Na aš irgi galiu išduot paslaptį, nes man mano mamos ruošiami žiemai rauginti agurkai patys skaniausi

Čia tiems kas mėgsta rūgščius agurkus (nesūrūs).
Vienas pagr. dalykų yra tai,kad užpilui naudojam tik šulinio arba pirktinį vandenį, nes vanduo iš čiaupo tam tikrai netinkamas ( atrodo kažkokia nesamonė, bet agurkai su vandeniu iš čiaupo tokie nesigauna).
Iš 10 kg agurkų gaunasi 6 trilitriniai stiklainiai.
Mano mama visada agurkus per nakt pamirko įprastam vandeny.
Užpilas: 1 litrui vandens - 1 su kaupu valgomas šaukštas druskos, gerai išmaišyti.
Stiklainius išplauna su vandeniu ir soda, ir į juos deda geras dvi saujas supjaustytų (pusės piršto ilgio) žalumynų, jų nusiperka "šluotelėmis" turguje pas bobutes (žinoma juos irgi šiek tiek pamirko taip nuplaudama). Taip pat į stiklainį deda 6-7 pipirų žirnelius, 2-3 išilgai perpjautas skilteles česnako. Į stiklainius prigrūda agurkų,kad būtų kuo labiau susispaudę ir užpila pasiruoštu užpilu. Stiklainius uždaro paprastais plastmasiniais dangteliais ir palaiko 3-4 dienas kambario temperatūroje kol ims rūgti, gali net šiek tiek išbėgti to marinato, tada reiktų vėl pasiruošus jo dapilti ir pabaigai prieš išnešant į rūsį ar vėsesnę patalpą su tvirtais plastmasiniais dangteliais uždaryti stiklainius. Tuos dangtelius parduoda parduotuvėje, reikia juos pavirinti ar pašildyti, jie suminkštėja ir lengvai užsideda ant stiklainio. O kas nori,kad agurkai turėtų ir aštrų skonį, tai papildomai galima į stiklainį įdėt ir aitriosios žalios paprikos.
Kai tėtė buvo komandiruotėj jo bendradarbiai irgi išgyrė mamos agurkus, suvalgė visus česnakiukus ir netgi išgėrė užpilą