Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras jaučiasi šeimos galva

QUOTE(Molė @ 2014 03 07, 08:40)
Brangioji, tai kodėl tiek temų būna sukurta, kur moterys guodžiasi, kad vyrai nieko nemoka? Šluotą gal ir sugebės nulaikyti, bet jam gal nekils mintis  jos į rankas imti, jei lig šiol kažkas kitas tuos darbus darė, tai galvos, kad ir toliau kažkas padarys biggrin.gif
O jūsų mama , žiūriu, neišmokė svetimų žmonių netujinti g.gif
Gal išmokit skaityti, jei šeimoje lygiaverčiai santykiai, tai negali vienas visko daryti g.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

nemoka ar nenori? Aš irgi skundžiuos, kad nemoku tepalų patikrinti ar langų skysčio lygio, ar padangą pakeisti nors puikiai moku, tiesiog man nepatinka to daryti, tingiu.
Turi savivertės problemų, kad įvardis "tu" tau reiškia nepagarbą?
Aš ir moku skaityt tu irgi perskaityk temą, kai moterys būtent to ir nori, kad vyras po darbo dar ir namuose apsitvarkytų nes "ak, žmona tokia pavargusi nuo vaiko auginimo".
Atsakyti
Man įdomu, ko vaikas išmoksta iš tokios tėvų pozicijos"

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 10:29)
jei su savo pametinukėm būčiau 4 metus namie ištisai tupėjusi, aišku, kad ir man tektų keliais-alkūnėm namus šveist, bet netupėjau, todėl ir uždirbu ir ant namų tvarkytojos, ir ant indaplovės ir niekas man nepapriekaištaus, kad namie sėdžiu. Tada vyras ir jaučiasi šeimos galva, kai moteris nesugeba uždirbti bent apylygiai kaip ir jis, jau nkalbant apie didesnį uždarbį.


viskas suvedama į uždarbį ir nuvertinamos mamos, kurios lieka namusoe su vaikais bent kurį laiką.

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 10:47)
tavo teisė rinktis - gali vyrui ant sprando tupėt, o gali ir netupėt.



Tas pats.

QUOTE(Ciccio @ 2014 02 28, 18:49)
deja, bet auga vaikai patys, vaikus reikia auklėt. Mano vaikai žino, kad norint pernelyg nesirūpinti buitimi, reikia uždirbt, o ne namuose apie puodus trepsėt.


Pagimdei ir varyk į darbą, nėr čia ko namie tupėt.

Ko mokosi dukros, ko mokysis sūnus? g.gif

Jei ką, aš pati iš tų namie neužsisėdinčių ir uždirbu tiek kiek mano vyras, bet nesureikšminu to, ir mano motyvacija visiškai kita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 kovo 2014 - 09:00
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 09:45)
nemoka ar nenori? Aš irgi skundžiuos, kad nemoku tepalų patikrinti ar langų skysčio lygio, ar padangą pakeisti  nors puikiai moku, tiesiog man nepatinka to daryti, tingiu.
Turi savivertės problemų, kad įvardis "tu" tau reiškia nepagarbą?
Aš ir moku skaityt  tu irgi perskaityk temą, kai moterys būtent to ir nori, kad vyras po darbo dar ir namuose apsitvarkytų  nes "ak, žmona tokia pavargusi nuo vaiko auginimo".

Čia ne mano savivertės problema, o jūsų tėvų auklėjimo spraga g.gif
Na ir kas, žmona dirbo namuose dieną, vyras darbe, ir kas čia blogo, jei jie ir namuose dar kartu pasidarbuos po savo darbų , ar vyras vaikus pasaugos g.gif
Beje, aš pati marčią mokiau, kad jau geriau su mažu vaiku tegul pamiega, pailsi negu, kad nemiegojusi pultų vakarienę ar pietus vyrui ruošt. Paskui mamos pervargusios ir į depresijas puola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 kovo 2014 - 09:08
QUOTE(Molė @ 2014 03 07, 10:04)
Na ir kas, žmona dirbo namuose dieną, vyras darbe, ir kas čia blogo, jei jie ir namuose  dar kartu pasidarbuos po savo darbų , ar vyras vaikus pasaugos g.gif


Cicio teigia, kad žmona nė velnio nedirba, kadangi neuždirba, būdama namuose. Ir apskirtai, žmona verta tiek, kiek uždirba ir "nesėdi vyrui ant sprando", bendro vaiko auginimas - tai sėdėjimas ant sprando.

Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 09:45)
kai moterys būtent to ir nori, kad vyras po darbo dar ir namuose apsitvarkytų  nes "ak, žmona tokia pavargusi nuo vaiko auginimo".


Cicio tu nesinervuok biggrin.gif Esmė yra tokia, kad tu vertini pagal save. Aišku, taip ir turėtų būti. Bet pas kitus žmones yra skirtingos situacijos. Dauguma mamų būdamos namuose gamina PAČIOS savo šeimai maistą, kurio kiekis, įvairovė priklauso nuo tam tikros šeimos poreikų (kažkas alergiškas, kažkam gal virškinimas ne koks, kažkas gal po ligos, operacijos), pav. na negaliu sakyt, kad iš Maximos kažko neesam valgę, bet tai retas patiekalas mūsų namuose, kai jau labai greit reikia, tokio maisto aš pati nevalgau, o duoti vaikams schmoll.gif schmoll.gif . Ne visi gali iš mamų vežtis maisto, nes viena neturi galimybių, kita esantys sveiki mano, kad patys gali pasidaryti. O įvairaus maisto gaminimas atima laiko. Kitas dalykas, ne visos gali (ar nori) samdyti namų tvarkytoją. Taigi, viena yra kai truputį apsitvarkai po tvarkytojos, visai kas kita kai pati viską tvarkai. Kitas dalykas, ne visos mamos nustumia vaikus žaisti tik su tėčiais, jos ir pačios su jais labai daug užsiima, yra juk dar ir su negalia vaikų, su spec. poreikiais, su kuriais daug dirbdamos mamos daro stebuklus.
Aš noriu pasakyti, kad gerai tau užsidėti karūną, kad va vyrui nieko padėti nereikia po darbo, kad tu atsakinga už namus ir puikiai susitvarkai, kai maistas užsakomas ar iš maximos, yra namų tvakytoja, o su vaikais užsima jų tėtis, jam geriau sekasi. Jokiu būdu tai nepriimk, kaip kažkokio priekaišto, nes kaip nori taip gyveni, tačiau atimk iš tavęs visus užsakymus susijusius su maistu, pati gamink viską, atimk tvarkytoją ir užkrauk pareigą užsiimti su vaikais. Kažin ar tą patį kalbėsi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 03 07, 09:19)
Cicio tu nesinervuok  biggrin.gif

Aimėja, tiek kiek perskaitau tavo pasisakymų kitose temose, tai tu visuomet visoms sakai "nesinervuok" (beje, taisyklingai reikėtų sakyti - nesinervink). Jei tau visos aplinkui tokios nervingos, tu gal savo nervus pasitikrink? smile.gif
Taip, sutinku, kad visos situacijos skirtingos - aš ir pati ne visuomet galėjau sau leisti tai, ką leidžiu dabar. Pasukau tuo keliu, kad man geriau dirbti darbe, nei dirbti namuose. Moterys gali rinktis. Todėl, jei moteris pasirenka namų šeimininkės kelią - ji ir dirba namų šeimininkės darbus, už ką dėtis karūną? Jei abu su vyru dirba, tada ir buities darbai per pusę. Vaikai bendri, bet moterys kažkaip nelinkusios savo vaiko auginimo atostogų dalintis su vyrais. O kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 07 kovo 2014 - 09:38
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 10:27)
Vaikai bendri, bet moterys kažkaip nelinkusios savo vaiko auginimo atostogų dalintis su vyrais. O kodėl?


aš pasidalinau, net nesidalinau - atidaviau visas biggrin.gif Tai turbūt maniškis dabar sėdi man ant sprando.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 03 07, 09:41)
aš pasidalinau, net nesidalinau - atidaviau visas  biggrin.gif Tai turbūt maniškis dabar sėdi man ant sprando.. g.gif

tik tu pati ir gali atsakyti į šitą klausimą.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 07, 05:30)
1.Užtenka nueiti į bet kurio prekybcentrio tualetą ir ten pamatai, kaip moterys gerbia valytojos darbą - apvaro ne tik tuliko kraštus, bet ir grindis.

O kaip žmonės elgiasi su kasininkėmis? Ir dažniausiai, kažkodėl tie, kurie nuo tų kasininkių socialine padėtimi niekuo nesiskiria.


Buitiniai darbai laikui bėgant dar labiau nuvertės, nes tobulėjant technikai dar didesnė jų dalis bus atliekama automatizuotai.

1. Ne visi. Savanoriavau kazkada tarptautinej stovykloj, tai, prisipazinsiu, budavo baisu del moteriskiu higienos WC patalpose. Baisesniu dalyku turbut niekur negali regeti. surinkdavau visas siuksles, maisto likucius, kruvinus besivoliojancius paketus, prilipintus net ant sienu. turbut jokie vyrukai tokiu dalyku nera mate. man ne tas pats - praeiti pro sali; tipo, cia ne mano shudas - tai manes neliecia. bigsmile.gif

2. Manau, irgi ne visi. as labai gerbiu kasininkiu darba, kai po itemptos dienos uzbegi i maxima, o dar reiktu paciam prekes ant greituju susivesti? kiek tokiu susivestu? kokios grustys ir eiles susidarytu, o uz menkiausia klaidele ivedinejant i kompiuteri- kaip kad kasininkei - nurasytu tau nuo atlyginimo.

3. taip, robotai daug kur pakeis zmones. taciau as tai vertinu labiau neigiamai nei teigiamai. kare tai gerai, o socialiniame gyvenime? mokyklu/mokytoju, pvz nebebus, isskyrus pradiniu klasiu. na, matysim. ax.gif is esmes, kaip kitoj temoj rasiau, zmones maziau dirbs, darbo diena sumazes iki 4 val per para, zmones daugiau laiko skirs savo hobi... utopija? gal. o gal visai kitaip tas scenarijus pasisuks...
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2014 03 07, 08:40)
...
O jūsų mama , žiūriu, neišmokė svetimų žmonių netujinti g.gif
...

Jokiasi puodas, kad katilas juodas smile.gif

Pastaba - virtualizacijos laikais "svetimo zmogaus" savoka labai neapibrezta patapo - kazko neprisimenu, kad prisistaciusi butumete smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 07 kovo 2014 - 10:05
as irgi, Mole, nesuprantu, ko "Jus" taip isizeidete. tujintis manau normalu - virtualus aspektas tai leidzia.
"Jusinimas", atvirksciai, sukuria neretai saltumo ir atsitolinimo ispudi.
Atsakyti
Given, aš ir nesakau, kad visi, tačiau deja, bet dar pernelyg daug žmonių manančių, kad valytoja ar kasininkė nevertos elementaraus mandagumo.
Atsakyti