3 l vandens
3 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai cukraus
pipiru, lauro lapu (dejau dar krapu, cesnako, vysniu lapu, serbentu lapu, bet viska nuplykiau verdanciu vandeniu)
sudeti pomidorus i stiklainius ir prieskonius, uzpilti verdanti marinata, uzdengti dangteliais stiklainius ir palaikyti 10 - 15 min, nupilti, uzvirti marinata ir uzpylus uzsukti, stiklainius apversti aukstyn papais, viskas, na dar as apklojau su kaldra kad perskaitu, skonis liuks, kaip su actu atrodo, svelnus, pirmi metai dariau, bet begau paragaut, tai rekomenduoju ir kitoms.
didesnius pomidorus perpjoviau per pus, kad daugiau tilptu i 0,7 stiklaini, o sio marinato uztenka 8 ar 10 stiklainiuku 0,7 l (tiksliai jau nepamenu)
o zalius pomidorus galima taip marinuoti? dar noreciau sulciu issispausti,o kurie nebeprinoks zalius uzsukciau
as gal apsesiu rapsu arba kvieciais siltnami,po to sukasiu,gal dar dumine saske pakursiu,nors nelabai ja noriu,nes per ziema mano vaikai siltnamyje "gyveno" ,siemet irgi geras kampas pietu miegui butu.