Įkraunama...
Įkraunama...

vis ieškau ligų

Sveikos, mergaitės smile.gif

atėjau tikriausiai pasiskųsti, kuo jau gal kas nors ir skundėsi. Septyniolikos metų gulėjau ligoninėje 3 mėn. Gydžiausi depresiją. Deja, šitą kryžių ir velkuosi su savimi. Po 3 metų užpuolė rimti panikos priepuoliai. Blogiausia tai, kad vis ieškojau ligų, o gydytoja norėdama įsitikinti, kad tikrai nesergu kokiomis ligomis, darė daugybę tyrimų. Aišku, viskas baigėsi psichiatro kabinete. Gydžiausi beveik dvejus metus. Pradėjus vėl gerai jaustis, gydytoja nutraukė gydymą. Šią žiemą vėl pradėjau blogai jaustis. Skaudėjo skrandį, pasunkėjo kvėpavimas, kad net bijodavau užmigti, durdavo širdį, skaudėdavo galvą ar bet kurią kūno dalį. Žinoma, kai taip pradedu jaustis, vėl pradedu varstyti gydytojų duris ieškodama rimtų ligų. Nujaučiu, kad gali būti nuo nerimo, pervargimo ir gal net depresija, bet pradedu save įtikinėti, kad gydytojai tiesiog nesugeba surasti man ligos (gal vėžys, gal širdis, o gal skrandis). Šiuo metu jau beveik pusmetį geriu asentrą (antidepresantai). Deja, jau dvi dienos vėl ieškau ligų. Vakar nežmoniškai kankino nerimas, o šiandien sunku kvėpuoti. Blogiausia, kad tai trunka beveik visą dieną, o ne 10 - 20 min., kai būna panika. Gal kam iš jūsų teko su panašiomis problemomis susidurti? pasidalinkite mintimis. ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gili_jura @ 2009 07 08, 20:33)

atėjau tikriausiai pasiskųsti, kuo jau gal kas nors ir skundėsi. Septyniolikos metų gulėjau ligoninėje 3 mėn. Gydžiausi depresiją. Deja, šitą kryžių ir velkuosi su savimi. Po 3 metų užpuolė rimti panikos priepuoliai. Blogiausia tai, kad vis ieškojau ligų, o gydytoja norėdama įsitikinti, kad tikrai nesergu kokiomis ligomis, darė daugybę tyrimų. Aišku, viskas baigėsi psichiatro kabinete. Gydžiausi beveik dvejus metus. Pradėjus vėl gerai jaustis, gydytoja nutraukė gydymą. Šią žiemą vėl pradėjau blogai jaustis. Skaudėjo skrandį, pasunkėjo kvėpavimas, kad net bijodavau užmigti, durdavo širdį, skaudėdavo galvą ar bet kurią kūno dalį. Žinoma, kai taip pradedu jaustis, vėl pradedu varstyti gydytojų duris ieškodama rimtų ligų. Nujaučiu, kad gali būti nuo nerimo, pervargimo ir gal net depresija, bet pradedu save įtikinėti, kad gydytojai tiesiog nesugeba surasti man ligos (gal vėžys, gal širdis, o gal skrandis). Šiuo metu jau beveik pusmetį geriu asentrą (antidepresantai). Deja, jau dvi dienos vėl ieškau ligų. Vakar nežmoniškai kankino nerimas, o šiandien sunku kvėpuoti. Blogiausia, kad tai trunka beveik visą dieną, o ne 10 - 20 min., kai būna panika. Gal kam iš jūsų teko su panašiomis problemomis susidurti? pasidalinkite mintimis. ačiū smile.gif

Man panasiai buna.. tik skirtumas tas, kad as bijau eiti pas gydytojus, nes bijau, kad ras lka negero. Kiekviena diena pagalvoju, kad man kokia rimta liga. ir bijau, kad tikrai viena diena pati isikalbesiu sau kokia liga.
Atsakyti
gal bandyt naudot swelnesnius vaistus nuo depresijos,ar kreiptis i hemeopatus,vis tik tie heminiai vaistai nera gerai
Papildyta:

o,siaip tai man ir panasiai,sedziu poliklinikoj,kaip pati juokiuos tarp senuku ir ieskau ligu,ir vis atrodo,kad kasko neistyre
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 08 liepos 2009 - 21:08
Jums hipochondrija. Liga, kai ieskoma ligu.
Atsakyti
QUOTE(gili_jura @ 2009 07 08, 21:33)

o kaip tu pati manai? Ar yra kazkokios priezastys, kurios vercia tave nervuotis? Turbut turejo ivykti kazkoks ivikis, kuris sukele tau depresija, kada gulejai ligonineje, ir iki siol dar del kazko kremtiesi... Man budavo panasiai, taciau tai trukdavo trumpiau, ir taip pat eidavau pas gydytojus bandydama kazka atrasti, taip pat sunkus kvepavimas, skrandzio skausmai, galvos svaigulys, ir pastoviai kraujas is nosies, o galiausiai net soko priepuolis ir taip pat lova palatoje... Taciau visiems visada teigdavau, kad tai tikrai ne nuo nervu, kad gydytojai prasti ir neranda nieko, taciau pati giliai sirdyje zinojau, kad tai del patirto streso (tevai uzsienyje, paliko vaikinas, dabar juokinga, bet tada tai buvo tragedija, galbut ir tau kazkas panasaus galejo atsitikti 17metu), taciau melavau pati sau ir kitiems nezinau kodel, galbut todel, kad norejau atkreipti kitu demesi, kazkam sukelti gailesti ir galbut susigrazinti tai ka praradau... Turejo praeiti nemazai laiko, kad pati drasiai pripazinciau, jog tai del nerimo, per didelio kruvio, taciau dabar viskas gerai smile.gif nebijok ir buk stipri pazvelgti tiesai i akis 4u.gif na cia tik mano nuomone ir mano patirtis, jei tau tikrai kazkokia liga, tai didziausios tau stiprybes mirksiukas.gif

Atsakyti
domėjausi ir hipochondrija. tik kad ta hipochondrija pasireiškia, kai blogai jaučiuos biggrin.gif o dėl kažkokių priežasčių...hm, vaikščiau net pas psichologą. ieškojom ieškojom, bet nieko neradom. tik tiek, kad esu perfekcionistė. psichiatrė net buvo užsiminusi apie rimtesnius metodus, kad surastumėm, kas čia yra. O šeimos gydytoja sako, kad esu super jautri blush2.gif greitai peršąlu, greitai pervargstu, todėl ji reikalauja kas pusmetį pasidaryti kraują, reguliariai maitintis ir miegoti (aišku, čia visiems tokio režimo reiktų laikytis ax.gif ) o paskutiniu metu...atrodo lyg ir nieko nevyksta. tik per trys paras buvau miegojusi šešias valandas doh.gif aišku, darbe irgi sočiai problemų (krizės lotuliukas.gif ) labai ačiū už pastebėjimus ir nuomones 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad verta perzvelgti, gal kazkas pasikeite gyvenime ( kazkokia naujove, netektis, mazas uzimtumas ar pan.), o gal netinka vaistai. Man juos ne karta keite, nes buvo panasiai kaip jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2009 07 08, 22:26)
Manau, kad verta perzvelgti, gal kazkas pasikeite gyvenime ( kazkokia naujove, netektis, mazas uzimtumas ar pan.), o gal netinka vaistai. Man juos ne karta keite, nes buvo panasiai kaip jums 4u.gif

hm, o vaistų netikimas gali pasireikšti ir po pusmečio vartojimo? blush2.gif aš juos taip pat gėriau ir prieš trejus metus.
Atsakyti
Cia yra psichologine liga tokia, psichosomatiniai sutrikimai, kai nuo per didelio nerimo ir isitikinimo gali atsirasti netgi tikri skausmai, nors jokiu fiziologiniu pazeidimu nera. Man irgi taip uzeidavo, tik ne viskas kartu, o tam tikrais etapais atskiri skausmai - vienu metu siaubingai skaudedavo galva ir buvo nemiga, veliau skaudedavo pilva, veliau dar kazka jau nepamenu.
Jeigu issityrei ir nieko nerado, tai patarimai tokie: sveikiau gyventi, maitintis, nevalgyti visokio brudo, daug judeti, sportuoti. Svarbiausias dalykas - uzimti galva visokiomis mintimis ir stengtis negalvoti apie savo sveikata, nekoncentruoti minciu i koki nors organa. Yra toks dalykas kaip nocebas (panasus i placeba), kai tikejimas ir laukimas ko nors ta dalyka ir prisaukia, taigi reikia itikinti save kad esi sveika ir nuosirdziai ismokti tuo tiketi.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 07 08, 22:31)
Cia yra psichologine liga tokia, psichosomatiniai sutrikimai, kai nuo per didelio nerimo ir isitikinimo gali atsirasti netgi tikri skausmai, nors jokiu fiziologiniu pazeidimu nera. Man irgi taip uzeidavo, tik ne viskas kartu, o tam tikrais etapais atskiri skausmai - vienu metu siaubingai skaudedavo galva ir buvo nemiga, veliau skaudedavo pilva, veliau dar kazka jau nepamenu.
Jeigu issityrei ir nieko nerado, tai patarimai tokie: sveikiau gyventi, maitintis, nevalgyti visokio brudo, daug judeti, sportuoti. Svarbiausias dalykas - uzimti galva visokiomis mintimis ir stengtis negalvoti apie savo sveikata, nekoncentruoti minciu i koki nors organa. Yra toks dalykas kaip nocebas (panasus i placeba), kai tikejimas ir laukimas ko nors ta dalyka ir prisaukia, taigi reikia itikinti save kad esi sveika ir nuosirdziai ismokti tuo tiketi.

drinks_cheers.gif as irgi manau,kad cia psichosomatiniai sutrikimai(nors nesu medike ax.gif ) ar nebandete tokiu dalyku kaip atpalaiduojamieji masazai,aromoterapija,muzikos terapija,vandens proceduros?
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 07 08, 23:25)
drinks_cheers.gif as irgi manau,kad cia psichosomatiniai sutrikimai(nors nesu medike ax.gif ) ar nebandete tokiu dalyku kaip atpalaiduojamieji masazai,aromoterapija,muzikos terapija,vandens proceduros?

nebandžiau g.gif matyt reikės tuo pasidomėti. girdėjau, kad ir joga padeda.
Atsakyti
QUOTE(gili_jura @ 2009 07 08, 22:28)
hm, o vaistų netikimas gali pasireikšti ir po pusmečio vartojimo?  blush2.gif  aš juos taip pat gėriau ir prieš trejus metus.

negali tiesiog greičiausia didinti dozę,arba keisti kitais- bet tai nėra netikimas smile.gif Ta nuspręs tik jūsų psichiatras. Hipochondrja nesergate smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(klomba @ 2009 07 08, 22:31)

nediagnozuokite.
Atsakyti