Įkraunama...
Įkraunama...

Geodezija

Jei jūs pirkdami sklypą gavote žemės sklypo planą, tuomet visus duomenis turėsite. Jei žemės sklypo plano neturite, galite kreiptis į Registrų centrą dėl kadastro duomenų bylos (tame tarpe ir plano) kopijos išsiėmimo.
Kaip suprantu pirkote atidalintą žemės sklypą.
Jei riboženklių nėra, ir atidalinimas įvyko neseniai, riboženklių niekas nepanaikino (t. y. kitų 15 atidalintų žemės sklypų ribos taip pat nepažymėtos, nėra duomenų, kad jriboženklius kas nors būtų išrovęs ir t.t.), aš kreipčiausi į matininką, vykdžiusi atidalinimą (koks tai matininkas matysite žemės sklypo plane), kad atliktų savo pareigą iki galo, t.y. nemokamai įtvirtintų riboženklius.
Jam nesutikus ir esant įrodymų, kad tie riboženkliai buvo sustatyti atidalinimo metu, jūs turėsite kreiptis į bet kurį matininką dėl riboženklių atstatymą.
Jam nesutikus ir nesant įrodymų, jog riboženkiai buvo, galite matininko veiksmus skųsti NŽT.

Aišku ši situacija taikoma tuomet, kai žemės sklypas atidalintas ir įregistruotas kaip atskiras nekilnojamasis daiktas. Jei atidalintas žemės sklypas (vienas iš 16) neįregistruotas Registrų centre, situacija visai kitokia. bet jūs gi pati tai turėtumėt žinoti, nes įsigijusi iš varžytinių savo nuosavybės teises registravote Registrų centre, tad turėtum žinoti, ar esate vieninteliai nedidelio sklypo savininkai, ar esate tik vieno didelio sklypo bendraturčiai.


[quote=SaulesSmiltys,2012 09 29, 16:22]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 01 spalio 2012 - 12:06
Geodezininkai,gal galite padėti,labai skubiai studentui reikia pataisyti vieną brėžinį,gal kas mokėtų ir galėtų padėti,rašyti į až.
Atsakyti
..trinu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 17 vasario 2016 - 11:29