Įkraunama...
Įkraunama...

Akių gydimas lazeriu?!

Gal kam nors buvo atlikta regejimo korekcija lazeriu???  :-XTiesiog labai siuo metu man aktualus klausimas. Visur tenka skaityti tik gerus atsiliepimus ;D, bet visgi dar neramu ???. Ar neteko girdeti ir nusivylimu? [smiley=000165.gif]
Atsakyti
O as zinau, kad dar galutinai neistirtos pasekmes. T.y. efektas yra, bet kiek jis tesiasi, neaisku. O ir paskui gali pradeti randet ragena - atsiranda astigmatizmas. O tai sudetingiau koreguot, nei paprasta trumparegyste. Nors, kai kuriems tai nesvarbu, kas bus senatvej, ar po 20 metu.
Pasakysiu fakta. Patys akiu gydytojai neskuba sito daryti. Nors Lt neprisimenu, kad buciau sutikusi akiniuota okulista. Bet ne LT esu pabuvojusi akiu ligu skyriuje, kur visi (!)gydytojai - akiniuoti. Isvados pacios uz save kalba.
As , aisku, kalbu apie pasirinkima. Nes, kai yra butinybe, diskusijos nereikalingos.
Atsakyti
O mano gydytoja pasakė: "Pjautas daiktas yra pjautas daiktas ir nesvarbu kad su lazeriu", taigi tavo teisė rinktis, bet aš nerekomenduoju. Manau tai daug ką pasako. Beje, kitas klausimas - kodėl jei ta operacija tokia jau nekalta, jos nepasidaro patys akių ligų gydytojai, o mieliau renkasi akinius?  ??? Visi mano sutikti oftamologai buvo su akiniais  ???
Atsakyti
Mano vyras pernai pasidare. Labai patenkintas. As siemet darysiuos, tikiuosi si menesi nueiti i ta klinika Vilniuje. Tai eileje dar apie pusantro menesio pastovesiu ir, manau, dar rudeni galesiu pasidalinti ispudziais.  :smile.gif
Atsakyti
Vilniuje yra du varijantai, kiek man zinoma. Brangesnis kainuoja virs 4000, tiksliai nepamenu. Kitas keliais simtais pigesnis. Brangiuoju atveju trumpesnis gijimo laikas, maziau asarojimo, maziau pooperacinio skausmo. Tos operacijos metu lesiukas pjaunamas ir veliau vel priauginamas (oi, bijau, kad ka ne taip pasakysiu). O pigesniuoju atveju"slifuojamas" lesiuko pavirsius.

Tiesa, nors Kaune isigyta aparatura veliau, nei Vilniuje, taciau Kauno aparatura senesnes kartos.

Daugiau parasysiu po konsultacijos, nes dabar bijau , kad debeseliu pripaisysiu tongue.gif.
Atsakyti
As jau pasidariau operacija liepos menesi ir nuosirdziai noriu perspeti ir patarti - nedarykit operacijos Kaune. Man padare blogai. Pradzioje labai nusivyliau, dabar stengiuosi apie tai daug negalvoti. Vilniuje, konsultacijoje, pasake, kad dabar reikia laukti pora metu, o po to gal atsiras naujesnes kartos lazeriu, galinciu viska istaisyti. Zodziu, mazyte viltis yra, bet tikriausiai jau butu baisoka vel pasitiketi. Kaune man isoperavo taip, kad is trumpareges tapau toliarege. Va taip. O be to dar nukreivojo kazkur i sona, tai dabar ir akiniai nelabai koreguoja. Nelabai linksmos zinios. Vaikstau be akiniu, i toli matau geriau nei anksciau, bet dar ne iki galo, o stai dirbti kompiuteriu sunkoka, skaityti taip pat. Taigi ziurekite atidziai, kur kreipiates. Sekmes!
Atsakyti
Labai liudna zinia sad.gif. Pamenu, kai vyras daresi operacija, tai jam ant peties Vilniaus chirurgai verke, kad Kaunas nusipirko sena aparatura. Pirma, tai todel, kad kainas numus. O antra- svarbiausia, kad su ta aparatura gali buti daug broko pridaryta, kas zmones atbaidytu nuo tokiu operaciju :-[.

Na, i konsultacija vis del to nueisiu. bet jau nebesu 100 proc. teisi, kad operuosiuos....
Atsakyti
Gal cia taip tik Kaune. Kai buvau Vilniuje, man patiko tas gydytojas ir, apskritai, pati konsultacija. Gaila, kad ne pas ji pirma pataikiau. Tiesiog truko informacijos. Pirmiausiai po ranka pakliuvo kaunieciu gydytoju internetinio puslapio adresas, tai ten ir kreipiausi - maniau, kad tie patys gydytojai vazineja is Vilniaus.
Atsakyti
Kiek aš žinau, tas pats gydytojas turi akių ligų kabinetus tiek Vilniuje, tiek Kaune, dabar tiksliai nepamenu to gydytojo pavardės, bet berods Gutauskas.
Norėjau ir aš tą operaciją darytis, bet tada liepė laukti pusę metų (na man vasarą akys šiek tiek pagerėja, žiemą nusilpsta ir taip visada), nes dar trumparegystė dar nestabilizavusi, bet taip ir nenuvažiavau, kai pasikonsultavau su savo nuolatine okuliste.
Atsakyti
Mano pazistamai atliko akiu korekcija lazeriu toks garsus latviu gydytojas. Pas ja buvo -9 abiejose akyse. Po operacijos jai kelias dienas isvis liejosi vaizdas, negalejo nieko iskaityti, o apie Tv ne kalbu nebuvo. Taip pat ir vairuoti negalejo. Praejus kiek dienu (savaitei beveik), jau galejo vaikscioti be akiniu, viska mate ;D! Bet... praejus 1 men po operacijos vel pablogejo akys. Bet jau ne i minusa, o jau i pliusa: +4 ohmy.gif. Isvada: vis tiek reikia nesioti akinius. Tik beda, kad neprimato nei is arti, nei is toli sad.gif. Reiks vel pakartoti operacija :-/
Atsakyti
Kitty, Gutauskas turi kabineta ir Vilniuje ir Kaune, bet Kaune operuoja dar ir kiti gydytojai.
Atsakyti
Merginos. pasakysiu ish mano vyro patirties: tiek linzes tiek lazeriai nera gerai. Veiksmas vyksta ne Lietuvoje. Mano vyrui jau senokai abi akys - 12. Kazhkada jam lazeriu buvo "priauginta" beatshokanti tinklaine.( Ar to reikejo - klausimas, bet gydytojas buvo naujai isigijes aparatura.. gal tiesiog buvo pakilime ir lazeriavo visus i kaire i deshine). Vyras apie 15 metu praneshiojo linzes. O shiandien rezultatas toks, jog neaishku kodel susidrumste ir surandejo jo ragena ir gydytojai nezhino tikrosios priezhasties ir jokiu vilchiu gydantis tepaliukais ar tabletemis nebeteikia. Vienintele alternatyva - ragenos persodinimas arba gyvenimas prieblandoje. Linzes uzhdraustos, galima uzhsideti tik tuos "banaliais" tapusius akinius. Apie lazerius siulau susimastyti ir ..pasiteirauti zhmoniu, kuriems po operacijos praeje 15 - 20 metu. Pasinaudokite galimybe pasimokyti ish svetimu klaidu, o ne ish savo. Galima eksperimentuoti su daug kuom, bet ne su akimis. Chia butu toks mano jums patarimas.
Atsakyti