Įkraunama...
Įkraunama...

Slow cooker receptai - kuo ilgiau - tuo geriau

Sveikos, gavau as sita puosa dovanu, bet nelabai moku juo naudotis, tad negaminu.
Kaip jus gaminate vista siame puode.

Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2012 10 06, 08:02)
Sveikos, gavau as sita puosa dovanu, bet nelabai moku juo naudotis, tad negaminu.
Kaip jus gaminate vista siame puode.


Asmeniskai as ciela vista perplaunu, nusausinu, isprieskoniuoju, jei nepamirstu, is vakaro, jei pamirstu, tai pries pat verdant. Prieskoniai - pagal kiekvieno skoni, as dazniausaii dedu druskytes, paprikos, oregano, dz. ciobreliu, cesnaku milteliu, kartais kmynu, svogunu milteliu, aitriosios paprikos ir t.t.

Tada i puodo dugna supjaustau svogunu, jei turiu, kokiu salieru stiebu, dedu vista, ant jos apibarstau morkyciu ir kaiciu 7-8 val. letai virti (jei skubu, tada dedu 5-6 val. aukstai temp.)

Va mano letpuodine vista

Taip vista gaminu gana daznai, reciausiai kas 2 sav. Pirma karta valgom ja tiesiog taip, o po to numesineju, kaulus, oda metu atgal i letpuodi, idedu morka, svoguna, salieru, druskytes, petrazoliu (jei neturiu svieziu, dedu dziovintu), ciobreliu, kartais cesnako skilteliu, pripilu pilna vandens (palieku koki 1.5 cm nuo virsaus) ir palieku per nakti (apie 12 val) virti - gaunas skanus, sodrus, tamsios spalvos sultinys. Kai atvesta,perkosiu, dali jo panaudoju sriubai, kita dali uzsaldau (dali dideliu kiekiu, pvz 1 l ar 0.5 l, o dali mazais kubeliais (leduku formelese)). Kai reik sriubai, atsisildau ta dideli kieki, o padazams pagardint ar leliuko maistui labai gerai tie kubeliai (as juos isimu is formos, kai uzsala ir perdedu i saldymui skirta maiseli).

Is vistienos likuciu (o liekas jos pas mus dar kokiems 2-3 kartams), gaminu arba makaronus, arba i salotas tinka, arba i lietinius - pasitelkim fantazija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2012 10 06, 18:21)
Asmeniskai as ciela vista perplaunu, nusausinu, isprieskoniuoju, jei nepamirstu, is vakaro, jei pamirstu, tai pries pat verdant. Prieskoniai - pagal kiekvieno skoni, as dazniausaii dedu druskytes, paprikos, oregano, dz. ciobreliu, cesnaku milteliu, kartais kmynu, svogunu milteliu, aitriosios paprikos ir t.t.

Tada i puodo dugna supjaustau svogunu, jei turiu, kokiu salieru stiebu, dedu vista, ant jos apibarstau morkyciu ir kaiciu 7-8 val. letai virti (jei skubu, tada dedu 5-6 val. aukstai temp.)

Va mano letpuodine vista

Taip vista gaminu gana daznai, reciausiai kas 2 sav. Pirma karta valgom ja tiesiog taip, o po to numesineju, kaulus, oda metu atgal i letpuodi, idedu morka, svoguna, salieru, druskytes, petrazoliu (jei neturiu svieziu, dedu dziovintu), ciobreliu, kartais cesnako skilteliu, pripilu pilna vandens (palieku koki 1.5 cm nuo virsaus) ir palieku per nakti (apie 12 val) virti - gaunas skanus, sodrus, tamsios spalvos sultinys. Kai atvesta,perkosiu, dali jo panaudoju sriubai, kita dali uzsaldau (dali dideliu kiekiu, pvz 1 l ar 0.5 l, o dali mazais kubeliais (leduku formelese)). Kai reik sriubai, atsisildau ta dideli kieki, o padazams pagardint ar leliuko maistui labai gerai tie kubeliai (as juos isimu is formos, kai uzsala ir perdedu i saldymui skirta maiseli).

Is vistienos likuciu (o liekas jos pas mus dar kokiems 2-3 kartams), gaminu arba makaronus, arba i salotas tinka, arba i lietinius - pasitelkim fantazija smile.gif

Oho kaip sauniai. Bandysiu pasinaudot sitais patarimas. O ka dar gaminat?
Ir dar noriu paklaust ar tas puodas pats issijungia ir as nemoku ar jis neissijungia?
Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2012 10 06, 11:04)
Oho kaip sauniai. Bandysiu pasinaudot sitais patarimas. O ka dar gaminat?
Ir dar noriu paklaust ar tas puodas pats issijungia ir as nemoku ar jis neissijungia?


Gaminu jautienos troskini, kiaulienos nugarines kepsni, plova, dar ziema darysiu cili, iv. kukuliukus ir pan smile.gif


Mano puodas issijungia automatiskai ir pereina i sildymo reazima. Tiesa, galima ji naudot "manual" reazimu, tada neissijungia, reik isjungt paciai. As dazniausiai nustatau programa, t.y. kiek valandu ir kokiu karstumu virti.

Ka daro jusu puodas - nezinau, gal reiktu pasiskaityt manual'a smile.gif
Atsakyti
As turiu nusipirkus storiausia knyga "Slow Cooker recepies". Tai ten ne tik siubos, mesos receptai bet ir karsto vyno, uogieniu desertu, makaronu patiekalai Pagrinde darau mesos, zuvies patiekalus, kotletukus, siubas esu virus (pries einant miegot ijungiu, o ryte, jau garuoja sriuba ant stalo 4u.gif )
Parasykite prasau kaip saltiena verdat,. kiek laiko uztrunka?
Vistu kojas suprantu verdat panasiai kaip "ciela vista". Jos tokios ale troskintos gaunas? As vista visad halogeniej kepu, nesu ant letapuodzio jos darius schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2012 10 06, 20:16)
Gaminu jautienos troskini, kiaulienos nugarines kepsni, plova, dar ziema darysiu cili, iv. kukuliukus ir pan smile.gif
Mano puodas issijungia automatiskai ir pereina i sildymo reazima. Tiesa, galima ji naudot "manual" reazimu, tada neissijungia, reik isjungt paciai. As dazniausiai nustatau programa, t.y. kiek valandu ir kokiu karstumu virti.

Ka daro jusu puodas - nezinau, gal reiktu pasiskaityt manual'a smile.gif

gal galite plovo gaminimo eiga parasyti.
Atsakyti
Gaminau vista pagal Katu-tiesiog super, dar jei sultinys pavyks, tai pamilsiu sita puoda taip pat 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2012 07 28, 20:17)
As ji isigijau neseniai, bet nesuprantu, kaip be jo galejau gyvent smile.gif Man labai palengvina vakarienes ruosima, plius ir skanu, ir darbo nera per daugiausiai.

Gaminau ne per daugiausiai dalyku - pora skirtingu jautienos troskiniu, ciela vista, po to is jos likuciu - sultini, bandziau sonkaulius (skanesniu nesu valgius), dar pagal Sonatina gaminau vistiena su ryziais ir slyvom - labai patiko, manau, ateity darysiu kazka panasaus i plova.
Tikiu, kad puode irgi viskas pasigamina, bet ta puoda reik priziuret smile.gif



Sveikos, mielosios, labai noreciau suzinoti is kur gauti lietuviska letpuodzio instrukcija?... Gal kuri netycia turite?...Fekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2012 10 06, 15:51)


o kokia ta višta gaunasi - kaip kepta ar kaip troškinta, ar dar kaip kitaip?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2012 12 16, 09:00)
o kokia ta višta gaunasi - kaip kepta ar kaip troškinta, ar dar kaip kitaip?



Man atrodo, kad panasiau i trsointa, nu tokia minksta mesa, dregna ir lengvai krenta nuo kaulu, bet kartu jaucias ir prieskoniai.

Kadangi ziemos sezonas, isbandziau sita cili recepta . Jis nera pritaikytas slow cookeriui, bet abai patiko. Man teko isvaziuot, tai tiesiog apkepinau mesa, viska sudejau puodant ir uzstaciau berods 4 val ant high. Kita karta mazinciau skysciu kieki, pvz sultinio ir buciau namuose, jei matyciau, kad gaunas per skysta, atidaryciau puoda ir troskinciau atidarytam.

Prie jo labai tiko si kukuruzu duona
Atsakyti
Sakykit merginos kokios mazdaug tu letpuodziu kainos Lietuvos parduotuvese? 4u.gif
Atsakyti
Nagi,mamytes,keliu temute i virsu rolleyes.gif Butu labai faina,jei kas pasidalintumet daugiau receptuku skirtu siam puodui.Labai labai domina ax.gif
Atsakyti