sveikos.pasidalinkit patirtimi, kaip auginti paukstapienes. Niekur nerandu konkrecios informacijos. Girdejau kad svogunelius reikia iskasti. Manoji katik nuzydejo, tai dabar nezinau ar sodinti i soda ar persodinti i kita vazona su derlingesne zeme, ar tiesios iskasti svoguneli.Aciu.
Aš jos neiškasu. Kai nužydi, lapeliai pagelsta, nuskinu juos ir pamirštu iki kito pavasario. Tik maniškės viena žydėjo pavasarį, kita truputį vėliau, tai jau nebėra nei žymės, kur jos yra...
QUOTE(mylima @ 2009 08 03, 15:17)
Aš jos neiškasu. Kai nužydi, lapeliai pagelsta, nuskinu juos ir pamirštu iki kito pavasario. Tik maniškės viena žydėjo pavasarį, kita truputį vėliau, tai jau nebėra nei žymės, kur jos yra...
o jus kambary, vazone jas laikot?
QUOTE(samanaa @ 2009 08 03, 15:04)
sveikos.pasidalinkit patirtimi, kaip auginti paukstapienes. Niekur nerandu konkrecios informacijos. Girdejau kad svogunelius reikia iskasti. Manoji katik nuzydejo, tai dabar nezinau ar sodinti i soda ar persodinti i kita vazona su derlingesne zeme, ar tiesios iskasti svoguneli.Aciu.
Čia žiūrint apie kurią rūšį eina kalba paukštapienės?

QUOTE(IngridaB @ 2009 08 03, 19:37)
Čia žiūrint apie kurią rūšį eina kalba paukštapienės?
Pažiūrėjau puslapyje Rojaus sodai(nes aš tų pavadinimų,tai tikrai neprisimenu)
2:Tai ta kuri pavasarį žydi,pas mane jau žydi N metų,jokios jai priežiūros nereikia.
Nužydi,nugelsta lapai ir laukia pavasario.O ta paukštapienė,kuri dabar žydi irgi jokios priežiūros nelaukia(ji aukštesnė,Rojaus soduose antra nuotrauka) .Čia gal eina kalba apie paukštapienę pirmoje nuotraukoje? 

na manoji vadinas "Ornithogalum dubium" ji oranzine. tai jus vazone ar lauke auginat?
Taič čia dar negirdėta rūšis.Aš lauke auginu.

na ji sitaip atrodo http://images.google.lt/images?hl=lt&q=ornithogalum%20dubium&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
QUOTE(samanaa @ 2009 08 03, 22:25)
na manoji vadinas "Ornithogalum dubium" ji oranzine. tai jus vazone ar lauke auginat?
As siandien irgi gavau dovanu tokia gelyte ir dabar nezinau kaip su ja elgtis.Jinai oranzine zydi vazone,tai kada sodinti i darza ar laikyti vazone.

Bet kada ja dabar sodinti i lauka,man ja padovanojo vazonelyje,jinai visa zieduose.Ar nieko neatsitiks ziedams jei as ja isnesiu i darzeli.

Tai ne ,dabar as ja dar laikysiu vazonelyje.I lauka jau issodinsiu kai bus silta.Bet ne nezinau ar laukti kol vazone nuzydes ar jau galima bus pasodinti birzelyje ir su ziedais.