Sveikos,
Planuojame pirkti butą naujai statomame name. Noriu paprašyti pasidalinti patirtimi - kokių kilo prablemų, jį įsirengiant, gal susidūrėte su akivaizdžiu statybiniu broku, ir kaip jį išsprendėte.
Kaip tik šiuo matu įsirenginėjame naujos statybos būstą. Statė PST. Kol kas didelių statybos bėdų neaptikome. Didžiausia problema kol kas yra blogai sudėti langai viename kambaryje. Radome įtrūkusį lango rėmą
. Kadangi langai eina nuo lubų iki grindų - tai mane neramina to lango sandarumas, nes kažkur skaičiau
, kad pažeistas rėmas tai jau yralabai blogai. Nors kreipėmės į tą langų firmą kuri dėjo, ir jie jau buvo atėję - pasikrapštė, sako čia viskas gerai... Bet mane vistiek neramina - bet čia jau kita istorija...
O šiaip kol kas nieko baisaus neaptikome "psiu psiu psiu". Kadangi sienas statė jau mūsų samdyti darbininkai - tai kažko blogo gal nebus
Viskas manau paaiškėja po pirmos žiemos... Ir sandarumai ir brokai...

O šiaip kol kas nieko baisaus neaptikome "psiu psiu psiu". Kadangi sienas statė jau mūsų samdyti darbininkai - tai kažko blogo gal nebus

Viskas manau paaiškėja po pirmos žiemos... Ir sandarumai ir brokai...

mes jau praleidome viena ziema savo bute. Iki siol jokio broko nepastebejom. namas siltas, gera garso izoliacija. Tiesa yra vienas mikro itrukimas koridoriuje, bet tai normalu, nes namas seda. O be to jis toks mazas,kad matau tik as, kai valau sienas (vaiku nuciupinetas
) State "Atkirta"

Nu dėl sėdimo, tai jaučiu čia visiem naujos statybos namams gresia
Ką jau čia kalbėti apie naujos, jei savaitgalį pas tėvukus 20-ies metų senumo namas, kambarį tokį įtrūkimą radom
, kad teks tapetus perklijuot
O gal čia jau nuo senumo?

Ką jau čia kalbėti apie naujos, jei savaitgalį pas tėvukus 20-ies metų senumo namas, kambarį tokį įtrūkimą radom

O jūs man, kvailai, paaiškinkit - ar nebaisu, kad vaikas paslys, ir tie didžiuliai langai ne tokie stiprūs pasirodys. o gal yra kokia atitvarėlė?
Mes irgi siuo metu isirenginejam naujos statybos buta, na tai yra siokiu tokiu sienu nelygumu,kuriu nepastebejom,kai mums buta pridavinejo (jei butumem pastebeje,butu pataise). Didziausias baisumas buvo,kad kai buvo tas didysis baisusi lietus (po kurio potvyniai buvo), tai pradejo slapiuot palei langu virsu
Na,ten kazkokiu budu i bloku vidu ( namas blokinis) pateko vanduo ir prasimuse ties langais, na statytojai sake,kad rado ant stogo,pro kur tas vanduo tekejo ir kad pataise
Bet kad nuo to karto tokio baisaus ir ilgo lietaus nebebuvo,tai daugiau ir neslapiavo-tik va idomu,kaip bus,kai prasides liuciu sezonas

QUOTE(Babsė @ 2005 09 27, 20:24)
O jūs man, kvailai, paaiškinkit - ar nebaisu, kad vaikas paslys, ir tie didžiuliai langai ne tokie stiprūs pasirodys. o gal yra kokia atitvarėlė?
Nu žinok stengiuosi apie tai kol kas negalvoti labų labiausiai - nes aš labai jautri

QUOTE(agacaga @ 2005 09 27, 21:05)
Mes irgi siuo metu isirenginejam naujos statybos buta, na tai yra siokiu tokiu sienu nelygumu,kuriu nepastebejom,kai mums buta pridavinejo (jei butumem pastebeje,butu pataise). Didziausias baisumas buvo,kad kai buvo tas didysis baisusi lietus (po kurio potvyniai buvo), tai pradejo slapiuot palei langu virsu
Na,ten kazkokiu budu i bloku vidu ( namas blokinis) pateko vanduo ir prasimuse ties langais, na statytojai sake,kad rado ant stogo,pro kur tas vanduo tekejo ir kad pataise
Bet kad nuo to karto tokio baisaus ir ilgo lietaus nebebuvo,tai daugiau ir neslapiavo-tik va idomu,kaip bus,kai prasides liuciu sezonas 

Jei nepaslaptis

Paprastai namui suteikiama garantija kazkur 3-5 metai. per kuri statybos imone isipareigoja broka pataisyti.
Yra renkami gyventoju skundai ir pan., bet ar pataisys-tai jau nuo firmos sazines priklauso
Galima paskui po teinmus valkiotis, bet del irukusios sienos, prastos garso izoliacijos, kazin ar kas nors prasides su teismais. Gerai, kad dauguma firmu geranoriskai taiso brokus.
Yra renkami gyventoju skundai ir pan., bet ar pataisys-tai jau nuo firmos sazines priklauso

Galima paskui po teinmus valkiotis, bet del irukusios sienos, prastos garso izoliacijos, kazin ar kas nors prasides su teismais. Gerai, kad dauguma firmu geranoriskai taiso brokus.
Nu psiu psiu psiu - kol kas atsiliepė į visus mūsų skundus - kol kas - kaip bus vėliau neaišku, tikiuosi ir trūkumų daugiau nerasiu

"O tu gal kituose Modernaus busto blokiniuose namuose,ten kazkur palei Peugeot centra? "
Mes ten į modernaus namo blokinuką kraustysimės kitą vasarą, gal rudenį. Mūsų namuką ką tik pradėjo statyt, tai jau laukiam nesulaukiam. O apdailą teks žiemos-ankstyvo pavasario mėnesiais darytis. Gal kam irgi taip teko? Man kažkodėl atrodo, kad žiemą daug sunkiau viskas einasi...
Mes ten į modernaus namo blokinuką kraustysimės kitą vasarą, gal rudenį. Mūsų namuką ką tik pradėjo statyt, tai jau laukiam nesulaukiam. O apdailą teks žiemos-ankstyvo pavasario mėnesiais darytis. Gal kam irgi taip teko? Man kažkodėl atrodo, kad žiemą daug sunkiau viskas einasi...
musu buta tai jau baige tvarkyti. radome nemazai smulkaus broko, nors komisija jau nama pridave, tikiuosi statybinikai mums juos istaisys, nes kitu atveju nemokesim jiems likusios dalies pinigu kol nesutvarkys to broko. o siaip rekomednuoju kiekviena smulkmena ziureti ir tikrinti, nes tep lep siais laikais labai populiaru ir kuo anksciau tai pastebi tuo geriau...
Pas mane ne itin gera garso izoliacija. Ypac gerai girdziu virsutini kaimyna. O jis jau ne tokio jauno amziaus vyras. Kaip sakau, praktiskai gulu ir keliuosi su juo
- visada girdziu kada klojasi lova, nes jo lova turbut kazkokia isvaziuojanti. Ir jo zingsniai gerai girdisi. Isivaizduoju, kas butu, jeigu ten jauna seima su vaikais gyventu
State "Eika"