Įkraunama...
Įkraunama...

Atrodo, kad mano vaikui nereikia mamos

Gyvename ne Lietuvoje jau penkti metai. Po pirmo gimdymo man reikejo pradeti dirbti vos ne is kart po 1.5 men. Tas valandas mano mazylis budavo su aukle. Iseidavo dirbti apie 4-6 valandas per diena. Dirbdavau is namu, todel galedavau visada nubegt ir paziuret, kaip mano mazyliui sekasi, kaip aukle ar gerai elgiasi ar viskas tvarkoj. Nuo sesiu menesiu pradejau vaika kartu veziotis i darba, kur jis kiekviena diena praleisdavo su aukle po sesias valandas. Dabar jam jau du metukai. Jis labai aktyvus ir draugiskas, labai lengvai bendrauja su visais, net ir visai nematytais zmonemis. Nera jokios problemos palikt ji pas drauge ar kaimyne. Jis tik pasako ate ate ir bega zaist...
Dabar turiu antra sunu. Labai sunku su dviem vaikuciais tarp kuriu skirtumas tik du metukai. Kadangi neturiu nieko kas padetu priziureti naujagimi ir dvimeti, leidziu savo vyresnyji i darzeli menesiui laiko. Jis pasilieka be problemu, bet vakare negaliu tiesiog jo istempti namo, krenta ant zemes ir rekia. Visiskai nepasiilgsta manes, atrodo net nepripazysta, kad as jo mama. Pradejau del to pergyventi... Stengiuosi, kiek galima daugiau bendrauti, rodyti daugiau demesio, kiek tai imanoma, kada randu laisva minute nuo kudikio.
Kazkada labai dziaugiaus, kad jis toks savarankiskas, bet dabar atrodo nebenormalu, kad manes visiskai nepasiilgsta. Kiek matau pazystamu, visu vaikuciai labai prisirise prie mamu.
Patarkite ar jums tai atrodo normali situacija. Kaip galeciau sustiprinti rysius su savo maziuku? O gal as prisigalvoju problemu "is nieko"?
Atsakyti
o ko jis pasiilgsta? gal tėčio?
Atsakyti
normalus tas tavo vaikas,jis tiesiog taip reaguoja į atsiradusį mažesnį vaiką,juk ir pats dar nėra labai didelis mirksiukas.gif ,su laiku tai praeis,jie ims domėtis vienas kitu,kalbins vienas kitą,žais ir pyksis,per dieną pasiilgs.
Mano vaikų skirtumas2 metai ir 12 dienų.kai atsirado sūnelis,dukra labai pasikeitė,tapo pikta,visasi neklausė,iš darželio namo niekaip nėjo ir tt,bet po truputį ėmė domėtis broliu,su juo kalbėtis[guguoti],krykštauti,glostyti,verkti,šypsotis,dalintis[ir ne]žaislais smile.gif po truputį jie jau susibendrauja,nors mergaitė dar labai pikta ir neklusni,bet manau su laiku tai turi praeiti 4u.gif
Atsakyti
Nieko blogo cia nera ir nemanau, kad jam nereikia mamos. tiesiog darzelyje jam patinka zaist su vaikais, visokia veikla ir pan. O mano vyresnelis nors ir daug vyresnis, broliu pradejo dometis, kai mazius pradejo sypsotis, guguoti, reaguoti.
Atsakyti
QUOTE(LadyInRed_7 @ 2009 07 21, 01:04)
Visiskai nepasiilgsta manes, atrodo net nepripazysta, kad as jo mama. Pradejau del to pergyventi...

o pvz. kai susizeidzia, pas ka bega? jei esate jus, aukle, vyras ir/ar kiti?
Atsakyti
Nieko tokio. Cia matyt charakterio apraiskos. O del prisirisimo, tai berniukai maziau yra prie mamu (bent jau isoriskai) prisirise, nei mergaites. Ir is viso tas prisirisimas-savarankiskumas gali bangom eit. Tai labiau bus prisirise, tai maziau. Tai bijos svetimu, tai nebijo...
Kadangi mazylis eina i darza ir ten jam linksma ir smagu, pilna draugu ir veiklos, tai gal ir namie jau jam nebe taip idomu. Juolab kad mama turi nemazai demesio skirti kitam vaikui. mirksiukas.gif
Is viso auksciau parasyto neizvelgiu nieko baisaus. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.jelena: 21 liepos 2009 - 11:03
gali buti ir tai, kad vyresnelis bando savo elgesiu sulaukti tavojo demesio. Juk supranta, kad turi mama dalytis su mazuoju, tai ir bando issirupinti kazkiek papildomai. Mano pasiulymas - nekreipti demesio i tokius jo kaprizelius. Jeigu turi galimybe atsisesk ir ramiai palauk, kol jam paciam atsibos. Pasakyk, kad palauksi siek tiek ir tada judesi namo, ramiai viska daryk ir tikrai nesinervuok, cia susimaise viskas kas gali buti: pavydas, demesio stoka, pyktis ir pan. Nemanau, kad darai kazka neteisingo, tiesiog viskam reikia laiko... ir aisku kantrybes bei ramybes, ko tau ir linkiu.
Atsakyti
Manau kad jums tikrai nera ko pergyventi, tiesiog toks jo budas, kalbu, beje is patirties, mano dukra labai panasi, iki dvieju metuku apskritai daznai verkdavau kad eidavo pas visus tik ne pas mane, o dabar jai šešeri suejo ir as jai labai reikalinga., matau tai ir kti pastebi kad esu jai labai svarbi smile.gif tad auksciau nosi, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Viskas čia gerai. Vaikui reikia, kad jį mylėtų. Nesvarbu kas. Nieko daugiau.
Atsakyti
Aš ir manau, kad vaikui viskas gerai, papraščiausiai yra adaptacinis laikotarpis, juk namuose yra naujas šeimos narys, natūralu, kad jis pavydi jūsų dėmesio mažesniam. Laikui bėgant, viskas turėtų stotis į savas vėžias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyInRed_7 @ 2009 07 21, 01:04)

Patarkite ar jums tai atrodo normali situacija. Kaip galeciau sustiprinti rysius su savo maziuku? O gal as prisigalvoju problemu "is nieko"?

Labas,
vaiko reakcija yra visiškai normali. Vienas dalykas - atsiradęs antras vaikelis, dėl kurio nebesijaučia toks saugus, kaip būdamas vienas ir mylimiausias. Ir tuo pačiu metu jis atiduodamas į darželį. Tokio amžiaus vaikas supranta taip, „atsirado kitas ir aš nereikalingas nes mane išveda iš namų“. Todėl nėra labai gerai kai tėvai vos atsiradus antram, išveda vyresnį į darželį (nors kartais ir nėra išeities).
Kitas dalykas- vaikai dažnai verkia kai juos pasiima iš darželio ar iš kur kitur ir tai normalu. Nes kai ateina mama jis pasijunta saugus tiek ,kad laisvai gali išlieti tas susikaupusias emocijas (galbūt pyktį, liūdesį dėl to, kad buvo paliktas). atslūgsta įtampa ir vaikas leidžia sau išsikrauti. Tokio amžiaus vaikas dar nesugeba atpažinti savo jausmų ir juos tinkamai išreikšti (beje ir suaugę ne visada tai sugeba ax.gif ).
tai tikrai nereiškia, kad vaikas jūsų nemyli, priešingai, jūs jam labai reikalinga, tik jis nemoka kaip jums parodyti, kad jaučiasi nesaugus.
Skirkit jam daug dėmesio, leiskit suprasti, kad jūs jį labai mylit, nors ir atsirado mažesnis vaikelis. Su laiku turėtų viskas susitvarkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
na ikisiu savo trigrasi ir as.
jus pergyvenat kad jam gali but koks sutrikimas raidos?
tai jei jusu vaiko raida neveluoja, jis neturi kokiu keistenybiu, jei jis normaliai vystosi, kalba, viskas manau gerai. kad nenori eiti pas jus, tai jau pries tai parase gerai mamytes, del to kad naujas zmogutis seimoj ir pan. matai save kaltinat, kad toki maziuka teko palikt auklei ir eit i darba, nesikankinkite del to. na juk mes lietuvoj galim lelius augint iki 2m, o uzsieny kokis 3men (aisku ten sudaromos salygos, ir t.t), bet mamos pasirenka arba neapmokamos arba i darba. ir uzauga gi ir ten vaikai.aisku negincijamai kad vaikui idealu jog mama butu su juo iki 3m, bet kartais buna neisvengiamybe eiti dirbti kudikeli palikus auklei. matosi esat labai gera mama, rupinates, pergyvenat, manau reiketu vyresneliui kai tarkim maziukas miega skirti kokia valandele vien jo poreikiams, zaidimams ir pan. jei vaikas pakankamai supranta, galite pakalbeti su juo, tik aisku jam suprantamai.
as manau viskas bus gerai, sekmes jums 4u.gif
Atsakyti