Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio darbo valandos

Apklausa: Nuo keliu iki keliu val Jūsų vaikas būna darželyhje? (69 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
vaika i darzeli nuveza tetis apie puse devyniu kartasi ir veliau, seniau nuvesdavo apie 8, bet dabar musu vyrukas valgo pusrycius namie tai i darzeli vaziuoja veliau, gerai kad tecio darbas prasideda 9. o pasiimam apie 16 val.
Atsakyti
Na, neradau čia sau tinkamo atsakymo - vaiką į darželį atvedu 7.40, o iš darželio dažniausiai pasiimu 12.45, kai pavalgo pietus, kad nereiktų miegoti.
Anksčiau, kai miegodavo, tai paimdavau iš kart po vakarienės - 15.30.
Aš dirbu prie pat darželio - tai kokią valandėlę vaikas ir pas mane gali pabūti.

Mūsų darželio darbo laikas - 6.00-18.00
Atsakyti
Atsiprašau, kad prikeliu tokią seną temą. Turiu klausimą, ar neteko domėtis, kas reglamentuoja ikimokyklinių ugdymo įstaigų darbo laiką? Mūsų darželis dirba tik iki 17:30 (!) mano darbas baigiasi taip pat puse šeštos, vyro dar vėliau, pastoviai kažkuriam tenka atsiprašinėti iš darbo, kas netik nemalonu, bet ir blogina darbo santykius. Kabėjau su auklėtojomis, jos neišduoda kas nustato darželio darbo laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_online: 25 kovo 2010 - 23:50
Laba, paskaičiau ir nutariau parašyti- Kauno l. ,,Vaikystė" yra grupės kur dirba nuo
17.30 iki 21 val. ir šeštadieninės ,visa tai nemokama jei tėvai dirba abu vakarais ar šeštadieniais. Čia laimėtas Europos Sąjungos projektas Pasiteiraukite jei domina darželyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PRIPSYTE @ 2010 03 26, 08:55)
Laba, paskaičiau ir nutariau parašyti- Kauno l. ,,Vaikystė" yra grupės kur  dirba nuo
  17.30 iki 21 val. ir šeštadieninės ,visa tai nemokama jei tėvai dirba abu vakarais ar šeštadieniais. Čia laimėtas Europos Sąjungos projektas Pasiteiraukite jei domina darželyje 4u.gif


aciu uz informacija 4u.gif
darzelio keisti nenoriu, todel noreciau suzinoti, kas nustato ta laika ir kodel jis dabar taip trumpinamas. Seniau dirbdavo iki 19 ir ilgiau visi darzeliai. Negi visi tevai dirba tik iki 17 val.? As atlekiu begdama ant 17:30 val. ir buna likusi mano mergaite ir kartais dar vienas koks vaikutis.
Atsakyti
Manau, kad darželių darbo laikas trumpinamas, nes mažinamas finansavimas. Natūralu, kad sumažėjus atlyginimams skiriamai sumai mėginama kaip nors išlaviruoti neatleidžiant darbuotojų...
Pas mus darželyje yra "budinti" grupė, kur auklėtojos nuveda vaikučius, kai jų tėveliai nesuspėja iki nustatyto grupės darbo laiko jų pasiimti.
Manau, kad jūsiškiame darželyje reiktų surasti dar bent keletą tėvų, kuriems aktuali ši problema, ir rašyti prašymą darželio vedėjai ir Švietimo skyriui. Manau, kad visada galima rasti išeitį. O gal pvz. kuri nors auklėtoja sutiktų už papildomą mokestį vaikiukus prižiūrėti dar kelias valandas. Nors oficialiai viską apiforminti būtų sudėtinga...
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 03 26, 11:35)
aciu uz informacija  4u.gif
darzelio keisti nenoriu, todel noreciau suzinoti, kas nustato ta laika ir kodel jis dabar taip trumpinamas. Seniau dirbdavo iki 19 ir ilgiau visi darzeliai. Negi visi tevai dirba tik iki 17 val.? As atlekiu begdama ant 17:30 val. ir buna likusi mano mergaite ir kartais dar vienas koks vaikutis.


Darzelio darbo laika nusistato pats darzelis. Svietimo ministerija visiems darzeliams apkarpe biudzetus, todel jie pradejo mazinti etatus darbuotojoms, dabar dviem grupem yra tik trys aukletojos daugelyje darzeliu, taip pat sutrumpino darbo laika.
Bet turetu dirbti darzelyje prailginta grupe, pabandykite nueiti pas pacia direktore, ir paklauskite ar nera galimybes kad butu prailginta grupe... musu darzelyje prailginta grupe vekia net iki 19:30 val.
O i vaikyste galima vaikus vesti vieniems auginantiems ar dirbantiems prekybos centruose iki velumos, tam kad gauti vieta savaitgalio grupese reikia pristatyti daug dokumentu ir priima tik 20 vaiku...
Atsakyti
nieko nesuprantu, juk visi darbai daugiausia iki 17h arba 19h, tai kaip suprasti darzelio laiką iki 17h? matyt vaikus veda nedirbantys tėvai, tai jau piknaudziavimas, nes dirbantiems tevams nebera kur padeti vaiką, jam darzelyje vietos nera.
Atsakyti
laba diena,

nuo rugsėjo planuojame 2,5 metų berniuką vest į darželį-lopšelį. Tik nežinau, ar toks mažas vaikas galėtų išbūti visą pilną darbo dieną darželyje. Man darbas prasideda 7. 30, o baigiasi 16. 30. Po to apie 45 min. važiavimo namo be jokių kamščių ir t.t. Ar realu vaikui išbūti darželyje daugiau negu 10 valandų, turint omeny, kad jis toks mažiukas. Neturim nei senelų, nei tetų čia, Vilniuje, kas galėtų anksciau atvesti iš darželio.
Belieka arba nevesti, arba ieškoti darbo puse etato, ko niekas nenori.
gal kam taip buvo panaši situacija, patarkit.

Atsakyti
Sveika, mano mazylis 2,3metu, sia savaite pradejo lankyti darza 4u.gif pirma diena atejau paimti iki pietu miego , papietavus..taciau jau sekancia diena palikau visai dienai, nes aukletoja pasake kad jis jauciasi gerai..tikrai viskas bus ok ..taip ir padarem..vaikas isbuvo darze nuo 7:30 iki 18...rezultate viskas kaip ir nieko..tik kai parsiveziau namo vaikas pasake kad nori tik gultis..nebenorejo ne vonioje taskytis kas jam bunant namie buvo pramoga pries miega..na gultis tai gultis..atsigule..visa vakara prasimurkde lovoje.. bet labai daug pasakojo..aisku as daug ko nesupratau smile.gif na siaip viskas ok ..tik vaikui jau ilgoka diena buvo jis tiesiog pavargo nuo ispudziu 4u.gif
Atsakyti


Adelei
Kai nėra kitos išeities, išbūna maži vaikai darželyje ir po 12 val. per dieną, jeigu įmanoma, pradžioje nors kelias dienas pasistenkit taip ilgai nelaikyti.
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2011 04 07, 10:24)
Adelei
Kai nėra kitos išeities, išbūna  maži vaikai darželyje  ir po 12 val. per dieną, jeigu įmanoma, pradžioje nors kelias dienas pasistenkit taip ilgai nelaikyti.


Tikrai maži vaikučiai tame daržiuke prabūna visą dieną..Tik pačioje pradžioje reikia skirti geras 2sav.kol pripras ir apsipras...O paskui puikiausiai vaikučiai grupėse leidžia laiką ir tūri daug bendraamžių draugų taip kad nepergyvenkite mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sky Cloud: 20 gegužės 2011 - 11:25