Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokamas valstybinėje poliklinikoje echoskopas?

QUOTE(Masiuke @ 2010 05 31, 20:11)
nepasakyci au kad man kas butu negerai, lankausi kas men ,pasiziuri,bet tiesiog priklauso daryti ir daro .. g.gif  tongue.gif


Vadinasi del kazkokiu priezasciu jums priklauso smile.gif Siaip planiniai du: 18 - 20 sav. ir 30 - 34 sav. O ar viskas Ok matosi is kraujo, slapimo tyrimu, bei vaisiaus judesiu. Vaisiaus padetis nustatoma apciopiant pilva. Taigi tikrai nematau jokio reikalo kas menesi echo darytis, jei nepriklausai rizikos grupei. Juk niekas iki siol neirode ar kenkia tai ar ne smile.gif
Atsakyti
Kai lankiausi su pirmuoju vaikučiu (maždaug prieš 2 metus Dainavos pol., Kaune), tai tikrai žinau, kad priklausė 3 nemokami tyrimai echoskopu (1 per trimestrą), bet kadangi man darė 1 trimestrą 2 k., tai už antrą mokėjau 20 Lt (nuotraukytes 2 k. gavom nemokamai). Dabar žiūriu tvarka smarkiai pasikeitus, bet ginė nieko neminėjo apie mokamus echo. Kol kas padarė pirmą, kai buvo 10 sav., o už nuotraukytę pagal tvarką sumokėjom 5 Lt į kasą (aišku, prieš tai paklausė, ar tinka, nes tokie įkainiai, tai sakom, aišku, kad tinka).
Atsakyti
Mano nestuma priziuri seimos daktare ir nurode kad yra 3 planiniai vizitai pas ginekologa su echoskopija, I-12-14 sav, II-18-20 sav ir III apie 36 sav. Bet kadangi turejau pamaudimu tai dare ir papildomu echo dar iki 12os savaites ir nereikejo moket. Ir siaip jei turiu kokiu skundu is ginekologines puses visada siuncia pas specialista ta pacia diena ekstrine tvarka ir viskas buna aisku... cia santariskiu seimos poliklinikoj.
Atsakyti
Echoskopai valstybinese poliklinikose ir ligoninese nemokami, reikia tureti tik siuntima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Keista ir idomu. Man 8 savaites o echo jau 3kartus dare na aisku privacioje ligonineja
Atsakyti
QUOTE(jovitelius @ 2013 10 27, 16:08)
Keista ir idomu. Man 8 savaites o echo jau 3kartus dare na aisku privacioje ligonineja

tema ne apie privačias
Atsakyti
Mano žiniomis privalomi dabar yra tik du-apie 14-18 sav ir trečiam trimestre, berods 36sav.
Kaip keista kai kai kuriose poliklinikose kažkokia eilė echoskopui. Pas mano gine kabinete yra echo ir padaro kada reikia. Man darė kokius keturis iki 16sav, bet tik todėl kad kraujavau neaiškiai.Pirmą-kad įsitikintų dėl paties nėštumo kokia 5sav. Vėliau tik kontrolė, kas negerai ir aišku priklausantis apie 16sav. Dabar jau mum 30 sav ir nežinau kada dar darys. Tik užsiminė kad nuo 36sav stebi leliuko padėti-tai ko gero echo padarys.
Mokėti nė karto nereikėjo, nes ginė užsiminė jog visi echo dabar nemokami ir pasiguodė kad mamos kaip pamišusios jų reikalauja.

Aš tiesa vienu metu labai nerimavau dėl judesių, tai važiavau mokamo echo į gimdymo namus. Ten tiesiog gyva eilė, sumoki 50lt ir pasižiūri viską.
Atsakyti
Aš einu į privačią šiemos kliniką, už konsultacijas nemoku, tačiau už visus ultragarsus reikėjo sumokėti po maždaug 35 lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2013 12 02, 19:22)
Aš einu į privačią šiemos kliniką, už konsultacijas nemoku, tačiau už visus ultragarsus reikėjo sumokėti po maždaug 35 lt  g.gif

Aš irgi priklausau privačiai šeimos klinikai, beveik kiekvieno apsilankymo metu ginekologė daro echo, visada nemokamai smile.gif mokėt teko tik už vieną kraujo tyrimą apskritai, kuris rekomenduojamas, bet nefinansuojamas valstybės.
Atsakyti
kiek dare-nemokamai, ir nuotraukytes irgi
Atsakyti