Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip Taškas virto žmogučiu

Ar žinot, kad paparčio žiedo paieškos per Jonines Juozams sugražina ne tik pempes, bet ir gandrus bigsmile.gif

...Nupirkau krikšto dukrai dovaną… negalėjau nepraeit pro kūdikių skyrių. Pamačiusi vežimų kainas nustėrau, supratau, kad iki vaiko dar reikia padirbėti…
…Iš Amerikos siųstis vežimą? Nu ne, brangu…. Ir ko aš įsisukau i tuos vežimus, lyg man jo jau taip be proto reikia. Nereikia, juk vaikus “darysim” vėliau, po mano atostogų.
Mindauginės, pirmas vizitas pas mano tėvus. Pristatau Jį kaip oficialų savo gyvenimo palydovą…Tėvų suruošta kultūrinė programa išvargina net mane. Užkopus ant Šatrijos kalno susisuko galva. Išsigandau…..Juk kortos man liepė saugot sveikatą. Man galvoje auglys – kritiškiausia ir pati tiksliausia diagnozė. Tyliu….eisiu pas gydytojus tik grįžus i Vilnių. Pas gydytoją aišku nenuėjau, vis neištaikydavau kada.
…Iš kur tiek mažų spuogelių ant mano veido? Paimu naująjį prausiklį, perskaitau info lapelį. Keistas prausiklis, man nuo jo alergija. Skambinu geriausiai draugei: tu žinai……ir beriu naujienas apie alergiją, prausiklį ir spuogelius, nepamiršdama paminėti, kad visą savaitę negaliu gyventi be rūkytų kiaulės ausyčių. Ji konstatuoja diagnozę - nėštumas. Aš tik nusijuokiu į ragelį ir patariu nepirkti TO prausiklio. Po darbo namo grįžtu su testu rankose. Nieko nelaukus smunku į vonią ir……….II pagaliukai… Taip ir nesupratau, man jau džiaugtis ar dar ne. Paskambinau saviškiui ir paprasšau prigriebt dar vieną testą dėl šventos ramybės. Grįžo su krūva baltų rožių ir be nuotaikos……Jis neapsidžiaugė!!!!! Kaip jis drįso neapidžiaugt!!!! O aš?! Aš pati ištikta šoko, ko čia pykstu ant jo!!!! Darbe išsiprašau valandžiukei “pas daktarus….man juk alergija”…….
…..Ji nemato!!!! Kaip ji gali nematyti, juk man parodė II brūkšnelius. Ten jis yra, yra mano sūnus!!!! Pagavo…..Taškelį…..Chm, ten tik Taškas, ten ne sūnus…. Po savaitės liepia apsilankyt dar karta, kad pamatyt ar širdutė plaka. Po savaitės Taškas turės širdutę. Savaite gyvenu abejonėse ir lengvam šoke. Su gyvenimo meile pašlyja santykiai. Jam irgi šokas, bet as to nesuprantu. Prašau jo pagyvent pas mamą, nes man nervintis negalima. Savaitė pralėkė labai greit. Darbe vėl išsiprašau pas gydytoją “man juk alergija”!
JI PLAKA. Mano Taškas pavirto į mažyti mažyti žmogeliuką….
…Oro uoste apsipilu ašarom, nenoriu vykt į kelionę. NENORIU. Draugė jau nusigandusi, ar nepaliksiu jos “ant ledo”, juk su neščiosiomis visko būna…. Pasiryžtu nusivežti savo sūnų į Turkiją, tegu pamato, nors ir mano akimis, juk jam tik 9 savaitės mano pilve. Skrydį atlaikem, karštis nevargina, tik mažiukui maistas nepatinka. Stalai nukrauti ko tik nori ir kaip tik nori, o mažiukas prašo manęs “Bounty” už 4 baksus. Ir mama perka, valgo ir šypsosi, kad pilveliui gerai…
….Tempiu saviškį pas gydytoją, juk jau 18 savaičių, pamatysim savo sūnų. Aš šventai tikiu nuo Taško laikų, kad pilvely auga sūnus.
Va čia stuburas, čia galva, čia širdutė. O man vis norisi greičiau tarpkojį pamatyt….Matom…abu, kad ne Vincas ten, o Beatričė…Ir gydytoja mato….bet nepatvirtina, kad tai ji – mergaitė. Man nelimpa ją vadint Beata. Po kelių savaičių isiprašau darbe, kad gydytoja paziurėtu mano “pilvą”. Vietinės reikšmės gydytoja liepia nevalgyt prieš apžiūrą, tenka pasakyt, kad skrandžio man neskauda, kad apžiūrinėsim lialiuką. Susirenka visas konsiliumas…netyčia… visi prilipę prie ekrano aikčioja koks gražus kūdikis, aš irgi aikčiočiau, jeigu matyčiau, per baltus chalatus nieko nematau… Bet turiu nuotraukas…..Oi, Beatriče, koks tavo didelis pilvas…..Nelimpa Beatričė nors tu ką. Aš tave vadinsiu žiogu!
…26 savaitės. Eilinė apžiūra. Gydytoja tarp kojų pamato kažką kabanti, tai ne virkstelė. Pas jus bus sūnus. Vincukas mintyse sušukau, aš juk žinojau, žinojau nuo pat pradžių! Skambina tetis, nutaisau pati paprščiausią balsą, nors viduj drugeliai baigia mane suplėšyt, kokia esu laiminga. Viskas gerai, sveikas žiogas, vystosi normaliai. “Ar matei kas?”. Jam atsakau, kad nesimatė. Grįždama užšoku į žaislų parduotuvę. Pačiumpu pirmiausiai papuolusią mšinytę ir skubu namo.
….Atgniaužusi delną išlemenu, kad tai busimi mūsų vaiko žaislai…Jis taip apsidžiaugė ir bijojo patikėt. Ir netikėjo, kol negimė…
…..Paprastai ir lengvai iki paskutinio mėnesio. Pykino, vėmiau, svaigo galva, bet argi tai nėra paprasta ir lengva? Ir sutinusios kojos, ir pakilęs spaudimas, ir bemiegės naktys, nes besiverčiant taip skauda, kad net atsibundi. Viskas yra paprasta ir lengva iki…….
....Apžiūrėjau Vilniaus gimdymo namų gimdyklas…Gimdysiu….čia…tinka. Terminas jau suėjo. Apsilankau pas savo daktarę paskutinį kartą, gaunu kelis patarimus, ji palinki sėkmės ir prašo paskambint, kai jau gims….Pažadu viską įvykdyti…
…Kovo 23 važiuoju į ligoninę. Mane apžiūri, pakrapšto, pavarto kortelę, paklausinėja dėl širdies. Susakau viską, paaiškinu situaciją ir savo norus…Verdiktas – guldysim penktadieni, jei iki tol nepagimdysi…NEGIMDAU…
…Kovo 24 važiuoju ten pat. Gydytojas kitas, paklauso, pažiuri pakrapšto. Jis jau nori guldyt dėl spaudimo, aš išsiprašau namo. NEGIMDAU…
…Kovo 25 ir vėl tas pats. Sesutė prijungia aparatą, klausom… “O jūs gerai jaučiates?” Jaučiuosi puikiai, vaikas juda, ypač jam patinka, kai aš vairuoju. Sesutės akys išsipučia “Jūs pati atvairavot”? O kas čia tokio, aš juk gerai jaučiuosi. Ateina gydytoja, apžiuri ir verdiktas – guldom, kūdikio tonai suprastėje. Išiprašau namo daiktų. Paskambinu saviškiui, susakau situaciją, išsikviečiu taksi, važiuoju atgal. Su sesute linksmai besišnekučiuodamos užpildom visas formas, ateina gydytoja, pasiima kortelę ir……”Jūs negalit pas mus gimdyti, mes Jūsų nepriimsim, Jūsų širdis operuota, važiuokit į Antakalnį”…Gerai, kad sedėjau, pradėjo trūkti oro, kaip tai manęs nepriims! Juk apie mano širdį žinojo pati vedėja! Gydytoja išlekia pasikonsultuot su vedėja….Verdiktas tas pats….Gražia forma “čiuožk iš čia”. Nebesusivaldžiau. Ašaros pasileido upeliais….Hormonai. Sedžiu už durų ir žliumbiu žliumbiu žliumbiu. Vyras dirba už miesto. Praeina geras gabalas laiko, kol jis atvažiuoja manęs.
ANTAKALNIS
…Niekaip neprisiskambinu savo gydytojai, o ji juk čia dirba!
…Paguldo…palata sena, šalta ir didelė. Bet man jau viskas vienodai, po patirto šoko viskas tinka ir patinka, kad tik viskas greičiau pasibaigtų. Perskambina mano gydytoja ir pažada ryte užsukt. Aukšto akušerė už šokoladą leidžia vyrui pasilikti nakčiai. Žiurim filmus, aš lūžtu, pabundu auštant, vyras išlekia darban, o aš nuo 6 laukiu gydytojo. Apie 9 ateina tryse. Apžiuri. Liepia padaryt echoskopą ir kardiogramą. Užsuka mano gydytoja. Ji mane nuramina, suranda mano “prižiurėtoją” ir jie pasikalba. “Prižiūrėtojas “, pasigavęs mane prie echo į ausį pašnapžda, jei kardiograma gera – tai šiandien.
….Paskutinį kartą matau savo žioga ekrane. Jis toks gražus, užsisvajojusi guliu ir nelabai ką girdžiu, tik užfiksuoju “mažai vandenų, laukt nėra ko”.
….12 jau guliu gimdykloj….Prakrapšto vandenis….Jaunam barzdotam gydytojėliui norėjosi ispirt, nes taip skaudžiai nieks prie manęs nelindo!!!!
Po 10 minučių prasideda sąrėmiai, mane skatina, kol kas uogytės, neskauda. Po valandos atlekia vyras. Sedim abu ir šnekames apie reikalus… Sąrėmiai vis stipresni.
PATIKRINIMAS: 14 val. 2 cm. gulim, laukiam
PATIKRINIMAS: 15 val. 3cm. gulim, kenčiam, prašom epiduro.
PATIKRINIMAS 16 val. 3 cm. gulim šypsomės ir laukiam
PATIKRINIMAS 18.30 5 cm. VERDIKTAS – operacija.
Gaunu gerą dozę vaistų, jaučiu, kaip apačia po truputi apmiršta. Ant operacinės stalo dar pavyksta persikelt pačiai. Jaučiu kaip mane teplioja, matau lempose tą vaizdą, gaunu virš akių žalią popierių, bet viską matau lempose. Pjauna….Matau daug kraujo…nusprendziu nežiūret, nes kitaip nualpsiu…. Girdžiu tik “ar pagavai”…”Ne, išsprūdo”. “Pagavai”. “Turiu”.
….Matau kruviną mažą kreksiuką…..matau savo kreksiuką, nes jis kreksėjo, neverkė….Visa operacinė aikčiojo, koks gražus kūdikis, o as mačiau tik kruviną kreksiuką……Tada jau galėjau užsimerkti. Kai atsimerkiau, šalia save pajutau mažą šiltą nosytę ir stipriai užmerktas akytes. Tai pats nuostabiausias ir tobuliausias kūdikis (kiekvienai pelėdai savas vaikas gražiausias). Kovo 26 dieną, 19.14 gimė sūnus Vincas. Iš Taško užaugo žmogus, dėl kurio sukasi mano Pasaulis!!!

Atsakyti
labai graziai parasyta mirksiukas.gif .sveikinimai sulaukus vincuko 4u.gif ir lauksim pratesimo thumbup.gif
Atsakyti
Grazi istorija wub.gif Sekmes jusu seimai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
aciu uz linkejimus... ir pratesimas tikimes, kad bus smile.gif
Atsakyti
Labai graziai papasakota smile.gif gerai ,kad 'pagavo'ir' neisprudo 'lelius biggrin.gif Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rainstone: 22 liepos 2009 - 09:14
net apsiverkiau toj vietoj kur rasei apie kreksiuka ir kad paskui pajutai silta nosyte wub.gif wub.gif niu fantastika wub.gif
Atsakyti
Nete, labai grazi istorija thumbup.gif , matosi, kad rasei is visos sirdies wub.gif
Linkiu jums daug graziu akimirku ir greiciau padovanoti Vincukui sese Beatrice lotuliukas.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
va jei kaip grazu cray.gif wub.gif
sekmes augant kuo didziausios 4u.gif smile.gif
Atsakyti
aciu visom uz palinkejimus! Ilgai nelauksim, negi Vincukas vienas augs wub.gif blush2.gif
Atsakyti
Graži istorija 4u.gif 4u.gif Aukit dideli ir sveiki 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kuo dideliausios sėkmės jūsų šeimynai! 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Labai gražus pasakojimas wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurguta: 24 liepos 2009 - 11:47