Įkraunama...
Įkraunama...

***Sonatinos receptų gerbėjos***

QUOTE(Sarmite @ 2009 07 23, 08:20)
rageliai tikrai skanus, vykes receptas  ax.gif


Jau prisikepiau rageliu, tikrai labai skanus, tik man truputi kietogi gavosi.. thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri kepėt Pyragą su vyšniom ir baltuoju šokoladu rolleyes.gif
http://www.supermama...p;#entry5414341

Man kažkaip neaiški ten viena dalis :
"....Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min. "

Kas či aper pupelės ar jau aš kažko nemoku skaityt blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2009 07 23, 18:00)
Merginos, gal kuri kepėt Pyragą su vyšniom ir baltuoju šokoladu  rolleyes.gif
http://www.supermama...p;#entry5414341

Man kažkaip neaiški ten viena dalis :
"....Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min. "

Kas či aper pupelės ar jau aš kažko nemoku skaityt  blush2.gif


aš nekepiau, bet būna, kad ant sluoksniuotos tešlos kepant beriamos sausos pupelės ar žirniai, kad per daug neišsikilnotų
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2009 07 23, 18:06)
aš nekepiau, bet būna, kad ant sluoksniuotos tešlos kepant beriamos sausos pupelės ar žirniai, kad per daug neišsikilnotų

bigsmile.gif pirmą kartą girdžiu blush2.gif , ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Toks kepimas jei neklystu vadinamas aklu kepimu... tesla pakepama pries dedant idara,kad joje nesusidarytu jokiu gaubureliu.tas pupeles gali poto daznai kitiems tokiems pat kepimams naudoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na negaliu neparasyti, vakar kepiau PURŪS BLYNAI na fantastiški jie, tik reikėtu kepti dvigubą normą, nes ten nedaug jų gaunasi, bet jau mums su vyru per mažai. Blynai labai minkšti ir laaaaaaaabai skanūs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gerberra @ 2009 07 12, 21:22)
šiandien kepiau bananinius blynus bet man jie gavosi labai minkšti, buvo net sunku apversti keptuvėj nes susimaldavo ten viskas  g.gif dar nelabai supratau to maišymo esmės - ar turi būti tie gumuliukai ar ne, aš įsivaizduoju kad tešla turi būt tolygi tai išplakiau su mikseriu - kaži blogai? kodėl parašyta kad reikia nepermaišyti? o kas būna kai permaišai?  g.gif kame čia šaknys to tokio atsargaus maišymo?  g.gif


dariau jau simtus kartu, su mikseriu isplaku tik bananus su igridientais, na viskas recepte surasyta, o tada atsargiai mltus beri i bananine mase ir su sluotele maisai, gumuliukai turi but, kai kepa turi susidaryt tokie oro burbuliukai virsuje tik tada versti, na nezinau, bet man jie visad gaunasi, aisku jie ir yra tokie skystoki, na as vartau su mentele, pakisu ir visa blyneli greitai verti 4u.gif
Atsakyti
Gaminau vakar Žuvį prancūziškai, prisikaičius komentarų tikėjausi kažko vauuuuu bigsmile.gif , nežinau , bet man tik šiaip sau, skanu, bet būna kur kas skaniau blush2.gif Antrą kartą nebegamisniu schmoll.gif
Atrodo viską dariau kaipparašyta, net pačiai keista kodėl čia taip..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili78: 29 liepos 2009 - 13:07
QUOTE(Sarmite @ 2009 07 24, 10:32)
Na negaliu neparasyti, vakar kepiau PURŪS BLYNAI na fantastiški jie, tik reikėtu kepti dvigubą normą, nes ten nedaug jų gaunasi, bet jau mums su vyru per mažai. Blynai labai minkšti ir laaaaaaaabai skanūs rolleyes.gif



reikes isbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2009 07 24, 09:32)
Na negaliu neparasyti, vakar kepiau PURŪS BLYNAI na fantastiški jie, tik reikėtu kepti dvigubą normą, nes ten nedaug jų gaunasi, bet jau mums su vyru per mažai. Blynai labai minkšti ir laaaaaaaabai skanūs rolleyes.gif

O man nepatiko.Pirma labai pritrauke riebalu,nors ir kepiau ant kaitresnes temp.,o antra,kad jautesi soda,nors ir gesinta dejau ir maziau nei nurodyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 30 liepos 2009 - 13:48
schmoll.gif Man irgi labai nepatiko, nes tikrai buvo labai riebus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*joli* @ 2009 07 30, 20:36)
schmoll.gif Man irgi labai nepatiko, nes tikrai buvo labai riebus  schmoll.gif

turbut per daug aliejaus pylete kepdamos g.gif , recepte parasyta nedideliame kiekyje aliejaus kepti, as taip ir dariau, juos reikia staigiai vartyti nes kitaip dega, bet man pavyko, o kai padauginau aliejaus jie gavosi tikrai riebus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lili78 @ 2009 07 29, 14:02)
Gaminau vakar Žuvį prancūziškai, prisikaičius komentarų tikėjausi kažko vauuuuu  bigsmile.gif , nežinau , bet man tik šiaip sau, skanu, bet būna kur kas skaniau  blush2.gif Antrą kartą nebegamisniu  schmoll.gif
Atrodo viską dariau kaipparašyta, net pačiai keista kodėl čia taip..

man ir tas pats su siuo receptu, valgoma bet paprastai kepta zuvis man tikrai skaniau blush2.gif
Atsakyti