meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda
vau koks biustas, senai neregėtas daiktas šioje padangėje
meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda
meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?
QUOTE(Lock @ 2009 07 30, 15:16)
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?
jeigu pirmiausiai aplipinsi trupiniais, tai aplikacijas ant šonų uždėti be šansų, nebent tiesiai ant kremo. Šonus aptepk greitinėle lygiai, pastangdink porą valandų šaldytuve, tada priglausi šokoladą, viršų gali kaip nori, arba iš karto apsibarstyti arba po to trupiniais
kokie papukai
Padima.TB turetu dziaugtis gaves tokia krutine
Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau
Bijau sugadint reikala,noriu ne tik sulipint bet ir apjuosti tokia "karameliniu plauku" juosta.
Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau
Meian, kaip įdomiai čia tau gavosi su šokoladu
sakytum lyg balto šokolado būtų damaišyta
nu reiks ir man kada likutį taip įvyniot, mažu ir man taip nuskils
Meduolyteee, oho koks didelis ir gražus tortas
tai taip išeina, kad tu snikersui naudojai tą mano medaus biskvitą, ar aš čia kažką ne taip supratau
bet jei taip, tai tu gerą čia idėją mestelėjai
pliusų tai matau daug - biskvito spalva tokia pat, skonis artimas, produktai eiliniai
su snikerso kremu turi būt laaaabai skanu
būtinai reiks pamėgint
padima, biustas
laaaabai dailūs....
Meduolyteee, oho koks didelis ir gražus tortas
padima, biustas
QUOTE(Meian @ 2009 07 30, 11:17)
Aisku, na, jei patari, reiskia dalykas isbandytas ir "veikiantis". As gal tiesiog niekada nepastebejau poreikio "lipdyt" ta mase kazkuom prie torto, nes ji man puikiausiai prie sviestinio kremo kimba.
Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu.
Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu.
O, man taip gerai ji neprikimba vien prie sviestinio kremo. Ne, niekada nerašiau, jog nebandžiau naminių masių, kaip tik rašiau, jog bandžiau ir pateikiau receptą pagal kurį darau.
QUOTE(Srove @ 2009 07 29, 18:47)
Isvaziavo siandien mano torciukas mandarinas i krikstynas, bet galvoju, kad nelabai atlaikys 250 km., ai sake , nors baciukai liks
.Puosta grietinele, geles Cipciuko cukrinukes, o piesteles dariau is ryziniu makaronu
QUOTE(Meian @ 2009 07 30, 12:17)
duokit man grafkę.. einu sagę pasidaryt iš šio grožio
QUOTE(padima @ 2009 07 30, 15:56)
savo brangiausiam,viduje deja ne tortas o tinginys,nes labai megsta,visa kita cipciuko mase,ir grietinele,nu ir pavargau
nu fainas tortas-ne-tortas. Bet aš tai nebūčiau tų spenių ištraukus. Būčiau palikus po liemenėle. Paslaptys būna irgi seksualios...
Tu jau man atleisk už mano atvirumą...
dekui uz pagyras,ir nuomones
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 11:35)
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų
kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę 
Pirmiausia klausimas, kokiame karstyje tos 1-2 valandos bus praleistos... Bet siaip ar taip, braskes linkusios tezti ir "leisti skysti"; o sviestinis kremas bus ir taip minkstas nuo karscio. Jei atvirai, nemanau, kad pats geriausias recepto pasirinkimas tokiam reikalui. Bet jei tikrai nori -- vietoj sviestinio kremo (na, ar jei vis tiek butinai reikia dengti mase -- tai po sviestinio sluoksniu) apipilk torta sokoladu. Jis neleis prasiskverbti dregmei. Tai nebus nei ekonomiska, nei visu 100% garantuota, bet nieko geriau siuo atveju nesugalvosi.
As siuo atveju tiesiog ikomponuociau zelatinos i krema (jei i torta ieina Mascarpone, tai imaisius iki puses stikl. neriebios grietineles, itakos skoniui nebus -- joje ir tirpinciau zelatina), nepersistengciau laistydama biskvitus (arba isvis nelaistyciau
QUOTE(Soltuna @ 2009 07 30, 12:48)
sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?
Saldytuve tai tikrai galima saldyt visas mases, o ar galima i kamera...
QUOTE(Lock @ 2009 07 30, 15:16)
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?
Jei tortas dengtas trupiniais, tikrai galima (netgi prie sonu) lipdyt nedidelio svorio cukraus gelytes (i numatyta vieta kapt lasa stipraus zelatinos misinio, ir kai jau pradeda stingti -- ispaudziam gelyte, kazkuo paremiam ir leidziam baigti stingti). O va su sokoladu sitas "fintas" neisdegs
QUOTE(daividija @ 2009 07 30, 17:34)
Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau
Bijau sugadint reikala,noriu ne tik sulipint bet ir apjuosti tokia "karameliniu plauku" juosta.
O, sitoks karameles receptas (su gliukozes milteliais) jei kam ir yra tikrai idealus, tai "karameliniu plauku" tampymui! Mat pavirus gaunasi tikrasis invertuotas cukrus, jis turi glaudziausia molekuline struktura ir uztat tista, o ne nutruksta.
Kai tik karamele ima vesti, gali plonyciuka (plauko storio) siula istempt nors ir per visa stala; o isdziuves tas siulas gerai laiko forma -- gali ji nors ir stacia i torta smeigt (ir tikrai skanu
Tik... pamenu salia "krepsinio komandos" torto nuotraukyte, kur toks simpatiskas mazas veidukas buvo "baltame patale"
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 15:09)
vau koks biustas, senai neregėtas daiktas šioje padangėje
meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda
meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda
oi, blyn, gi ne ta recepta paziurejau
Papildyta:
Rimami- antras aukstas torto ismeduolinio biskvituko ir grietineles, o pirma - snikersiukas.
bet tu cia ideja isvartei - reikes pabandyt - meduolini snikersa padaryt
Viena apie miltus, kita apie tiltus- O isejo neblogas receptas
"Rimami meduole"
Meian, nuoširdžiausiai dėkoju už patarimus, visą dieną tas tortas man iš galvos neišeina, jei šitaip karšta kaip šiandien, taigi mišios jam
ko gero
siaubas, o daryti tai ne sau reikia
einu pakalbinsiu užsakiusią mamytę, gal ką nors gudraus nuspręsim








