QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 14:59)
neskite recepteli prasome cionainas.....
pakelis smetonisko sviesto (250 g. berods)
100 g. juodojo sokolado
kazkiek

cukraus pudros
kazkiek

kakavos
kazkiek

vaniles
priedas1 - variantas I brendis
varinatas II romo esencija (turiu dr. outker is maksimos)
priedas2 varinatas I pakelis selgos sausainius
varinantas II - trys kaupini saukstai sausoje keptuveje iki rusvumo pakaitinti pamaisant auksciausios rusies miltu
apvoliojimo variantai: riesutukais, sokolado drozles ar dar kas susisvies
gamybos procesas:
sveista patirpinam, kad butu labai minkstas, pridedam cukraus pudra, vanile, kakava, su trupuciu sviesto istirpinam sokolada, viska sumakaluojam, pridedam bulvine tarka

sutarkuotus sausainius arba rusvus svelniai miltus, brendi (alkoholiniams) arba romo esencija (bealkoholiniams), gaunasi mase kaip blynu tirstos teslos - ja kisam i saldytuva porai valandu - greituoju budu i saldymo kamera

turi buti sukietejusi - atgnybiam arbatiniu sauksteliu, padarom rankomis rutuliukus, voliojam i ka norit, tada vel i saldytuva (as siaip visada saldymo kameroj viska darau ir ten laikau - galima laikyt ilgaaaai)
svecius vaisinu tiesiai is saldymo kameros, jei ant stalo ilgai laikau, tai periodiskai vel i ja ikisu
sitais vaisinu namie, jei is svecius, tai tik artimai vaziuot ir tik lekstej, kurioj bus patiekiami, apdengiant maistine plevele...