Įkraunama...
Įkraunama...

J'aime Paris!

Tik šią savaitę grįžau iš nuostabių atostogų Paryžiuje wub.gif Nors šis miestas buvo lankomas jau antrą kartą, tačiau išlipus iš lėktuvo vėl suvirpėjo širdis ir kūnu perbėgo šiurpuliukai. Tada ir suprantau... Paryžius - tas miestas, į kurį norisi sugrįžti vėl ir vėl.

Įspūdžiais, patirtais per šią kelionę, ir visa surinkta informacija noriu pasidalinti su jumis visais. Tikiuosi kiekvienas šitame pasakojime atras tai, kas jam bus naudinga mirksiukas.gif

Kadangi skrydis į Paryžių buvo iš Rygos, tai kelionė prasidėjo diena anksčiau - liepos 31 d. kai mes vykome į Rygą.

liepos 31 d.

Bendra info:
Kelionė į Rygą Lux Express autobusu - 60 Lt.
Kelionės trukmė - 4 val. 30 min.
Nakvynė hostelyje "Riga hostel" 1 žmogui 1 nakčiai - 4 latai.
Pietūs kavinėje 1 žmogui - 3,5 latų.

Taigi, kelionė prasideda 6 val 50 min. Tokiu metu atvykstame į Vilniaus autobusų stotį, kur turime susirasti 19 aikštelę, iš kurios išvažiuos autobusas į Rygą. Na, ir prasideda nuotykiai. Randam 18 aikštelę, randam 20 aikštelę, bet 19 tai ir nėra lotuliukas.gif Bet kadangi mes prieš keletą dienų buvom smagiai peržiūrėję Hario Poterio keletą filmų, tai jau žinom kaip rasti tarpinį variantą. Tad atsistojam tarp 18 ir 20 aikštelių ir laukiam. biggrin.gif Po kelių minučių privažiavo ir mūsų autobusas.

Daiktus susidedam į bagažinę, atiduodam bilietus ir renkamės vietas kur sėdėti. Kadangi labai jau knietėjo išbandyti naująjį Lux Express autobusą su visais jo patogumais, tai įsitaisėm iš karto už kavos aparato prie staliuko.

Foto:

user posted image

user posted image

Autobusas man tikrai patiko. Svarbiausia, kad gali daug darbų pakeliui padaryti. Prie kiekvienos sėdynės yra rozetė, kur galima pasijungti pvz. kompiuterį. Kol važiuojate, veikia bevielis internetas. Taip pat autobuse yra kavos aparatas, kur kava nemokama thumbup.gif ir kavų yra gal kokios šešios rūšys.

Taigi, kelionė į Rygą tikrai neprailgo. Iš Rygos autobusų stoties labai greitai radom savo hostelį. Pasidėję daiktus išėjome paklaidžioti po miestą. Nors iš tiesų, ten klaidžioti nelabai ir yra kur. Nustebino tai, kad Rygos senamiestis labai nedidelis, per gerą pusvalandį galima pereiti iš vieno galo į kitą.

O štai kelios foto iš Rygos senamiesčio:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Rygoje praleidom tik pusdienį, tad tiesiog pasivaikščiojom senamiesčiu, pasikėlėm į Reval viešbutį (nužvelgėm Rygą pro tualetų langus) lotuliukas.gif , pavaikščiojom pakrantėmis.

Kadangi nesinorėjo daug išleisti pinigų maistui, pasirinkom kompleksinius pietus kavinėje už 1,70 latų. Į šį kompleksą įeina sriuba arba salotos bei karštas patiekalas (daugiausia kepsniai su bulvėmis ir daržovėmis). Taigi už pietus dviems žmonėms sumokėjom 7 latus (3,40 latų kompleksiniai pietūs + alus) ax.gif

Šiaip parduotuvėse kainos panašios kaip pas mus, didelių skirtumų nepastebėjau (pvz. latviško alaus "Zelda" ar "Aldaris" skardinė parduotuvėje kainuoja 0,65 santimų).

Nakvojom "Riga hostel". Ėmėm pigiausią variantą 15 žmonių kambaryje (4 latai žmogui para). Kambarys nors ir nedidelis, bet gan jaukus, 7 dviaukštės lovos ir viena sudedama lova. Dieną kambaryje buvo labai karšta (ten yra tik keletas nedidelių langelių), bet naktį miegoti buvo visai pakenčiama. Kaip už tokią kainą netgi visai puikiai thumbup.gif Hostelio personalas - jaunimas, kreiptis galima bet kada ir bet kokiu klausimu. Vienintelis dalykas, ko pasigedau hostelyje - gerų kondicionierių. Hostelyje dar reikia palikti 10 latų užstatą, kai pasiimi raktus nuo hostelio. Tokia tvarka buvo įvesta tada, kai daugelis svečių užmiršdavo išsiregistravę palikti raktus smile.gif

Hostelio foto:

user posted image

user posted image

Atsakyti
rugpjūčio 1 d.

Judėjimas hostelyje prasidėjo nuo 7 val. ryto doh.gif Dar pusvalandį prasivartėm lovose ir nusprendėm keltis. Papusryčiavome jaukioje hostelio virtuvėlėje, kur galima naudoti tiek bendrus produktus, tiek ir savus. Pvz. hostelis nemokamai duoda forminės duonos, pieno, sausų pusryčių, džemo, tepamo sūrelio, sulčių, taip pat yra makaronų, miltų... (tiek spėjau užmatyti)

Į Rygos oro uostą nuo centro važiuoja 22 autobusas, darbo dienomis važiuoja maždaug kas 15 min, savaitgalį šiek tiek rečiau. Stotelė yra kitoje autobusų stoties pusėje. Autobusas važiuoja apie 30 min. Kelionė kainuoja 0,50 lato.

Ir štai mes pagaliau oro uoste, laukiam skrydžio į savo išsvajotąjį Paryžių thumbup.gif

user posted image

Nors skrydis truko apie 2 val 45 min, bet tikrai neprailgo. Skaitinėjom info apie Paryžių, dėliojomės kelionių planus, stebėjom vaizdus pro langus smile.gif

user posted image

Na, ir šiek tiek po vidurdienio mes jau Paryžiuje. Nuotaika puiki, oras nuostabus, atostogos prasideda!!! bigsmile.gif

Kelionė iš CDG oro uosto iki centro kainuoja 8,50 eurų. Išlipę iš metro patraukėme tiesiai iki savo išsinuomoto butuko. Užsiropštėm iki 6 aukšto doh.gif (lifto nebuvo), susipažinom su šeimininku, davė mums visokius nurodymus, aprodė kur kas ir paliko mus dviese džiaugtis savo atostogų pradžia smile.gif Butukas mažytis, bet labai jaukus. Telpa viskas ko reikia: dvigulė lova, staliukas, dvi kėdės, mažytė virtuvėlė, dušas.

Po kelionės jautėmės truputėlį pavargę, tad tam pačiam vakarui nieko neplanavom, tiesiog pasivaikštinėjom po aplinkines vietas.

Visai šalia mūsų namų buvo Place St-Sulpice, su gražiu fontanu ir remontuojama bažnyčia smile.gif

user posted image

Pakeliui užtikom du supermarketus - Franprix ir Monoprix. Išvada - Franprix pigesnis, Monoprix didesnis ir asortimentas platesnis. Nusipirkom lengvų užkandžių ir patraukėm į Luxemburgo sodus. Pirmiausia nustebino jų dydis ir žmonių daugybė smile.gif Nors aplink tvenkinį ir visur kitur buvo pilna kėdžių, tačiau beveik visos užimtos.
Žmonės buvo užsiėmę kas kuo: skaitė, žaidė šachmatais, miegojo ar tiesiog bendravo tarpusavyje. Visi prisinešę užkandžių, vyno, vandens smile.gif

user posted image

user posted image

Vakarą nusprendėme praleisti prie Notre-Dame katedros. Ten šalia žinojom, kad yra nedidelis parkelis. Tačiau tik nuėję pamatėm, kad jis vakare užrakinamas doh.gif Tad vyną gėrėme Senos pakrantėje wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2009 08 14, 19:45)
O kur info suradote apie butuka. Kurioj konkreciai vietoj gyvenote?


Butų nuomos ieškojau per šiuos puslapius:
• http://www.lodgis.com/en/paris/
• http://www.2binparis.com/
• http://www.parisatti...t-selection.asp
• http://www.feelparis.com/en/
• http://www.all-paris....category_2.php
• http://www.nyhabitat...rtment/vacation

Bet galiausiai apsistojau ties lodgis. Ten man pasirodė prieinamiausias variantas kainos ir kokybės atžvilgiu.

O gyvenau 6 rajone (Saint Germain des Pres). Visai šalia Luxemburgo sodų.
Atsakyti
Rugpjūčio 2 d.

Muziejų diena biggrin.gif

Iš anksto jau buvom susižinoję, kad pirmą mėnesio sekmadienį dauguma muziejų yra nemokamai. Tarp jų: Luvras, Musee d'Orsay, d'Orangerie bei Pompidou. Šios dienos tikslas ir buvo aplankyti šiuos keturis muziejus.

Pirmas taikinys - Musee d'Orsay (esantis arčiausiai namų) ax.gif

Jis dirba nuo 9.30 val. Atėjom šiek tiek po pusės dešimt, tai žmonių buvo doh.gif išsivingiavus "gyvatėlė" po visą aikštę. Čia matosi maždaug pusė tos eilutės:

user posted image

Buvom nusiteikę gerą valandą prastovėti eilėje, tačiau eilė judėjo ypatingai greitai. Jau po kokių 15 min atsidūrėm viduje. Įėjus į vidų daiktus peršviečia kaip oro uoste, patikrina ar ko nors įtartino nesineši. Na, ir tada jau pradedi savarankišką ekskursiją po muziejų.
Man asmeniškai didžiausią įspūdį paliko pats pastatas ir tai, kaip paryžiečiai sugebėjo geležinkelio stotį paversti tokiu meno muziejumi. Tikrai įspūdinga.

Čia keletas vaizdų iš šio muziejaus:

user posted image

Pragaro vartai:
user posted image

Edgar Degas. Jaunoji keturiolikmetė šokėja:
user posted image

Vaizdas pro langą:
user posted image

Būdami šiame muziejuje būtinai užlipkit į patį viršų. Atsiveria tikrai įspūdingas vaizdas.

user posted image

Muziejuje taip pat veikia restoranas, tad jei tik turėsit laiko ir noro, būtinai apsilankykit.

user posted image
Atsakyti
Aplankę Musee d'Orsay perėjom į kitą Senos pusę ir nužingsniavome į Jardin des Tuileries pakraštyje esantį Musee de l'Orangerie.

Nuėję apsidžiaugėm, kad eilutė visai mažytė. Bet tas džiaugsmas greitai baigėsi, nes eilė judėjo labai lėtai. Prastovėjom nepilną valandą. Tik priėję arčiau pamatėm, kad įleidinėja grupelėmis, o ne visus iš karto, todėl ir susidaro eilė.

Musee de l'Orangerie:
user posted image

Pats muziejus gana nedidelis. Žinoma, didžiausią įspūdį paliko Claude Monet "Vandens lelijos". Stovėjau prieš tą paveikslą ir tyrinėjau kaip jis ten nupieštas ax.gif Iš tiesų įspūdinga, kai iš arti priėjus visas piešinys atrodo kaip atskirų brūkšnelių ar potėpių derinys, bet kai paeini toliau, tada visa tai susilieja į nepaprastą paveikslą... Tokios mintys man kilo, kai nesu jokia meno specialistė blush2.gif

user posted image

user posted image

Šalia Orangerie muziejaus stovinti Rodino "Bučinys" skulptūra:
user posted image

Bet kaip suprantu, čia kaip ir kopija. Nes tikrąjį jo kūrinį "Bučinys" mačiau Rodin'o muziejuje. Vat ir lieki žmogus nesupratęs, kur tikra, o kur tik kopija, kai tiek daug panašių pridaryta doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip nekeista, skulptura "mergaite a la balerina" neperseniausia maciau Niujorko Metropoliteno muziejuje,ir Monet "Vandens lelijas" Moma muziejuj (Modernaus meno muziejuj).Klausimas,kurioje pasaulio salyje eksponuojamas originalas?
Atsakyti
Labai malonus fotoreportažas smile.gif Dėkui 4u.gif


Jei dėl Rodeno, tai kiek pamenu, visos skulptūros esančios Rodeno muziejaus viduje yra originalios, o lauke stovinčios - kopijos. Taip, matyt, bando išsaugoti originalus.
Atsakyti
Tęsiu pasakojimą smile.gif

Kam svarbus suvenyrų klausimas, tai visuose muziejuose jų kainos panašios. Pvz. magnetukai kainuoja apie 3,5 eurų, knygų skirtukai - apie 1 eurą.

Išėję iš d'Orangerie trumpam stabtelėjome Jardin des Tuileries papietauti. Toliau mūsų kelionės tikslas buvo nueiti iki Place Vendome, Palais Royal, ir galiausiai į Luvrą.

user posted image

Seniausias Ritz viešbutis Place Vendome aikštėje.
user posted image

Nuėję iki Palais Royal šiek tiek nusivylėme, nes visa aikštė remontuojama ir uždaryta. Tad beliko tik įsivaizduoti, kokia ji turėtų būti iš tiesų, ir šiek tiek pasivaikščioti po Jardin du Palais Royal.
user posted image

Kas eisit į Luvrą, patariu eiti nuo Palais Royal pusės. Ten eilių visiškai nėra. Tuo tarpu, kai pro stiklinę piramidę visi laukė eilėse, mes pro kitą pusę visai be eilės įėjom. Tik praėjom patikrinimą, nusileidom eskalatoriais ir patekom į vidų smile.gif

O viduje vaizdas štai toks doh.gif
user posted image

Žmonių galybė, praeiti neįmanoma, oro po ta stikline piramide irgi beveik nelikę doh.gif Tik griebėm Luvro planus ir nulėkėm į tolimiausią kampą nuspręsti kur eisim.
Papildyta:
Kadangi Luvre buvom jau antrą kartą, tai pasirinkom tas vietas, kurių dar nebuvom matę. Na, ir žinoma, dar reikėjo patenkint smalsumą ir nueiti iki Mona Lizos ir pasižiūrėti kiek ten žmonių susirinkę lotuliukas.gif

Taigi, šiek tiek foto iš Luvro:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Galybė žmonių prie Mona Lizos:
user posted image

user posted image

Atsakyti
Po kokių trijų valandų pasivaikščiojimo po Luvrą vėl išėjom į gryną orą smile.gif Susiradom Starbucks'ą, pasiėmėm kavos ir nukeliavom į prie Chatelet les Halles esantį parkelį.

P.S. Starbucks'e kavos kainos: juodos kavos mažas puodelis - 2,5 euro, šaltos latte kavos mažas puodelis - 3,5 euro, dar galima užsisakyti kokio nori sirupo. Tai kainuos papildomai 0,40 euro.

Kandangi Centre Georges Pompidou dirba iki berods 21 val., tai jį pasilikom paskutinį sąraše. Nuėję ten nustebom, kokio ilgio eilė iki įėjimo doh.gif Bet mes iki stovėjimo eilėje sumąstėm nueiti iš visų pusių tą pastatą apžiūrėti ir ką gi atradom, kad einant nuo kitos pastato pusės (ten kur galybė tų vamzdžių) visai nėra eilių prie įėjimo. Tad tada patraukėm tiesiai ten ir ką gi - vėl daiktų patikrinimas ir mes viduje thumbup.gif

user posted image

user posted image

Eilė žmonių, laukiančių įėjimo į Pompidou doh.gif
user posted image

Iš Pompidou atsiveria visai nebloga miesto panorama.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Pakeliui į namus dar praeinam paplūdimį Senos pakrantėje.

Miesto paplūdimys:
user posted image

Na, ir vakarėjantis miestas:
user posted image
Atsakyti
ačiū už pagyrimus ax.gif 4u.gif o tęsinys būtinai bus, dar daug dienų liko neaprašytų smile.gif

Apie butą:

Buto nuoma: 385,70 eurų (115 eurų iš karto reikėjo persiųsti, likusius 270 eurų reikėjo sumokėti kai atvažiavom).
Užstatas: 385,71 euro (grąžinamas). Nors vietoje sumokėjome 380 eurų (neturėjom smulkių) lotuliukas.gif
Mokestis agentūrai (Lodgis): 116,43 euro.
Buto draudimas: 35 eurai.

VISO: 536,13 euro. (9 paros, 2 asmenys).
1 para 1 asmeniui - 29,78 euro.
Atsakyti
rugpjūčio 3 d.

Kadangi pagaliau atėjo pirmadienis, iš pačio ryto traukėme į metro nusipirkti Navigo kortelės. Buvom jau prieš važiuodami nusprendę, kad nemažai važinėsim ne tik centre, bet ir į 2, 3 ar 4 zonas, tad kortelę pirkti buvo ir pigiau, ir patogiau.

Taigi, sąmata smile.gif

Pati plastikinė Navigo kortelė - 5 eurai.
Kortelės papildymas savaitei, norint važinėti 1-4 zonose - 27,90 eurų.
VISO: 32,90 eurų.

Beje, gal kažkam bus aiškiau, kai papasakosiu kaip viskas vyksta. Nes prie informacijos dirbo žmogus, kalbantis tik prancūziškai, ir jis mums bandė sava kalba išaiškint kaip tą Navigo kortą gaut, bet mes jo nelabai supratome doh.gif

Taigi, pirmiausia reikia nueiti prie bilietų automato, ten pasirinkti kalbą. (visa laimė, kad bent čia anglų kalba buvo) lotuliukas.gif Tada susirasti kur yra Navigo kortelės, pasirinkti kiek jų reikia, ir susimokėti (viena kortelė - 5 eurai). Kolkas čia mokama tik už tai, kad nori gauti pačią kortelę. Kai susimoki už korteles, su tuo kvitu nueiti prie informacijos ir ten gauni Navigo kortelę ir dar vieną popieriuką. Ant jo reikia užklijuoti savo nuotrauką. Po to vėl grįžti prie aparato, padedi Navigo kortelę į jai skirtą vietą, tada susirandi kur yra kortelės papildymas ir pasirenki kokioms zonoms ją norima papildyti. Kai viskas atlikta, sudedi Navigo kortą ir tą kitą popieriuką kur su nuotrauka kartu, įdedi į tokį dėklą (kuris gaunamas su kortele), ir viskas. Važinėjiesi sau visą savaitę sėkmingai, nesukdamas galvos, kad kiekvieną dieną reikia pirkti bilietus.

(ech, gal kaip nors supratot, kaip viskas vyksta.....) ax.gif

Beje, Navigo kortą su tą lapelį su nuotrauka visada reikia laikyti kartu, nes kaip suprantu, vienas be kito negalioja. Be to, keletą kartų prie metro išėjimų buvo kontrolė, tikrinanti visus išeinančius iš metro. Taigi, nesvarbu ar jūs su Navigo, ar su paprastu vienkartiniu bilietėliu, turėkit juos po ranka, nes gali tekti bet kada juos parodyti.

Iš tiesų man Navigo kortelė labai patiko, nes gali važinėti kiek nori ir kur nori visą dieną, nesi pririštas prie susiplanuotos veiklos ir t.t. Tikrai super dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Šios dienos tikslas buvo aplankyti šiek tiek toliau nuo centro esantį Buttes-Chaumont parką.

Man patiko tiek parkas, tiek ir pats miesto rajonas (nežinau, ar jis kaip priemiestis vadinamas, ar dar pats Paryžius skaitosi).

Keletas vaizdų iš pačio miestelio:

user posted image

user posted image

Vynuogių medžiai:
user posted image

user posted image

Na, o parko vaizdai manau viską papasakos daug geriau negu aš smile.gif Užteks pasakyti, kad šitas parkas tikrai labai jaukus, gražus, žalias, ir jame bus smagu tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms ramiai pasivaikščioti ar pavėsyje pasėdėti, tiek ir jaunimui smagiai pabendrauti išsitiesus kur nors ant žolytės smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Iš parko nuvažiavome į Park de la Villette. Na, iš tiesų po Buttes-Chaumont parko grožio, Vilette man įspūdžio nepadarė. Žinoma, galbūt reikėtų visur viduje ten vaikščiot, pažiūrėti kokį filmą tame stikliniame rutulyje, bet mums visai nesinorėjo gražią dieną lįsti į pastatų vidų smile.gif Bet kas nustebino, kad daugybė vaikų žaidimų aikštelių. Jau mažieji tai tikrai turės ką veikti smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Iš Villette nuvykome iki pat Defence rajono. Jau kai įsigijome Navigo kortą, tai iš smaginomės iš peties tą dieną lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Defence arka išties didžiulė ir tam tikrą įspūdį paliko, bet vis tik... Tai dangoraižių ir stiklinių pastatų rajonas, kuriame ir žalumos nedaug, ir šiaip nėra jau taip ir jauku. Tad šiek tiek pasivaikštinėję po aikštę, užklydome į didžiulį prekybos centrą.

O va ten tai atradom super dalyką. Supermarketą "Auchan". Jis per tris aukštus, kuriuose galima rasti VISKO. Nuo aprangos ir avalynės iki vyno, vandens, degtinės ir t.t. biggrin.gif
Na, ir kas mums buvo svarbiausia, ten viskas gerokai pigiau negu centre esančiose parduotuvėse. Pvz. palyginimui: paprastas stalo vanduo "Cristalline" miesto centre parduotuvytėse ar šiaip prekybos centriukuose kainuoja nuo 1,5 iki 2 eurų. Pigesniame prekybos centre "Franprix" jis kainuoja 0,50 euro. Tuo tarpu "Auchan" supermarkete jo kaina..... 0,17 euro. Vat ir palyginimas smile.gif

O šiaip kitos kainos tame prekybos centre tokios:
"Coca cola" skardinė - 0,60 euro.
Pomidorų 1 kg - 1,15 euro.
Bulvės fri 1 kg - apie 1 eurą.
3 arba 4 ledai ant pagaliuko supakuoti į dėžutę - nuo 1 euro.

Aišku, čia smulkmenos, bet iš to galima susidaryti vaizdą, kad ir Paryžiuje galima visai nebrangiai apsipirkti mirksiukas.gif

O vakare nusprendėme vyno atsigerti prie Eifellio ax.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti