Įkraunama...
Įkraunama...

Akita

QUOTE(pumpulpulka @ 2015 09 01, 13:58)
Šhibuko šukavimas

Čia kasdien šukuojant tiek gėrio būna???  biggrin.gif

Nebent šerimosi periodu. Jų pokailis tankus. Taip kad plaukų bus. Ir nemažai. Na, bet jei siurblys patinka... biggrin.gif pasiskaitykit šią temą nuo pradžių. Viskas, kas būdinga akitoms, tinka ir šiboms. Čia minėjo, kad geriau būtų akitą laikyti lauke.
Atsakyti
QUOTE(pumpulpulka @ 2015 08 29, 18:32)
A. (+ kailis smirda?, o shibų kiek girdėjau nesmirda, tik reikia pastoviai šukuoti).

B. Dėl veislynų - internetas meta du LT veislynus. Abu parodoje sutikti šeimininkai šunis pirko iš to pačio asmens, mes jo pavarde veislyno nerandame, bet mes nebūtinai norime pirkti iš būtent to asmens. Apie veislynus klausiau, nes gal atsiras čia daugiau žinančių.

C. O dar klausimas shibų turėtojams, patelę ar patiną patartumėte laikyti žmonėms be patirties šitam reikale. Ar tai nesvarbu? Mes kergti neplanuojam.


A. nezinau ka reiskia smirda? sunisko kvapo vistiek turi tas kailis, bet man tai kvepia biggrin.gif o jei dazniau maudyti, tai manau kvapo isvis nesijaustu. Bet namie suns kvapo tikrai nera. Pas veiseja buvom ne karta, nu ten tikrai sunys visur karaliauja, bet kvapas visai neisimine. Vadinasi darau isvada, kad jo nera smile.gif

B. nezinau ka meta internetas, as radau savo laiku vieninteli zmogu, kuris tikrai rimtai tuo uzsiima ir jau ne vienus metus. Kalbejausi su kitais shibu seimininkais parodoje, nes dauguma sunu buvo jo veisimo, visi patenkinti. Taigi pas ji ir kreipemes. Dabar turim uztikrinta pagalba bet kokiais atvejais, visada visko galim paklaust, pasitart kaip ir kas. Always online kaip sakoma. O kadangi tai musu pirmas rimtas suo, taigi bendravimas su veiseju tikrai labai svarbu. Del to faktoriaus atmeciau pirkimo is uzsienio galimybe.

C. mes iskart norejome patino, isoriskai man patinai labiau buvo prie sirdies, tokie israiskingesni. Kadangi norejome dalyvauti parodose, todel domejomes kaip sekasi kalems ir patinams, kuriems geriau ir pan. Tai susidariau vaizda, kad perspektyviau tureti patina.

Del sukavimo - kol kas katinas seriasi labiau nei shibukas biggrin.gif bet ateis ta diena, kai jis parodys ka gali smile.gif per serimosi sezona kiek maciau nusiseria vos ne per puse suns mases. Tai plauku tikrai bus. Musiskis kol kas tik auginasi juos.

Pirmoj parodoj (foto ne as, jeigu ka smile.gif )
Atsakyti
Po kolkas tik domiuosi bet pastebėjau kad akitos labai skirtingos vienos aukštos ir lieknesnės, kitos raumeningesnė žemesnės platesniais ir siauresniais snukučiais. Seniau galvojau gal tai petai ar negrynakraujai maišyti.... bet darba žiūriu kad amerikietiškos, inu .... kaip suprantu tai lemia ir charakterį ir temperamentą. Ar galėtu man kas atsakyti kaip iš tikrūjų yra ir kokios jų rušys būna.
Atsakyti
Sveiki, sunininkai 4u.gif

Esu drabuziu (zmonems mirksiukas.gif ) prekes zenklo Stylish Paw ikureja smile.gif Naujai, laisvalaikio drabuziu visai seimai, fotosesijai ieskome suns. Akita yra super grazus suo. Ar butu Jusu tarpe visiskai stabilus, paklusnus grazuolis Akita, kurio seimininkai leistu sudalyvaut fotosesijoje?
P.s. atleiskit, bet suniuko ieskome grynaveislio, t.y. su kilmes dokumentais 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Sveiki, rugpjūčio mėn. įsigyjau akita inu šuniuką, dar nebuvo nė akimirkos kaip būčiau pasigailėjusi. Šuniukas nuostabus, labai protingas ir draugiškas, tačiau kalbant apie tvirtą charakterį ir užsispyrimą, galėčiau drąsiai teigti, jog jis jį turi. Norėjau pasiteirauti tų kurie augina šios veislės šuniukus, kur vedate dresiruoti, mes bandėme urbandoge, tačiau ieškome specialistų užsiemančių grynai akita veislės šunimis.
Atsakyti
QUOTE(akbararbatele @ 2016 02 11, 13:41)
Sveiki, rugpjūčio mėn. įsigyjau akita inu šuniuką, dar nebuvo nė akimirkos kaip būčiau pasigailėjusi. Šuniukas nuostabus, labai protingas ir draugiškas, tačiau kalbant apie tvirtą charakterį ir užsispyrimą, galėčiau drąsiai teigti, jog jis jį turi. Norėjau pasiteirauti tų kurie augina šios veislės šuniukus, kur vedate dresiruoti, mes bandėme urbandoge, tačiau ieškome specialistų užsiemančių grynai akita veislės šunimis.

Kaip jūs manot, ką dresuotojas, dirbantis su akitomis, darytų kitaip nei buvęs ir netikęs dresuotojas? biggrin.gif
Atsakyti
Buvęs dresuotojas tikrai išmokė pagrindinių dalykų auginant šunį ir mes tikrai likome patenkinti, tačiau net ir pats dresuotojas pasakė, jog tam tikromis veislėmis vieni domisi daugiau, o kiti mažiau. Taip pat labai svarbi patirtis, jei žmogus neturėjo patirties su šios veislės šunimi, tai yra žymiai sudėtingiau patarti įvairių gudrybių, nes pasidomėjus plačiau galima pamatyti, jog šios veislės šunys greitai perpranta įvairias dresiravimo formas, todėl reikia vis kažkaip naujai jį sudominti. Todėl, galbūt yra žmonių, kurie taip pat augina Akita Inu šuniukus ir rado puikų dresiruotoją, kuris bent šiek tiek daugiau domisi šia veisle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akbararbatele: 11 vasario 2016 - 13:37
Sveikos,
gal esu visai žiopla ir nemoku ieškoti, bet nerandu ar ilgaplaukės amerikiečių akitos yra veislės brokas? Aprašymuose iki 2014 m. randu, kad tai brokas, o toliau? Niekas nesikeitė? Sutikau žmogų, kuris man tvirtina, jog tai nėra brokas, bet nei parodose tokių šunų matau, nei ką..
Atsakyti
Sveiki,
gal kas zinot kur galima butu nusipirkti balta Japonu Akita? Kuriame veislyne? Kiek suprantu, Lietuvoj ju nelabai yra....
Atsakyti

Sveiki visi :)  Neseniai tapau šios svetainės nare viwn dėl Shiba inu. :lol: Norėčiau daugiau pabendrauti su augintojais, šios veislės mylėtojais. Planuojame įsigyti shibuką, vėliau gal ir antrą. Ateitis parodys :lol: . Šuns nesu auginus. Šioje srityje esu naujokė, tačiau suprantu koks tai šuo, ir kiek darbo reikia įdėti. Draugai turi amerikiečių akitą (kalytę), dažnai prižiūriu. Prižiūrėti tenka ne tik dienomis, bet ir savaitėmis. Užsispyrusi tai tikrai :D , bet man lb patinka tokio charakerio šunys, bei katinai :D. Esu girdėjusi sakant, kad apskritai akitų mergaitės tarpusavyje nesutaria, ar tai tiesa? Gal reikia, kad dažniau tarpusavyje bendrautu (socializcijos)? Jei norėčiau augintu du šuniukus, bet nenoriu kergti. Ką patartumėte geriau rinktis dvi kalytes ar patinėlius?(čia tik pasvarstymai) o gal porelę? 

Atsakyti