Įkraunama...
Įkraunama...

Skaudi nelaimė

QUOTE(naitas @ 2009 07 17, 08:11)
esu susidūrus.
Mano atveju, jo šeima pasidavė.
Nesutikit nei mintimis nei veiksmais su dabartinėm gydytojų išsakomom prognozėm.
drinks_cheers.gif
o jam nėra dirbtinai sukelta koma?
Maniškis buvo ventiliuojamas gal 10 d  po operacijos dirbtinoj komoj, kad apgytų operacijos "rezultatai".
Plaučių uždegimas prikimba prie visų nejudančių savo jėgom. Nenusiminkit labai. Daug dėmesio skirkit dabar tam, kad neatsirastų pragulos  doh.gif tokie karščiai, būtinai reikia vėdinti ir masažuoti nugarą, sėdmenis, kulnus.

Nežinau dėl dirbtinai sukeltos komos, dabar davėt minčių pamąstymui  g.gif Gydytojai teigia, kad jis pats nekvėpuoja, todėl yra dirbtinai ventiliuojamas ir migdomas. Šiandien yra 10 d., kai šitaip. Dėl dėmesio skyrimo, tai neįmanoma jo skirti, nes jis guli reanimacijoje, o ten nieko neįleidžia.Žmoną su vaikais įleido tik vieną kartą per tą laiką. Taigi negalim, net pragulom pasirūpint  doh.gif .


Mano pusbrolis mirė ne todėl, kad buvo sulaužytas 3 -ias kaklo slankstelis. Mirė dėl to, kad jį apleido tėvai, kuriems jis buvo "geriau" miręs nei invalido vežimėly ir dėl to, kad gydytojai jį nurašė, t.y. iškėlė iš Klinikų į periferijos ligoninę.

Nu jo, jūs čia aprašėte šiurpę istoriją blink.gif Labai noriu tikėt, kad mūsų situacijoje taip nebus schmoll.gif O kas įvyko po 10d. jūsų minėtam atvejui? Jis mirė, ar tiesiog atjungė aparatus ir po to jis mirė? Aš galvoju, kad gal ir mūsų atveju, mes per ilgai tempiam?gal įmanoma ką nors daryti, jai jie specialiai sukelia dirbtinę komą? Jėzau, kaip aš toli nuo medicinos ir kaip nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Yra vienas žmogus, man gerai žinomas, jam tai nutiko bijau pameluot, bet gal 6 metai atgal. Jei Jūsų pusbrolis pageidaus, kažkada, galėsiu duot tiesioginius kontaktus. Kartais dalinimasis labai padeda, gal būt jie norės susitikt. žemiškieji stebuklai kartais išties gyvi. Visiškas NE tampa pakankamai stipriu TAIP.

Didžiausios kloties linkiu ir VILTIES nepraradimo.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2009 07 18, 00:58)
Yra vienas žmogus, man gerai žinomas, jam tai nutiko bijau pameluot, bet gal 6 metai atgal. Jei Jūsų pusbrolis pageidaus, kažkada, galėsiu duot tiesioginius kontaktus. Kartais dalinimasis labai padeda, gal būt jie norės susitikt. žemiškieji stebuklai kartais išties gyvi. Visiškas NE tampa pakankamai stipriu TAIP.

Didžiausios kloties linkiu ir VILTIES nepraradimo.



Labai ąčiū jums už linkėjimus 4u.gif Aš net neįsivaizduoju kokia bus jo reakcija ir kokios jo galimybės bus, kai jis atsigaus verysad.gif Bet manau, kad bendravimas su panašaus likimo žmonėmis, bet kokiu atveju, tik į naudą.
Atsakyti
Ąčiū visiems už patarimus 4u.gif , deja neišeis jais pasinaudoti, nes šianąkt pusbrolis mirė cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Kastinga @ 2009 07 20, 10:22)
Ąčiū visiems už patarimus  4u.gif , deja neišeis jais pasinaudoti, nes šianąkt pusbrolis mirė cray.gif  cray.gif  cray.gif



Uzuojauta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Manau, kad nutiko tai kas ir turejo nutikti. Kiekvienas turimesavo likima mirksiukas.gif
Visdelto likimas buvo jam gailestingas (ypac jeigu jis taip ir nebuvo atgaves samones ir nesusivoke kas jam buvo nutike). Taip pat likimas buvo gailestingas jo zmonai ir vaikams. Kaip ten bebutu - artimojo netekti lengviau pergyventi - praeis gedulas ir gyvenimas toliau eis i prieki. Telieka tiketis,kad jo siela laiminga, laisva ir niekas nevarzo jos judejmo laisves 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kastinga @ 2009 07 17, 23:38)
Nu jo, jūs čia aprašėte šiurpę istoriją  blink.gif Labai noriu tikėt, kad mūsų situacijoje taip nebus  schmoll.gif O kas įvyko po 10d. jūsų minėtam atvejui? Jis mirė, ar tiesiog atjungė aparatus ir po to jis mirė? Aš galvoju, kad gal ir mūsų atveju, mes per ilgai tempiam?gal įmanoma ką nors daryti, jai jie specialiai sukelia dirbtinę komą? Jėzau, kaip aš toli nuo medicinos ir kaip nieko nesuprantu  doh.gif


pirmiausia, tai išmušė klviatūrą iš rankų žinia, kad tas žmogus jau mirė. Labai užjaučiu jo šeimą, artimuosius. Labai.

aš galiu papasakoti savo pusbrolio istoriją. Kaip tik šiom dienom eina metai, kai jis padarė avariją Lietuvos pakrašty. Kartu važiavo draugas, kuris iškart mirė avarijos vietoj.
Mano pusbrolį atvežė į Klinikas, 100 km iki Kauno vežė. Priėmime apžiūrėjo, padarė stuburo nuotrauką ir ... išsiuntė ta pačia greituke atgal, į periferiją. Ten daktarai pašiurpo. Susiskambino su Klinikom ir po maždaug 10 val vėl atvežė į Kauną. Tada neurochirurgams dašilo, kad gal reikia dar ir kaklą peršviest doh.gif Taigi, 3 ir 4 kaklo slanksteliai sutrėkšti. Tada jau skubiai kvietė atostogaujančius neurochirurgus ir per naktį darė operaciją doh.gif skubos tvarka, o greičiau gręsiančio audito ir licencijų praradimo baimės vedini..
iki operacijos pusbrolis dar daužė rankom sau per kojas, ir pergyveno, kad jis jų nejaučia.

po operacijos buvo apie 10 parų dirbtinoj komoj. Juk negalima buvo sukioti galvos, kilnoti. Po to jį prižadino. Bendravom, kalbėdavomės, aš lankiau, jo tėvai atvažiuodavo kartas nuo karto.. jis šeimos neturėjo, nors jau skaityk metuose buvo..

Niekada neturėsiu gyvenime iliuzijų, kad mano gyvybė, mano sveikatos būklė kada nors kam nors rūpės ligoninėje. Nes "jie atliko savo darbą, reikia lovos kitam" ir mano pusbrolį tiesiog išrašė į periferiją, pagal gyvenamą vietą doh.gif . Ką gali padaryti dešimto pagal dydį miestelio ligoninė tokiam ligoniui??? kokią reabilitaciją suteikti?
Tik pragulas, ir laukimą, kada gi jis mirs... net policija nevykdė jokio avarijos tyrimo, nes kam laiką gaišti, vistiek mirs. Kai jis merdėjo, niekas net nekvietė reanimatologų. Personalas tiesiog dalino košę palatos kaimynams.
Kai buvau nuvažiavus lankyti, pusbrolis man pasakojo, kaip jis valgė pietus, o priešais jį tuo metu irgi merdėjo kaimynas.
Visko nepapasakosiu, o ir nereikia.. bet per šv. Kalėdas jo tėvai jo net neaplankė. Mat į svečius buvo atvažiavus vilnietė dukra, ir tai buvo svarbiau.. o ir ta sesuo, pro ligoninę važiuodama, užsukdavo vieną kartą iš 10. Rašau ir pati nesuprantu, kaip taip gali būti...
Kai paskambinau pasveikinti su šv. Kalėdom, jis man pasakė, kad "aš labai pavargau. Atsiprašau, bet nenoriu dabar kalbėtis".
Palaidojom naujųjų išvakarėse.

Žinai, Kastinga, ką galiu pasakyti. Vienas tikrai žinojo, kad beprotiški greičiai neša mirtį, kitas tikrai žinojo, kad vanduo yra pavojingas savo povandeninėm srovėm, povandeniniais objektais. Bet nepaisė to, nežiūrint artimųjų skausmo ir sielvarto.. gal tikrai toks jų likimas.. likti amžinai jaunais.. lai ilsisi ramybėje. Laikykitės visi.
Atsakyti

Sveiki, 

Šeimoje įvyko labai skaudi ir netikėta nelaimė. Tėtis patyrė stiprų infarktą, šiuo metu guli reanimacijoje su dirbtine koma. Bando jį žadinti, bet nepavyksta. Nors kai artimieji nuvažiuoja pas jį, kalbina, mato vokų judesius, vamzdelio kuris įkištas į burną kramtymą, nedidelius galvos pasukimus, mimikas veido, tačiau daktarai pagal Glazgo skalę tai nevertina, koma 3 lygio. Nežinom kiek dar jie laikys jį reanimacijoje, tiesiai nesako. Taip pat negali patvirtinti dėl smegenų veiklos, bei jos ar gyvos ar mirę. 

Atsakyti
Gal temą reiktu atidaryti skyrelyje "Svetimo skausmo nebūna".
Atsakyti