Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas nevalingai tuštinasi

Sveiki, rašau čia, nes jau nebežinau kur ir rašyti. Mano vaikui jau greit 3 metukai. Mes turim tuštinimosi problemą. Jis nuo tada, kai jau nepamenu, tuštinasi 10 ir daugiau kartų per dieną po truputį. Ištisinis tepliojimas. Ko tik mes nedarėm. Ištyrėm visaip, net biopsiją paėmė, nieko nerado, vaikas sveikas, jokiu patologijų. Paliko gydytojai tai psichologinei problemai. Ir ši problema didžiulė. Niekaip iš pampersų išlipti negalim. Su sisiojimu viskas tvarkoje, vaikas nueina pats į tualetą ir pasidaro, bet kakojimas niekaip nesusitvarko, atrodo, kad jis tai daro nevalingai ir negali kontroliuoti savęs. Beje, atrodo, kad jam užeina noras tuštintis, jis dar labiau stengiasi nesituštinti, įtempia raumenukus, užpakaliuką ir visas įsitempia, tarsi bandytų sulaikyti. Dabar ištisai vartojame Forlax, nes kitu atveju, kai šiek tiek pakietėja viduriukai, nepakakoja visos dienos normos ir todėl užsikiša žarnos. Todėl ir be vaistų negalim. Žodžiu tokia pas mus bėda. Gal kas jau turėjote tokią ar panašią problemą ir galėtumėte pasidalinti patirtimi. Būčiau labai dėkinga, nes jau nervai nebelaiko.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2009 07 29, 15:38)
Sveiki, rašau čia, nes jau nebežinau kur ir rašyti. Mano vaikui jau greit 3 metukai. Mes turim tuštinimosi problemą. Jis nuo tada, kai jau nepamenu, tuštinasi 10 ir daugiau kartų per dieną po truputį. Ištisinis tepliojimas. Ko tik mes nedarėm. Ištyrėm visaip, net biopsiją paėmė, nieko nerado, vaikas sveikas, jokiu patologijų. Paliko gydytojai tai psichologinei problemai. Ir ši problema didžiulė. Niekaip iš pampersų išlipti negalim. Su sisiojimu viskas tvarkoje, vaikas nueina pats į tualetą ir pasidaro, bet kakojimas niekaip nesusitvarko, atrodo, kad jis tai daro nevalingai ir negali kontroliuoti savęs. Beje, atrodo, kad jam užeina noras tuštintis, jis dar labiau stengiasi nesituštinti, įtempia raumenukus, užpakaliuką ir visas įsitempia, tarsi bandytų sulaikyti. Dabar ištisai vartojame Forlax, nes kitu atveju, kai šiek tiek pakietėja viduriukai, nepakakoja visos dienos normos ir todėl užsikiša žarnos. Todėl ir be vaistų negalim. Žodžiu tokia pas mus bėda. Gal kas jau turėjote tokią ar panašią problemą ir galėtumėte pasidalinti patirtimi.  Būčiau labai dėkinga, nes jau nervai nebelaiko.... sad.gif

Na as tiek galiu papasakoti, kai pati dar buivau paaugle na gal kokios 16 metu tai pazinojau mergaite, kuri iki 7 metu "darydavo i kelnes". Pas ja irgi buvo psichologine problema. Ji tai padarydavo sededama prie stalo, atsimenu buvome prie ezero, tai ja kas kiek laiko mama vesdavosi kita maudoma pakeist. Na visu detaliu nezinau, tik tiek kad pradejo eiti i mokykla ir viskas baigesi. O kaip jie sprende ta beda, lankesi pas psichologus ar ne, kazkaip ja tyre ar ne, nezinau, tiesiog jos mama sakydavo kad tai psichologine problema.

Labai tikiuosi kad Jusu vaikuciui greitai si problema issispres. Labai linkiu to. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inetutia @ 2009 07 29, 19:28)
Na as tiek galiu papasakoti, kai pati dar buivau paaugle na gal kokios 16 metu tai pazinojau mergaite, kuri iki 7 metu "darydavo i kelnes". Pas ja irgi buvo psichologine problema. Ji tai padarydavo sededama prie stalo, atsimenu buvome prie ezero, tai ja kas kiek laiko mama vesdavosi kita maudoma pakeist. Na visu detaliu nezinau, tik tiek kad pradejo eiti i mokykla ir viskas baigesi. O kaip jie sprende ta beda, lankesi pas psichologus ar ne, kazkaip ja tyre ar ne, nezinau, tiesiog jos mama sakydavo kad tai psichologine problema.

Labai tikiuosi kad Jusu vaikuciui greitai si problema issispres. Labai linkiu to. 4u.gif

Dekui uz atsakyma. Jau dabar ieskom psichologo, gal pades. Kazkaip nesinori, kad tai testusi iki pat mokyklos. Siaubas.
Atsakyti
Negi daugiau nieks nesusidurete su tokia problema? Atrodo, kad mano vaikas toks vienintelis sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2009 07 31, 11:22)
Negi daugiau nieks nesusidurete su tokia problema? Atrodo, kad mano vaikas toks vienintelis sad.gif sad.gif sad.gif

esu tikra kad tikrai ne vienintelis, tiesiog neatsirado mamu kurios paskaitytu sia temele
Atsakyti
Labutis tikrai vaikas tavo ne vienintelis toks. parasiau savo istorija nes dar radau mamyte tokio likimo doh.gif
http://www.supermama...howtopic=469771

4u.gif

Atsakyti
Kaip bebūtų gaila, bet tu ne viena, turim ir mes tokia bėdą, tik deje pradžiugint negaliu, nebent nuliūdint, mano mažiui jau 10 o bėdos tos pačios, tiesa dabar pradėjom gydymą, kuris pasirodė visiškai nerealus, bet ar veikia ar ne dar per anksti sakyti
Atsakyti
Mergaitės ar jau pasirašėt po peticija?
http://www.peticijos.lt/visos/2890
paraginkit ir kitus, pasirašyti gali ne tik neįgaliųjų tėveliai

Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 10 24, 17:46)
Kaip bebūtų gaila, bet tu ne viena, turim ir mes tokia bėdą, tik deje pradžiugint negaliu, nebent nuliūdint, mano mažiui jau 10 o bėdos tos pačios, tiesa dabar pradėjom gydymą, kuris pasirodė visiškai nerealus, bet ar veikia ar ne dar per anksti sakyti

Cezi, mano vaikui irgi 10 metų ir bėda niekur nedingo doh.gif Nežinau kas jam yra. Gulėjom Santariškėse prieš porą metų, darė pilvo rengeną, pasakė jokių anatominių pakitimų nėra, bet kas tada jam yra. Viduriai užkietėje nuo gimimo, niekada nesituštino normaliai, o kas 4-6 dienas.Tokio amžiaus būnant valgį sunku reguliuoti, nes valgo aišku tai kas nelabai tinka doh.gif Dabar prisikiša į triusikėlius ual.popieriaus, kad triusikėlių nepriteptų, bet man siauba kelia vien ta mintis, kad kas nors užuos, o po to net įsivaizduoti negaliu, nebežinau ką daryti. Kol buvo mažas galvojau, kad išaugs, o dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 10 24, 16:46)

O koks tas gydymas? Prasau labai parasyti.
Atsakyti
Gal, kad nesikartočiau įkelsiu panašių forumo temų adresus
http://www.supermama...howtopic=478066
http://www.supermama...;#entry32047800
daug reikia pasakot, o tiesa pasakius jau daug papasakojau ten, jei dar ką norėsit paklaust tikrai pasakysiu
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
Prisijungiu ir as su savo bedele sad.gif
jau nzn ka ir daryt verysad.gif o musu istorija tokia: 4 metuku sunelis bijo kakot, vengia ir savaime atsiranda uzkietejimas... kuri nugalim su zvakutem, po ju 2 dienas lyg tais vel viskas gerai, o paskui vel nekakojimo dienos... labai ziuriu mityba, bet kad jis daug ko nevalgo:(
o viskas prasidejo nuo to, kai 3 metuku pradejau sodint ant puodo, pasakysite taip velai, na taip mums isejo... vaikas nuo tos dienos pradejo kakot ir savaime psichologiskai atsirado baime...
siuo metu gyvename UK, buvome pas gydytoja, israse mums sirupo, nepadfejo, dabar milteliu irgi nepadeda tik zvakutes mums padeda, kuriu gaunu is lt, gydytojas sake negalima vaikui naudot, bet kad kito kelio nera... galiu rasyt be galo, bet tikrai turime didele beda ir nzn kaip ja nugalet doh.gif

PS buvau suradusi mamu patarimus inete: sake jei veikas vengia kakojimo ir nekakoja savaite reiskia ishsitempe pas ji zarnyna, reikia atstatyti, o kaip, reikia 2 sav butinai kakot kiekviena diena, o tai daryt ar vaistu pagalba ar klizmu, kaip norit.. na mums neiseina pakakot kiekviena diena, pvz siandien padariau klizmute o jis vistiek neprakakojo|sad.gif pries tai kakojo pries 2 dienas, nes ikisau puse zvakutes... labai noriu isgirst patarimu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataner27: 14 lapkričio 2009 - 00:24