Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(smth1 @ 2009 09 11, 14:25)
Noreciau pasiulyti daryti didesni:)

Kodel? Pas msu kiemas ne toks didelis, noris del vaiko vejos daugiua palikt... Na gali plestis dar po pusmetri tas gelynas bet daugiau nelabai... Ir siaurine puse dar... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 11, 15:23)
tikrai gal dar pagalvok, palygink su didziuoju gelynu (kitoje puseje ivaziavimo) ir nuspresk, ar tau dar prie tvoros vis tik reikia misraines ar ko nors vientiso. Jei vienoje puseje bus didesne mase augalu, tada kitoje turetu buti minimaliai, ir atvirksciai - kitaip susisuks galva. Dar galimas variantas prie tvoros, tai dviguba gyvatvore - kaimynu tujos ir tavo puseje kokie krumeliai, tik jau tada geriau lapuociai, kad nebutu sviestas sviestuotas. Arba, jei jau tos dvi rozes ten nepajudinamos  tongue.gif , tai ir visa likusia juosta apsodink zemaugemis besidriekianciomis rozemis - ilgai zydes, tujos bus joms tinkamas fonas ir apsvietimas nepamaisys. Tokias rozes matau daug kur augancias ir mulciuotas akmeneliais - fantastika  wub.gif .

Šliaužiančias rožes planavau įkurdinti toje saloje kitapus trinkelių, bet mane rožininkai truputį subalamutijo tongue.gif tai greičiausiai bus ne šliaužiančios, o tiesiog žemaūgės rožės. Tas pakraštys tikrai per siauras šliaužiančiom rožėm.
Rožių nejudinsiu, nes noriu žydinčios sienos. Šiemet pasodinau baltus pelėžirnius. Vaizdas wub.gif jau nekalbu apie kvapą bigsmile.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 09 11, 15:25)
As kai tik dabar matau gyvatvore is sedulos rusines ir paprastuju egliu. 30-20 metu senumo.
Sedula tenka karpyti nes ji milzineja;) Atrodo neblogai (kai nukarpyta). Egles atrodo nuostabiai. Tik jos ne kaip karpoma gyvatvore. 2.5 metru atstumu, laisvai auga. thumbup.gif

Mūsų tai laukinei sedulai neįsivaizduoju kiek metų, bet aukštis 4 metrai tikrai bus. Aš laukiu nesulaukiu, kad visos kitos tokio aukščio bus ir galėsim labai jaukiai pasislėpti nuo kelio. Na tikrai dėl jų aukščio tai visai neabejoju - noriu tokių aukštų. Dabar jos jau raudonuoti pradeda - visai graži rudeninė spalva.
Esu mačiusi nuostabių eglių gyvatvorių - tai tikiuosi ir mano kažkada bus tokia - na tiesiog nerealus grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 11, 14:45)

Ar būtina, čia jau pačiai nuspręsti, kiek tai aktualu, bet tikrai įmanoma. Na, dar nemažą reikšmę turi, kas vistik yra 'gražu' wink.gif
Su šviestuvais galima sužaisti įvairiai: galima nukreipti šviesą į kažką, pasirinkti apšvietimo plotą. Ir dar vienas niuansas - tarkim, jei sniego kryptis nukreipta į tvoros, tujų pusę, tasai siauras ruoželis bus prisnigtas daug daug, jei iš kitos pusės - bus mažas sluoksnis. Kokį pasirinkti optimalų žibinto aukštį?
Kitoj pusėj žibintų galima ir neinstaliuoti, paprasčiausiai pasirinkti tokius, kurie šviestų į priešingą keliuko pusę, pvz.: prožektorių tipo.
Įvažiavimo apželdinimas. g.gif Man rods reiktų pradėti nuo to, kiek jūs jame laiko praleidžiat. Ar yra priekyje namo terasa, ar gyvenamieji kambariai su vitrininiais langais, t.y. ar būnant namie būtina žiūrėti į gėlyną, turėti kažką žydinčio.
Na, kas dėl simetrijos, tai anoji suteikia griežtumą. Jei keliukas tiesus, gėlynas turi griežtas ribas, tai asimetrija iškart kris į akis.
Apšvietimas biggrin.gif Manrods ir vėl ne čia akcentas dedamas. Aišku, tai papildoma sąlyga, bet galima pasirinkti įvairius vairantus, Olivijos ir Toratora pasiūlymai nors ir skirtingi, bet tiek vieną, tiek kitą puikiai galima suderinti su apšvietimu wink.gif

Buksmedžių nereikia bijoti, tik reikia nepamiršti, kad jie apdega saulėj tik žiemos pabaigoj, kai dar neišėjęs įšalas, lapai garina vandenį, o saulė išlenda dažniau. Jei tinkamai pasodinti, tai neturėtų būti problema.

Na, kas dėl gėlynų ir ravėjimų, uf, atskirą prakalbą reikia rašyt. Kompleksiškai reikia žiūrėti 4u.gif Pati turiu dar šiek tiek piktžolėto ploto, bet yra ir sutvarkytas, raviu tikrai labai retai wink.gif

QUOTE(kgintare @ 2009 09 11, 14:47)
<...> Ka galetumet pasiulyti?  blush2.gif

mes tik galvaskausmius sukelti galim blush2.gif Juokauju žinoma, bet trūksta žinių patarimams wink.gif
Kokia gėlynėlio padėtis, apšvietimas, kas dar kieme yra ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 11, 14:38)
Šliaužiančias rožes planavau įkurdinti toje saloje kitapus trinkelių, bet mane rožininkai truputį subalamutijo tongue.gif tai greičiausiai bus ne šliaužiančios, o tiesiog žemaūgės rožės.

o ka sake, per toli nusliaus ? kiek jos sliauzia? as is tikruju ir torejau omeny zemauges, bet kai as jas tiek teatskiriu, tai jei ne krumas, tai ir sliauzianti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 11, 15:27)
Žemesnius renkuosi todėl, kad jie neužstotų likusios sklypo dalies. Noriu, kad matytųsi ir pakraščiuose susodinti augalai. Man jie visi gražūs, nesinori užstoti, norisi, kad visada viskas matytųsi (gal čia ir yra mano klaida?).

va, kame visa bėda. Kartojuos, bet ar prie įvažiavimo stovi ir tik iš to taško žiūri į sklypą? biggrin.gif Be to, kodėl turėtų būti visas sklypas matomas tik iš keturių kampų ( žinau žinau, truputį daugiau pas jumi tų taškų wink.gif )
Būtent lapus metantys medžiai ( nekalbu apie skiepytus ar žemaūgius) ir turėtų būti, pro kamienus nieks netrukdys žiūrėti, atrasti dar ką nors. Nors man ir patinka daugiau paslapties turintis sodas, bet čia jau reiktų pačiai pasirinkti, kiek norisi matymo.

QUOTE(vida777 @ 2009 09 11, 15:42)
o ka sake, per toli nusliaus ? kiek jos sliauzia? as is tikruju ir torejau omeny zemauges, bet kai as jas tiek teatskiriu, tai jei ne krumas, tai ir sliauzianti  doh.gif .

šliaužiančių yra labai skirtingų 4u.gif Bet čia Kasiopėjos daržas bigsmile.gif
Atsakyti
Eina sau kaip jus cia atgijusios diskutuojat, bene antrasis pavasaris? bigsmile.gif

O as nagucius grauziu jog i BS savaitgali negaliu nulekt, is Knifofijos augaliuku paimt keleto... Na bet bus dar spalio men. ji Kaune.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 11, 14:40)
mes tik galvaskausmius sukelti galim  blush2.gif Juokauju žinoma, bet trūksta žinių patarimams wink.gif
Kokia gėlynėlio padėtis, apšvietimas, kas dar kieme yra ir t.t.  4u.gif

Sumaistis irgi gerai, tada pradedi daugiau mastyti ko nori, o dabar zinau tik tiek, kad noriu lotuliukas.gif Pradzioj norejau alpinariumo, dabar galvoju gal vietos per maza + siaurine puse uznugaryje namas, kuris nemenka dienos dali seseli duoda, is kaires puses auksta vijokline kremine roce i kopeteles remta... Forma nesvarbi, atvira pasiulymams lotuliukas.gif
Dabar toje vietoje pieva...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 11, 15:23)
tai dabar nieko  biggrin.gif , cesnakus gali kasmet israuti ir vel pasodinti ten, kur jiems vieta. Sodink augalus kur reikia, o veliau susodinsi cesnakus.

Kazin, o kai serenciukai baigs savo kadencija, turbut jau velus bus juos persodint g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 11, 14:45)
1 - Iš normalių medžių turim geltonąją pušį, skirpstą, magnoliją (aukštaūgė veislė, ne krūminė).
2 - Noriu, kad matytųsi ir pakraščiuose susodinti augalai. Man jie visi gražūs, nesinori užstoti, norisi, kad visada viskas matytųsi (gal čia ir yra mano klaida?).

1 - berods mudviejų plotai panašūs (pas mane 24a.), bet aš nepabijojau pasodinti daugiau "normalių" medžių: juodoji ir geltonoji pušys, liepa, raudonasis ąžuolas, tulpmedis, puošmedis, pora švedinių šermukšnių, kamštinis skirpstas. Pavasarį ketinu pasodint pora klevų, beržą(-ų?). Ir gerai pagalvojus matyt dar surasiu vietos kokiam didesniam patikusiam medžiui. Žemesnių medelių ir krūmų nevardinsiu. Kadangi didžiuosius augalus sodinu iš esmės link sklypo ir kiemo zonų pakraščių, tai "miško" nesigauna, ir lieka "viduje" pakankamai erdvės.
2 - pasirinkimo laisvė, į kiek atskirų erdvių padalinti sodą. Pagalvok apie tai, kur yra pagrindinės "apžvalgos aikštelės", t.y. pasisėdėjimo vieta(-os) lauke, valgomojo kambario langas, į kur krypsta praeivio žvilgsnis (reprezentacinė zona) ir pan., kaip sodas susiskirsto pagal jo atliekamas funkcijas. Tada bus aiškiau, kurios vietos turi būti puošniausios, kurį vaizdą pridengti, o kur leist žvilgsniui bėgti iki sklypo pakraščio. Norėčiau pacituoti vieną knygą: "norint turėti grąžų sodą, nepakanka apsodinti jo pakraščius. Dažniausiai sodas, atsižvelgiant į paviršių, suskirstomas į keletą dalių.<...>Perėjimai iš vienos dalies į kitą yra įdomūs ir kompoziciškai svarbūs taškai. Jie jungia panašumus ir skirtumus, vidų ir išorę, daro sodą atvirą arba uždarą.<...> Svarbu, kad sodo nebūtų galima aprėpti žvilgsniu iš karto. Jame turėtų būti nišų ir užtvarėlių, slepiančių malonius netikėtumus".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 11 rugsėjo 2009 - 15:41
QUOTE(Tina* @ 2009 09 11, 15:52)
Eina sau kaip jus cia atgijusios diskutuojat, bene antrasis pavasaris?  bigsmile.gif

O as nagucius grauziu jog i BS savaitgali negaliu nulekt, is Knifofijos augaliuku paimt keleto... Na bet bus dar spalio men. ji Kaune.


as galesiu paimt.
Atsakyti
Super jusu diskusijos,bandau gaudyt sau ka nors,daug geruliu patarimu,o jei dar vaizdines medziagos,foto,tai is vis super butu ax.gif
Atsakyti
koks cia augalas? Labai senoviskas, labai dekoratyvus, labai vislus smile.gif
krumas
Atsakyti