QUOTE(Goudute @ 2011 07 18, 18:24)
Vakar uzraugiau agurkus, pirma karta. 3 litrams vandens dejau stikline druskos, cesnako, serbentu lapu, vysniu lapu, krienu lapu, krapu. vandeni piliau is sulinio, padejau i duobe garaze, ziuresim kaip issilaikys 

O druskos nepadauginot?As ant litro dedu 50g tik ir tai jau sako namiskiai,kad suroka.
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 18, 20:24)
O druskos nepadauginot?As ant litro dedu 50g tik ir tai jau sako namiskiai,kad suroka.
Skaiciau toki recepta

Manau ragausim po 3 dienu

QUOTE(Goudute @ 2011 07 19, 16:51)
Skaiciau toki recepta
ziuresim kaip gausis.
Manau ragausim po 3 dienu
tada galesiu atsiliepimus parasyt.

Manau ragausim po 3 dienu

Kartais receptai buna truputi su klaidomis parasyti, as taip pat ant litro dedu kaupina sauksta druskos, tad ant 3 litru gaunasi 3 kaupini valgomi saukstai drsukos, krapau daug labai ir cesnako kokios 3 skilteles ir viskas vandeniu uzpilu snd 4 diena kaip raugiam, tad skonis pats tas

QUOTE(georgiana @ 2011 07 19, 17:44)
Kartais receptai buna truputi su klaidomis parasyti, as taip pat ant litro dedu kaupina sauksta druskos, tad ant 3 litru gaunasi 3 kaupini valgomi saukstai drsukos, krapau daug labai ir cesnako kokios 3 skilteles ir viskas vandeniu uzpilu snd 4 diena kaip raugiam, tad skonis pats tas 

Sunaudojau 21 litra sulinio vandens ir suberiau 1 kg druskos

Ziuresim kaip gausis


QUOTE(Goudute @ 2011 07 19, 21:00)
Sunaudojau 21 litra sulinio vandens ir suberiau 1 kg druskos
Ziuresim kaip gausis
tikiuosi valgoma bus 

Ziuresim kaip gausis






Sveikutes.Isbandziau pernai nauja(man)raugimo buda.
Visiems labai patiko...Taigi:
Prisitarkuoju su elektrine bulviu tarka peraugusiu agurku ir i tos koses 1 ltr.1 šaukštą druskos įmaišau. Į stiklainius įdedu krienų,vyšnių,j.serbentų lapų,tada sluoksniuoju su nedideliais agurkeliais(iškloju eilę agurkų ir paslepiu juos tarkuotų agurkų koše).Nieko daugiau daryti nereikia, tik uždengti ir išnešti į rūsį.Mes ragavom po 2 mėn.Labai skanu.

Prisitarkuoju su elektrine bulviu tarka peraugusiu agurku ir i tos koses 1 ltr.1 šaukštą druskos įmaišau. Į stiklainius įdedu krienų,vyšnių,j.serbentų lapų,tada sluoksniuoju su nedideliais agurkeliais(iškloju eilę agurkų ir paslepiu juos tarkuotų agurkų koše).Nieko daugiau daryti nereikia, tik uždengti ir išnešti į rūsį.Mes ragavom po 2 mėn.Labai skanu.


QUOTE(rita1969 @ 2011 07 04, 11:36)
sakykit o kai rauginimui užpilate verdančiu vandeniu, jis turi būti karštas ar atvėsęs
as uzpilu verdanciu ir is karto uzvakuoju
QUOTE(dziunka @ 2011 06 13, 21:01)
I apacia stiklainio pilu 100gr. druskos,vysniu,juoduju serbentu lapai,krapai,cesnakas, krieno lapu arba saknu(as dedu saknies man labai patinka) dar dedu azuolo lapa, bet nevisada (galima ir dziovinto lapo,nebribegiosi i miska),poto sudedu agurkus uzpilu is krano drugnu vandeniu uzdarau plasmasiniu dangteliu ir ta druska istirpinu tabaluojant stiklaini,po to butinai atidengti ir dapilti vandens iki pat kakliuko virsaus(kad agurkeliai butu suryme(nagalima koki lapa serbento uzmesti ant virsaus. 3 paras raugiam.Rugimo metu is to stiklainio begs skystis per virsu tai galima istatyti i koki indeli, ar viekartine lekstute
Negalima deti puvanciu zoliu t.y. petrzoles,salierai gelsves ,geltekles, sias zoles dedu i marinuotus agurkus
Skaniai pasigaminti
Jei ka klauskite
Negalima deti puvanciu zoliu t.y. petrzoles,salierai gelsves ,geltekles, sias zoles dedu i marinuotus agurkus
Skaniai pasigaminti

reiks meginti raugti

QUOTE(cezi @ 2011 07 20, 20:44)
Valgomi valgomi mano raugti augurkai

Ragavom jau 2 kartus

Kas patiko, kad ne minksti

dar norejau paklaust, o jei as neturiu juoduju serbentu ir vysniu lapu
gal nieko tokio

