Įkraunama...
Įkraunama...

Gintaro sanatorija

Sanatorija „Palangos gintaras“



Svetainė: www.palangosgintaras.lt
Registracija tel. 846041230

Vykimo į sanatoriją tvarka
Yra du būdai:
1.Gulite ligoninėje su plaučių uždegimu, bronchų astmos paūmėjimu ar kita liga,pagal kurios kodą priklauso kismet sanatorinis gydymas. IŠvykstant iš ligoninės gaunate tiesioginį siuntimą į sanatoriją, belieka tik Ligonių kasose gauti finansavimą.
2.Gaunate rekomendaciją iš specialisto, gydančio jums ligą, pagal kurios kodą jums priklauso sanatorinis gydymas. Rekomendaciją nešate pediatrei, ji siunčia pas vietinį reabilitologą masažams ar panašioms procedūroms, tuomet gaunate jo atsakymą pediatrei,nunešate, ir gavę iš pediatrės suruoštus dokumentus,keliaujate finansavimui į Ligonių kasas. Šiuo atveju registruotis į sanatoriją reiktų iš anksto. Išvykti su šiuo siuntimu reikia per 10 dienų nuo Ligonių kasų pažymos išdavimo.
Jei vežatės papildomą vaikiuką, už jo buvimą kartu mokate po 15 Lt už parą.
Gydymo sanatorijoje trukmė priklauso nuo jūsų ligos kodo ir sunkumo formos(minimalus kursas 18 kalendorinių dienų).
Pagal naują tvarką, vaikus iki 8 metukų į sanatoriją lydi vienas suaugęs asmuo. Lydinčiajam apmokamas buvimas sanatorijoje, o maitinimas kainuoja dienai apie 8 Lt. Vaikui maitinimas nemokamas (mažiukams iki berods 3 metukų papildomai yra pavakariams šiltas pienas, vaisiai). Lydinčiajam nedarbingumas įprastai neskiriamas tuo laikotarpiu, tenka imti atostogas.

Procedūros
Oficialiai procedūrų laikas yra iki 15 val., bet įprastai jau iki pietų jas galima praeiti., priklausomai nuo to,kaip susidėliosite grafiką atvykę.
Druskų kambaryje mama kartu gali eiti tik pirmus 3 kartus, vėliau vaikai pasilieka vieni, arba mama susimoka už procedūrą.

Kambariai yra dviejų tipų: paprasti ir renovuoti.
Renovuoti skiriasi tuo, jog juose yra naujai suremontuota patalpa (grindys,sienos, WC bei dušo kabina,kai kuriuose ir TV),nauji baldai. Už renovuotą kambarį sumokate į kasą po 10 Lt už parą.
Už atsivežtą naudojamą elektros prietaisą (virdulį ar pan.) mokate po 0,50 Lt per dieną.
Visuose kambariuose yra WC, dušas(nerenovuotuose lyg vonia), balkonas,duodama patalynė ir rankšluostis,kuriuos galima valytojos paprašyti pakeisti prireikus.
Kiekviena šeima gyvena atskirai sau skirtame kambaryje (jokių bendrų kambarių kaip kad ligoninių palatos).
Visi kambariai kas rytą valomi valytojos.
Atskirame poilsio kambaryje yra bendras šaldytuvas ir TV.

Kiekvienai iš mūsų kyla klausimas – Ką pasiimti į sanatoriją?
Remiantis visų mūsų patirtimi, sudarėme sąrašiuką, galbūt juo pasinaudosite
• Svarbiausia – dokumentai (siuntimai, gimimo liudijimas)
• Higienos priemonės
• rūbai
• Pinigai
• Jei noro yra - virdulys
• Koridoriuose tarp korpusų skersvėjai dideli, mažiems vaikučiams įsimeskite kepurytes plonas ar rūbelį su gobtuvu, po procedūrų sušilę gali greit peršalti.
• Įsidėkite hermetinių indelių ar termosiuką maistui išsinešti (būna lieka sumuštiniai, ar vaikas pramiega,tuomet-košę ir pan.)
• Pravers skalbinių virvė
• Žaislai, pieštukai,kamuolys,knygos vaikui (kažkas, kuo užimtumėte laisvu laiku)
• Galite pasiimti vaistų,įprastai naudojamų, nes pas seselę nedaug jų būna.
• Patogi avalynė (mamų nuomone geriausia Crocsai kokie)
• Jei vykstate vasarą – kremukai nuo saulės, maudymosi reikalai visi
• Mažiems vaikučiams galite pasiimti užpilamų košyčių,kambaryje jei virdulį turėsit – badu nemirsit

Su laiku žinutė bus vis papildoma, jei turėsite kuo papildyti


Atsakyti
Oi atsiprasau radau reikiama info Sanatoriju temoje tai si tema kaip ir nebereikalinga blush2.gif
Atsakyti
Aš manau kad ši tem reikalinga, noriu sulaukti atsakymo iš patyrusio žmogaus..
Ar apsimoka dabar važiuoti i sanatorija? na ta prasme kai siaučia tas virusas ir t.t.
Žodžiu, turim kelalapi, jau turėjom senai gintare but, bet apsirgom tuo virusiuku ir daktere pasiulė nukelti i kita savaite, mes sutikom, nes reikia išgyti, jei atvažiuosi sergantis kažin ar veliau i ligonine nepaguldys.
Ką daryt, juk viskas jau sutvarkyta, ar apsimoka važiuoti i sanatorija kai tokie virusai dabar ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssamantaa: 23 lapkričio 2009 - 20:28
atidariau naują temą, prašau užeiti 4u.gif
Atsakyti
4u.gif už temą
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 10 06, 18:05)
Gal galėtumėte apie tą magnetą plačiau? mes tokio negavom  ax.gif čia ta akupunktūra?


ne, čia magnetinis laukas. jis aktyvina kraujotaką plaučiuose.
QUOTE(diana. @ 2010 10 06, 18:54)
Sėkmės  4u.gif
O mes renkamės geresnes sąlygas ir kokybę gydymui,o į pajūrį nuvažiuojam per atostogas.
O jūs tiesiog norit vienu šūviu nušaut du zuikius biggrin.gif


ant nugarytės uždeda tokį "daiktą" prijungtas laidais,viduj magnetas ir reikia palaikyt kelias minutes ( čia toks iš senesnių),o kur naujos gamybos,tai paguldo vaiką į tokį žiedą aplink krūtinę ir reikia pagulėt keletą min.Nežnau koks "Gintare".Druskininkuos ir tas,ir tas yra.
Gal aiškiai parašiau blush2.gif

taip, be abejo norim 2 zuikius nušaut. man LT pajūry šiaip atostogaut yra labai labai neadekvačiai brangu. o ir šiaip atostoguot 18 d bet kur pajūry ne mano kišenei. o sanatorija tuo tarpu liuks thumbup.gif

gitnare yra 3 žiedai ir 1 dedamas ant nugaros (bent aš tiek mačiau, bet gali ir dar yra kituose kabinetuose)

QUOTE(amsv @ 2010 10 06, 20:24)
na tai kalbejo kai kurios, kad kai daug vaikų, tai procedūros vyksta konvejeriu, atliekamos skubotai ir nekokybiškai. (ko aš nesuprantu, dėl to ir rašiau)o dėl laiko, tai ne tą turėjau omeny.yra laikas ir nueini.kitos sesutės irgi ne durnos.pažiūri kam eilė pagal laiką, o ne pagal tai, kas pirmas atėjo.turėjau omeny, kad kitos procedūros tiek ALE užimtos, kad tik po kelių dienų ar savaitės tegali prasidėt iš viso, ko pasekoje prabūna vaikučiai pusę skirto laiko tik su pora procedūrų.(iš kurių viena mankšta sporto salėj doh.gif )

pas mus visos provedūros buvo tikrai kokybiškos, jokių priekaištų nėra. eilė tik prie bioptrono susidarydavo, nes visi ten rytais veržias. po pietų už tai eik kiek nori, nei 1 žmogaus. ir nuo pat pradžių turėjom visą komplektą.

QUOTE(dzeine01 @ 2010 10 07, 09:36)
manau prilauso kaip ramiai vaikas guli mirksiukas.gif

kuo trumpiau magnetą leidžia, tuo stipresnis tas laukas. jei vaikas priešinasi, tada leidžia 10-20 min ir stipresnį (po to reik būtinai daug atsigert), o jei ramiaivaikas būna, tada geriau silpniau, bet ilgiau
Atsakyti
Mums siūlo važiuoti į šią sanatoriją, bet paskaičius atsiliepimus internete net bloga paliko , dvejoju važiuoti ar ne . Ar tikrai ten taip baisu ? kas buvote nesenai ? kokie atsiliepimai ?
Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2010 10 08, 14:53)
Mums siūlo važiuoti į šią sanatoriją, bet paskaičius atsiliepimus internete net bloga paliko , dvejoju važiuoti ar ne . Ar tikrai ten taip baisu ? kas buvote nesenai ? kokie atsiliepimai ?

nieko panašaus, ten tikrai nėra BAISU, tiesa kai kurie nerenovuoti kambariai pobaisiai... o šiaip ten viskas normalu, jeigu siūlo tai ir važiuokite būtinai. kitos mamytės sunkiai prisibrauna kad gauti kelialapį, o jeigu jums siūlo, tai būtinai pasinaudokite.
skaitau apie "magnetus" ir nesuprantu kodėl maniškė jo negavo verysad.gif kitais metais pasidarysiu sąrašiuką, kad žinočiau, kokių procedūrų išsiprašyti vaikui ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif noreciau paklausti mamyciu, gal kuri budama nestuke.gif buvote su vaikuciu sioje sanatorijoje? Ar ten nera proceduru, kur tektu ilgai laikyti vaikiuka ant ranku?
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 10 08, 16:06)
nieko panašaus, ten tikrai nėra BAISU, tiesa kai kurie nerenovuoti kambariai pobaisiai... o šiaip ten viskas normalu, jeigu siūlo tai ir važiuokite būtinai. kitos mamytės sunkiai prisibrauna kad gauti kelialapį, o jeigu jums siūlo, tai būtinai pasinaudokite.
skaitau apie "magnetus" ir nesuprantu kodėl maniškė jo negavo  verysad.gif kitais metais pasidarysiu sąrašiuką, kad žinočiau, kokių procedūrų išsiprašyti vaikui  ax.gif


Na vis dar galvoju ,kol nepasidomėjau ir nepaskaitinėjau tai tikrai norėjau važiuoti bet dabar kuo daugiau skaitau tuo baisiau darosi . Jei nuvyksime ir liksime nepatenkinti ir teks kęsti tas 18 dienų sukandus dantis ,tai ir joks čia malonumas ( jei nebūtų renovuotų kambarių laisvų ir tektų apsistoti kažkokiame baisiame). Beje gal yra galimybė iš anksto sužinoti tokius dalykus ? Tikrai sunku apsispręsti ,baisu nuvyuks ten susirgti nes ir taip sergame ir sergame . O susirgti ten tikrai tikimybė nemaža , nes ten taip pat yra sergančių vaikų.
Man kas svarbiausia tai kad aš ir mano vaikas jaustumėmės gerai šioje sanatorijoje .Nereikia man kažkokių apartamentų ,bet pelėsių ir visokių baisybių ir nenoriu.Kokia tada čia sanatorija jai visur pelėsiai ?? labiau panašu į ligų ieškojimus biggrin.gif visi juk žinome ką pelėsis daro.
Atsakyti
taigi paskambink ir sužinok ar turi laisvų renovuotų kambarių tavo planuojamai datai. ir jei turi, rezervuok sau. o visiems kas sako, kad ten baisu, tai net neturiu ką pasakyt. ten yra tikrai lb faina, nžn kokia fyfa turi būt, kad sugebėt parašyt "kaip ten baisu". sutinku, kad 4 korpuso kamabariai tragiški, bet tik 4-to. visi kiti normalūs, o renovuoti iš vis puikūs. procedūros kokybiškos, personalas malonus, maistas geras (tiesa kiek vienodas, bet gi ne į restoraną einam), aplinka graži, šalia botanikos parkas, jūra arti. man tai viskas patiko.
Atsakyti
Na nežinau , aš ten nebuvau . Bet labai daug neigiamų atsiliepimų apie šią sanatoriją užtai ir pasidomėjau kur čia man siūlo važiuoti smile.gif visokių minčių dabar galva pilna , juolab kad vaikas tik 2,8m. kaip ir mažas ,imuninė sistema silpna,bijau susargdinti jį ten ,o ir hiperaktyvuolis sūnelis tai nežinau kaip su tomis procedūromis būtų ,nieko jis neprisileidžia arti,tuoj dūdas paleidžia ir paskui jis neis iš kambario man visai ,jei kažkas jam nepatiks biggrin.gif
Čia kažkas minėjo kad ten šiuo metu daug sergančių vaikučių kurie gydosi kaip ir , o mes tik ką iš ligos tai dar ir tas atbaido verysad.gif žodžiu esu pasimetusi labai . Ko labiausiai bijau tai susirgimo , o dėl tų kambarių tai manau į rūsy tikrai neikiš biggrin.gif nemačiau aš kaip ten kas atrodo ,ir nesitikiu kažko nepaprasto ,tiesiog kad būtu jauku . Kitos mamos teigia kad ten tvarkos nėra,triukšmo daug ,tiesiog baisu kad nebūtų kažkokia kančia ten būti . Nesinori grįšti pavargusiems ir irzliems .
Labai sunku pasirinkti nes vienos giria kitos visom keturiomis peikia.
Atsakyti