Įkraunama...
Įkraunama...

Itališki užkandžiai

Bruschetta al pomodoro (tikėtina,jog tokiu pavadinimu, rasite jį itališkuose restoranuose) - puikus lengvo itališko užkandžio pavyzdys. Tobulumas, taip sakant, paprastume. Sezono metu jį dažnai gausite restorane nemokamai, kol lauksite savo užsakyto maisto. Namie – tai puiki ir greitai paruošiama vakarėlio įžanga.
Kad pagaminta bruschetta galėtumėte didžiuotis, atkreipkite dėmesį į keletą dalykų. Naudokite aštrų peilį. Pomidorus pjaustant kubeliais su atšipusiu peiliu išsiskirs daug sulčių, kurios gali per daug sudrėkinti duoną. Sumuštiniui naudokite gerai apkeptą duoną. Juk bruschetta tradiciškai yra paskrudinta balta duona įtrinta česnaku. Trečias patarimas – bruschetta turi būti traški ir šilta, todėl gaminkite ją prieš valgydami, o ne iš anksto.

Jums prireiks

4 prinokusių pomidorų
Baziliko lapų
Extra vergine alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
8 skiltelės itališkos duonos
Druskos, pipirų


Paruošimas

Pomidorus supjaustykite 0,5cm kubeliais. Sudėkite į dubenį. Supjaustykite baziliko lapus. Pjaustant siūlau lapus išilgai susukti į tūtelę ir smulkiai ją supjaustyti skersai. Sudėkite bazilikus į dubenį. Įdėkite druskos, pipirų. Įlašinkit kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Tuo pačiu metu tosteryje arba keptuvėje apskrudinkite duoną. Dar karštą ištrinkite vieną jos pusę česnaku. Dėmesio. Kadangi patiekalo skonis švelnus, česnaką naudokite su saiku, arba jis užgoš kitus ingredientus.
Pomidorų mišinį uždekite ant duonos. Iš karto pateikite. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 22:17
Sveikos,

norėjau paklausti, ar žinote itališkos apkepėlės receptą? 4u.gif Tokias parduoda Maximoje dažniausiai, tačiau kalbu ne apie tas, kur būna didesnės, o tas mažesnes. g.gif

Bandžiau pati daryti, tačiau man nesigavo toks paplotėlis, kokio norėjau... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Serein @ 2010 10 21, 16:40)
Sveikos,

norėjau paklausti, ar žinote itališkos apkepėlės receptą?  4u.gif Tokias parduoda Maximoje dažniausiai, tačiau kalbu ne apie tas, kur būna didesnės, o tas mažesnes.  g.gif

Bandžiau pati daryti, tačiau man nesigavo toks paplotėlis, kokio norėjau... schmoll.gif


O bandet su mantingos picos paploteliu?ju yra pirkt prekybos centre,prie saldytu teslu buna,man atrodo panasiai turetu gautis,nes jis irgi tokios pailgos formos ax.gif
Atsakyti
Itališkas apkepas

ant sūrio išdėliokite kumpio bei pomidorų griežinėlius.
Pagardinkite oregonu {ar baziliku},jei mėgstate,galite ant paviršiaus išdėlioti gdar ir balto sūrio riekeles.
Prieš pašaunant į orkaitę apkepelį ,užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu,pagardinę druska ,pipirais ir muskato riešutu.

O,patį pagrinda galima pasiruošti is miltų vandens+kefyro+aliejaus+kiaušinio.

Galima panaudoti baltą duoną,sumuštinių
Atsakyti
Oi kaip as dievinu Bruscettas... Pacios skaniausios su pomidorais ir su paprikom smile.gif Va mano receptelis smile.gif

Peperonata con Bruschetta

Ingredientai

2 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, plius atskirai 3 v.šaukštai
1 saldžiosios raudonos paprikos. (Supjaustytos kubeliais)
1 saldžiosios geltonosios paprikos (Supjaustytos kubeliais)
2 šaukštai chereso acto
Druska ir pipirai
Italiski prieskoniai
4 riekeles baltos duonos (ar batono smile.gif )


I stipriai ikitinta keptuve ipilti 2 saukstus aliejaus. Sudėti paprikas ir pakepinti 4 minutes ant stiprios ugnies. Pridėti chereso acto, druskos ir pipirų pagal skonį ir sumažinus ugnį iki vidutinės toliau kepkite nuo 5 iki 7 minučių (iki kol paprikos suminkštės). Pabarstykite prieskoniais ir palikite atvėsti.

Įkaitinus grilį, jame kiekvienos duonos riekes iš abiejų pusių paskrudint kol paruduos. (Arba paprastesnis budas naudoti tosteri biggrin.gif). Paskrudinus duonyte, ja apkrauti pakeptomis paprikomis, jas apslakstyti likusiu aliejum ir patiekti. skanaus smile.gif

Nors as asmeniskai megstu valgyti siltas Bruschettas smile.gif wub.gif
Atsakyti
Kad per daug nesudrekintu duonos,pomidoro gabaliukus siuloma sudeti i kiaurasamti nuvarvejimui
Atsakyti