriau, bet gal pasiseks...
apie saugumą kalbant viskas priklauso nuo regiono kur apsistosit, aišku vienai naktimis nesiūlyčiau vaikščioti, nes vyrai užuodžia svetimtautes biggrin.gif o bendravimas na jie mielai bendrauja, tikrai draugiški žmonės, ypač vyrai mirksiukas.gif bet turguj reikia būti atsargiem - mėgsta apsukti...ir viešoje vietoje pvz turguj ar pan. nepirkti greito maisto...
na dėl vietų lankymo...čia tikrai praverstų žmogus, kuris jum galėtų šią šalį aprodyti, nes vienai gali būti sudėtinga ax.gif taip pat priklauso nuo to ko ieškote ar norite grožėtis gamta ar pačiu miestu?aš esu buvusi Astanoje, tai labai patiko viskas, tiesiog buvau sužavėta šio miesto grožiu.esu buvusi Burbajaus kaimelyje ten taip pat gražu ir ežeras yra nuostabus taip pat Balkašo ežeras,na verta aplankyti ir Almatą, taip pat yra rezervai...na sunku jau ir prisiminti vsą grožį, kurį ten mačiau blush2.gif
na tikrai ši šalis gali duoti tai ko norite tik pirma žinokite ko norite 4u.gif geros kelionės 4u.gif
Atsakyti
jei per 3 svaites bus laiko, siulyciau aplankyti ir Kirgizija 4u.gif

Be rusu kalbos ten nebus ka veikti deja... cia jums ne europa ir juolab - ne vakarine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2009 07 02, 13:35)
...gal esate kuri nors buvusi kazachstane, tadzikistane, uzbekijoj ar pan.? arba gal zinote kur butu galima apie tai pasiskaityti? domina ne tik lankytinos vietos, bet ir saugumas, bendravimas. vykti planuoju viena (bet tai jau toli grazu ne pirmas kartas). rusiskai, deja, neskaitau, tad nuorodos i puslapius rusu kalba netinka

Kazachstanas iš išvardintų šalių brangiausias. Jei domina istorijos palikimas, senoji architektūra, tai ten nėra ką veikti. Tadžikistanas labiausiai atsilikęs. Imant vidurkį, gamta visose panaši (kalnai-stepė-dykuma). Pernai buvau Uzbekistane, labai patiko, kai turėsiu laiko, sukelsiu įspūdžius ir nuorodas (rusiškas mirksiukas.gif ). Ko gero būtų aukso viduriukas norintiems aplankyti Vid.Aziją.
Be rusų kalbos, tai nebent samdytis kokią vietinę agentūrą ar žmogų, kad lydėtų, kitaip max pamatysit nutryptas turistines vietas ir visur mokėsit brangiau. Beje, Uzbekistanas labai populiarus tarp prancūzų, matėm lenkų ir anglų (taigi galima ieškotis nuorodų). Šilko kelias visgi. O užklydus į gūdžią provinciją, tai ir rusiškai gali būti sunku susišnekėti.
Dėl saugumo, tai esu giliai įsitikinus, kad neradikaliuose musulmoniškuose kraštuose yra žymiai saugiau, nei Lietuvoj, jei neprovokuojat ir neišsidirbinėjat jų papročių atžvilgiu. Jei esat labai jauno amžiaus, arba pasakų gražuolė, arba keliaujat viena, sunku pasakyti g.gif .
Atsakyti
aciu visoms atsakiusioms 4u.gif
kelione praejo sekmingai, kazkokiu mistiniu budu sugebejau susikalbet rusiskai, nors tikrai buciau sakius kad nemoku biggrin.gif matyt, kai kitaip nebeiseina, atsikuria kazkokios zinios smile.gif skridau i almata (deja vietoj 3-ju gavosi 2 savaites), ir pamaciau is esmes tik ta regiona, bet jau kiek tik buvo galima smile.gif siaip kelione tikrai verta demesio, vaziavau pasiziuret butent gamtos ir kaip zmones gyvena smile.gif o kas buvot uzbekistane - pavydziu ax.gif nes man aiskino kad ten ivaziuot galima tik su pakvietimais ir siaip jie nei isleidzia savu nei isileidzia svetimu per daug, o gi kuo labiau negalima tuo idomiau pamatyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2009 10 21, 11:05)
o kas buvot uzbekistane - pavydziu  ax.gif  nes man aiskino kad ten ivaziuot galima tik su pakvietimais ir siaip jie nei isleidzia savu nei isileidzia svetimu per daug, o gi kuo labiau negalima tuo idomiau pamatyt biggrin.gif

Pakvietimas į Uzbekistaną daromas elementariai - per vietinę kelionių agentūrą, kadangi LT nėra jų konsulato, tai galima tartis dėl vizų gavimo atskridus oro uoste.
Mums vizas darė ir kelionę organizavo Tashrif Tours:
Узбекистан, Бухара 705000,
Ул. Накшбанди, 73.
Tel.: (998 65) 224-53-42, Faksas: (998 65) 224-17-28
e-mail: tour@uztour.biz
http://www.uZtour.biz, http://www.uZtour.ru
Šeimyninis bizniukas, savininkai - labai inteligentiška totorių šeima, likom žiauriai patenkinti tiek puikiu, bet nenupudruotu, beigi lanksčiu servisu (kai iš arčiau susipažinom, atsižvelgiant į mūsų pomėgius, maršrutą keitėm kelionės vidury), tiek tuo ką pamatėm, tiek kainom.
Atsakyti